Starfield Türkçe Yama [Beta Yayında] - Anonymous Çeviri

Diğer çıkacak yamaların altında vızlamaya devam edeceksin canım arkadaşım 🤣

Rockstar Games'e de vızdıldadık bal arkadaşım benim 🤣🤣🤣

Ben şu an ödüyorum veya üyeyim diye bir şey demedim. Burada herkes erdemli bir birey gibi davranmaya çalışınca dikkatimi çekti sadece. Bilgisayarlarınızdaki programları oyunları işletim sistemi vs orijinal kullanmamakta etik dışı ya hani.

Suç kullanan da mı o yasa dışı programları üretende mi? Benim kullananla bir sorunum yok

Burada herkes suçtan falan bahsediyor da bunu diyenlerin kaçının bilgisayarında kullandığı tüm programlar orijinal lisanslı, Windows orijinal lisanslı? Korsan kullanmayan var mı? Merak ettim.

Çok program kullanan biri değilim ama mevcuttaki yazılım ve oyunlar ile her şeyimiz tertemiz orijinal Elhamdülillah.

Dosya Ekleri

• driver.jpg
    driver.jpg
    157,2 KB · Görüntüleme: 85
  • mov.jpg
    mov.jpg
    147,3 KB · Görüntüleme: 87
  • win 11.jpg
    win 11.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 83
Konuda 50 lira ödeyip kendini "özel" sanan insanlara çok güldüğümü belirtmek isterim. Öncelikle konu 50 lira vermek olmadı hiçbir zaman. Bu tarz gruplar herhangi bir kurumsal kimlik olmadan size yasal olmayan yollardan bir ürün satıyor. Ürünün bir kalite standartı yok, bir sorun olduğunda şikayet edebileceğiniz bir merci yok, sizi takan da yok haliyle.

Bunun yanında el çevirisi adı altında çıkan ürünlerin bahsi geçen grup da dahil olmak üzere kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Bazı metinler makine çeviri gibi adeta. Özellikle Spiderman çevirisinde sıkça saçma sapan çevirilerle karşılaştığımı belirtmek isterim.

Dolayısıyla ortada ne kaliteli bir ürün ne de kurumsal bir firma var. Dolayısıyla bi noktada para vererek yasal olmayan bir işe ortak olmanızın yanında bir gruba haksız kazanç sağlamış oluyorsunuz. Emin olun verdiğiniz 2 dolar bile etmeyen 50 lira ücret sizi ne özel yapıyor ne de ayrıcalıklı.

Burada konu bu tarz etik olmayan bir kazanç yoluna yarar sağlamakta. Üstüne siz grubun bile bu kadar dikkate almadığı bir şekilde tüketüci olarak onların avukatlığını yapıyorsunuz. En çok garibime giden de bu durum açıkçası. Biraz utanılası bir durum ortaya çıkarıyor maalesef.

Oyunumuzu Türkçe oynamak istememiz milleti niye bu kadar rahatsız etti anlayamadım. Şu an en aktif yama grubu Anonymous ve yeni çıkan çoğu oyunun yamasını yapıp yayınlıyorlar. Diğer yama grupları da istediğimiz oyunlara yama yaptığı sürece desteğimizi veririz. Bu arada yama sektörünü durgunlaştıranın makine çeviri olduğu aşikarken neden Anonymous'a taş attığınıza da anlam veremedim. Sütten çıkmış ak kaşık gibi etik tartışması yapmanıza da anlam veremedim. Şirketlerin kurallarında ne yazar bilmem. Ama yama yapanların oyunu olduğu gibi önümüze sunarak değil de oyunu yerelleştirip sunarak para istediklerini biliyorum. Gönül işi yamalara doğru düzgün destek verilmediğini ve ülkenin içinde bulunduğu durumu düşününce çok dert de etmiyorum bunu.

Ne benim kafa silah tutup aldırtıyorlar yamayı ne de size aldırtmaya çalışıyorlar. Öyleyse OEM Key kullanan, malum dizi, film sitelerini ezbere bilen, Adobe'ye kuruş ödemeden programlarını kullanan, korsan oyun oynayan, telefonu apk uygulama dolu kişiler; ne diye çok ahlaklıymış gibi, etik de etik diye grubun ve dolaylı olarak yamaların önüne taş koyuyor? Her yama konusunda böyle tartışmalar oluyor. Bunlara girmeye hiç niyetim yoktu ama konudaki biri ille de yamayı şikayet edeceğim diyince yazma gereği duydum.

Kardeşim senin oyunu Türkçe oynamak istememizle derdin ne? Gerçekten çok mu umrunda oyunun üzerinden "etik olmayan" kazanç sağlanması? Eğer öyleyse seni her türlü ahlak bekçiliği konusuna dört gözle bekliyorum. Bir ana dilimizde oyun oynama isteğimiz var, ona da göz dikmişler. İngilizce'yi biz de biliyoruz, dil öğren demek çözüm değil.

Düzenleme: Bazı şeyleri daha net belirtmek için ekliyorum bu kısmı. Öncelikle ben bu grubun avukatı falan değilim, ayılıp bayıldığım bir grup da değil. Üyelik sistemi yerine tekli yama satımı yapmalarını da yeğlerim. Bunun yüzünden yılda bir, iki kez üyelik alıp yaması olan oyunları o süreçte indiriyorum ve bitiriyorum.

Benim asıl derdim oyunları Türkçe oynayabilmek. Gönüllü yamalar ne yazık ki iyice azaldı ve translate yamalar ile Anonymous'a kaldık. Haliyle arada bayağı bir kalite farkı var ve daha çok Anonymous'a kalmış oluyoruz. İnsanlar bahsettiği paragözlülüğü kendileri yapmayıp gönüllü işlere yeterince sahip çıksaydı ve translate işler patlamasaydı bu durumda kalmazdık muhtemelen.

Son düzenleme:
Oyunumuzu Türkçe oynamak istememiz milleti niye bu kadar rahatsız etti anlayamadım. Şu an en aktif yama grubu Anonymous ve yeni çıkan çoğu oyunun yamasını yapıp yayınlıyorlar. Diğer yama grupları da istediğimiz oyunlara yama yaptığı sürece desteğimizi veririz. Bu arada yama sektörünü durgunlaştıranın makine çeviri olduğu aşikarken neden Anonymous'a taş attığınıza da anlam veremedim. Sütten çıkmış ak kaşık gibi etik tartışması yapmanıza da anlam veremedim. Şirketlerin kurallarında ne yazar bilmem. Ama yama yapanların oyunu olduğu gibi önümüze sunarak değil de oyunu yerelleştirip sunarak para istediklerini biliyorum. Gönül işi yamalara doğru düzgün destek verilmediğini ve ülkenin içinde bulunduğu durumu düşününce çok dert de etmiyorum bunu.

Ne benim kafa silah tutup aldırtıyorlar yamayı ne de size aldırtmaya çalışıyorlar. Öyleyse OEM Key kullanan, malum dizi, film sitelerini ezbere bilen, Adobe'ye kuruş ödemeden programlarını kullanan, korsan oyun oynayan, telefonu apk uygulama dolu kişiler; ne diye çok ahlaklıymış gibi, etik de etik diye grubun ve dolaylı olarak yamaların önüne taş koyuyor? Her yama konusunda böyle tartışmalar oluyor. Bunlara girmeye hiç niyetim yoktu ama konudaki biri ille de yamayı şikayet edeceğim diyince yazma gereği duydum.

Kardeşim senin oyunu Türkçe oynamak istememizle derdin ne? Gerçekten çok mu umrunda oyunun üzerinden "etik olmayan" kazanç sağlanması? Eğer öyleyse seni her türlü ahlak bekçiliği konusuna dört gözle bekliyorum. Bir ana dilimizde oyun oynama isteğimiz var, ona da göz dikmişler. İngilizce'yi biz de biliyoruz, dil öğren demek çözüm değil.
Hele hele mantığa bak. Biri hırsızlık yapsın, haksız kazanç sağlasın ve senin bunu bildirme şansın olsun ama hırsız gelsin desin ki, kardeşim senden çalmıyorum ki neden beni şikayet ediyorsun. Şaka gibi insanlarsınız. Dünyanın en fakirinden de çalsanız, en zengininden de çalsanız, hırsızsınız.

Yama bedava olsaydı bu kadar kanun, kural deyip ağlamayacaklardı. Biz Türkçe oyun oynamak istiyoruz. Başka da bir derdimiz yok. Bir art niyetimiz yok ve maalesef bu zihniyetle yaşamak zorundayız.

Siz ağlayın. Biz de ana dilimizde oyun oynayalım.

Hele hele mantığa bak. Biri hırsızlık yapsın, haksız kazanç sağlasın ve senin bunu bildirme şansın olsun ama hırsız gelsin desin ki, kardeşim senden çalmıyorum ki neden beni şikayet ediyorsun. Şaka gibi insanlarsınız. Dünyanın en fakirinden de çalsanız, en zengininden de çalsanız, hırsızsınız.
Yani taraflar da argümanlar da o kadar belli ki, artık aynı bozuk plağı çalıyor gibiyiz. Yazdıklarımın tamamını okudun mu? Hiçbir işe yaramasa da birkaç cümle daha ekleyeyim oraya.

Adamlar oyunu alıyor ve yerelleştiriyor. Telif kısmının etiğini tartışmayacağım. Ama sana farklı bir perspektif göstereceğim. Bu oyunu aldığın zaman oyunu da alıyorsun. Oyunu almıyor, korsan kullanıyorsan o kısma hiç girmeyeyim. Oyunu aldığın kısma gelelim. Oyunu aldığın zaman ne oluyor, yapımcının cebine para gidiyor. Onların parasını çalmıyorsun. Şimdi telif kısmının pratiğini de ele alalım. Büyük firmaların çok büyük bir kısmı oyunlarına yama yapılmasını umursamıyor. Çünkü onların kasasından çıkan bir şey yok. Hatta işlerine bile geliyor olabilir. Çünkü dil desteği olan oyunu almak isteyen daha çok kişi var, değil mi? Oyunu almak için yamasını bekleyen bir sürü kişi görmüşsündür illa.

Özet geçeyim burada. Kimsenin gidip yapımcının kasasından para aldığı yok. Çünkü bunlar oyun satmıyorlar, dil dosyasını satıyorlar. Dil dosyasını çalıştırmak için de oyun lazım. Ayrıca dil desteği, oyunların satışına bariz olumlu katkı sağlıyor. Bir nevi yapımcıların da işine geliyor. Atıyorum oyunları beş satacaksa altı, yedi satıyor. Aza çoğa değil, satışa bakan firmalar için de artı bu.

Yamalar ücretli olsun demiyorum ben. Yamalar olsun diyorum. Artık doğru düzgün gönüllü el çevirisi yoksa da bu olsun.

Yama bedava olsaydı bu kadar kanun, kural deyip ağlamayacaklardı. Biz Türkçe oyun oynamak istiyoruz. Başka da bir derdimiz yok. Bir art niyetimiz yok ve maalesef bu zihniyetle yaşamak zorundayız.

Siz ağlayın. Biz de ana dilimizde oyun oynayalım.
Zaten bedava olduğunda söylediğimiz hukuki sorun devreye girmiyor hocam. Olay telifli bir ürün üzerinden yasa dışı kazanç sağlamakta.

Bu oyunu korsan oynayana oyuncu demem aga. 30TL ver paşa paşa oyna ne kasıyorsun ki? Sözüm meclisten dışarı.

Kanka bende Game Pass kullanıyorum fakat yakında işte o 30 TL olmayacak yüksek ihtimal150 TL veya geçgin bir fiyatta satılacak 3 Temmuz'da fiyatları yeniliyorlar eğer öyle bir şey olursa maalesef bende korsan indirmek zorunda kalacağım oynama diyenler olabilir ama elimde değil kaç senedir bekliyorum ve çok oynamak istiyorum o kadar parayı verecek dururumda yok yapmak istemiyorum ama işte... Üzgünüm :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı