Açıkçası üzdü biraz... Epey kaliteli olmuş, oyunu içerik olarak gömmüyorum yanlış anlaşılmasın, ama daha farklı bir şeyler bekliyordum şahsen...
En azından benim gibi "uzay simülasyonu" arayanları ve bekleyenleri bir tık üzecektir...
RPG tarafında ise Bethesda zaten iyi ve kendini kanıtlamış bir firma. Yine çoooook geniş bir oyun yapmışlar. Diyaloglar, görevler vs derken sürükleyicilik oldukça iyi durumda. Muhtemelen 500-1000 saati deviririz rahatça her türlük içeriğin peşinden koşarsak, keşif yaparsak vs.
Uzay Skyrim'i arıyorsanız gayet yeterli. Ama uzay simülasyonu arıyorsanız, gemi savaşları, ticaret, madencilik vb mekaniklerden hoşlanıyorsanız "Elite Dangerous" hala orada kapı gibi zirvede duruyor.
Teknik kısımda ise ciddi problem var... Ortaya çıkan şeyin grafikleri net şekilde downgrade edilmiş. Çok bariz belli oluyor. Ama buna rağmen yazılan sistem gereksinimleri bence oyunun teknik kalitesine göre çok fazla kalmış... Optimizasyon sorunlu denmesin diye yüksek uçmuşlar ki bakın bizim oyun çok sistem istiyor, biz baştan dedik diyebilmek için. Bu grafiklerdeki, bu combat sistemindeki bir oyun ufacık loadingler eklenerek bu sistem gereksinimlerinin yarısına yapılabilirmiş bence... Keşke o şekilde yapılsaymış. En azından sistemleri bu kadar yormazmış.
Son not da yapay zekaya... 2023'te böyle yapay zeka olmaz... Olmamalı... Bazı yerlerde gerçekten 3 yaşında bir çocuk çok daha mantıklı davranabilirmiş... Ama oyunu kırıyor mu ? Hayır. Çok mu kaçıyor zevki ? Hayır. Çünkü bu bir RPG ve keşif oyunu. Aksiyon asla 1. planda değil. Ama keşke daha iyisi olsaymış da dedirtiyor.
Uzun lafın kısası, çok potansiyelli bir oyun. Düzenli güncellemelerle uzun yıllar tekrar tekrar oynanabilecek bir oyun. Ama teknik sıkıntıları var, çok detaylı uzay gemisi özelleştirme vs var ama gemiyle çok işiniz yok. Yani bazı saçma kararlar var... İlla ki modlar da yapılacaktır. Steam Atölye desteğini de sınırsız şekilde açarlarsa çok başka tatlar alabiliriz oyundan...