Starlink alıcıları için sızdırıldı iddiası!

Reddit'te dolaşırken gördüğüm bir post Starlink uyduları sızdırılmış olabilir deniliyor. Açıkçası Musk'ın bahsettiği gibi pizza kutusu büyüklüğünde acaba doğru olabilir mi? Ben olumlu gözle bakıyorum.

starlink.jpg

çaresi bulunur.

Zaten ben bir çözümü var mı diye sormadım. Kesintisiz olarak sunacaklarını düşünüyorum zaten ama bunu nasıl yapacaklarını merak ettim ve bunu sordum. Bir çaresi olmasa zaten böyle bir işe girişmezler.

Yani büyük bir Wi-Fi ağında gezerken farklı aynı ağı dağıtan farklı Router'lara bağlanırken kısa bir kopma yaşanıyor çünkü mesela üniversite bahçesinde falan böyle oluyordu.

Gecikme olacaktır. Kablolu internet kadar, özellikle de fiber kadar gecikmesiz olacağını düşünmüyorum. Ama farklı bir alternatif tabii. Ayrıca çıkar çıkmaz Amerika dışına satılması uzun sürebilir zira işin diplomatik ve yasal boyutu da var. Bu cihazlar internet hizmeti dışında da kullanılabilir. Ayrıca interneti denetleyen ülkeler, StarLink hizmetinde kontrol hakkı isteyecektir.

Şayet ilginç bir proje. Fakat evler için avantajlı değil. Avantajlı olduğu başka alanlar var.
@24099 Gecikme değeri uydular arasında bağlantı değişimi gerçekleştirilerek azaltılması planlanıyor. Ayrıca diğer uydulardan farkı geostationary olmaması. Yani uydular sürekli hareket halinde ve yükseklikleri 500 km civarında.

O yüzden bazı durumlarda kablodan bile düşük gecikme sunabileceği konuşuluyor. Bekleyip göreceğiz.

Aksine bağlantı değişimi gecikme değerini arttıracaktır. Downlink sürecinde gecikmenin rahatsız edeceğini sanmam fakat uplink sürecinde gecikme olacaktır. Ayrıca her uydu değiştiğinde handshake tarzı protokoller kullanılırsa bu da gecikmeyi arttırır.

Uzun lafın kısası daha yeni bir teknoloji. Ne olacağını göreceğiz.
Bu uydular hareket halinde olacak ve biz sürekli üzerimizden geçen uyduya bağlanacağız ama bu uyduların birinden çıkıp diğerine bağlanma anında internet nasıl kesintisiz bize gelecek?

Aynı anda 2 ya da 3 uyduya birden bağlanacaksın. Giden, mevcut, gelen şeklinde. Bu sayede uydulara bağlanmayı beklemek yerine, halihazırda bağlanmış uyduya geçiş yapacaksın.

Bu benim görüşüm tabii.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı