Starlink'in bize katkısı ne olur?

İSS'ler engel olamaz, sonucunda parayı veren biz tüketiciler en iyisini bekleriz ve Starlink en iyisini yapacak gibi duruyor. Benim ümidim yüksek diyebilirim, Elon Musk zaten artık kendini tam kanıtlamış birisi ve güvenmemek elde değil umarım her şey yolunda gider ve biz tüketiciler verdiğimiz ücretin değerini tam alırız. Bu arada öyle pek engellenecek bir şey gibi durmuyor, zira İSS'ler uyduları taşlayamaz değil mi? :D Ek olarak yasal bir şey de söz konusu olmayacaktır, Elon Musk'un arkasında dev isimler var hatta devletler yani İSS'ler bir hiç.
İSS'ler zaten bir şey söyleyemez ama devlet buna karşı çıkabilir. Sonuçta vergi cehennemi ülke olarak aşırı pahalı birşey olabilir bu proje.

@rootz Her devlete satılacağını düşünmüyorum, eğer satılır ise zaten Starlink'in bir amacı kalmaz. İnsanlar Elon Musk'un yöneteceğini veya en azından elinde tutacağını bildiği için yönelebilir, çünkü Elon Musk yönetiminde sorunsuz olacağını herkes bilir. Devlette ise tam tersi kafasına göre vergilendirme falan yapabilir, hatta ben Elon Musk olacak diye almayı düşünüyorum. İSS'ler aslında hep ağlıyordu da, rakipleri tam yoktu bu yüzden rahatlardı şimdi ise başları belada. Hani bu 5 yıl önceki AMD vs Intel gibi :D
@TeknoFix29 Devlet karşı çıksa da uydulara engel olamaz, birçok insan kaçak yolla dahi alabilir :D

@rootz Her devlete satılacağını düşünmüyorum, eğer satılır ise zaten Starlink'in bir amacı kalmaz. İnsanlar Elon Musk'un yöneteceğini veya en azından elinde tutacağını bildiği için yönelebilir, çünkü Elon Musk yönetiminde sorunsuz olacağını herkes bilir. Devlette ise tam tersi kafasına göre vergilendirme falan yapabilir, hatta ben Elon Musk olacak diye almayı düşünüyorum. İSS'ler aslında hep ağlıyordu da, rakipleri tam yoktu bu yüzden rahatlardı şimdi ise başları belada. Hani bu 5 yıl önceki AMD vs Intel gibi :D
@TeknoFix29 Devlet karşı çıksa da uydulara engel olamaz, birçok insan kaçak yolla dahi alabilir :D
Evet olabilir eğer starlink önumüzdeki 3 yıl içerisinde ülkemize gelirse Türk telekomun sonu demek bugün 100 milyon dolar kredi çektiler zaten borç batağındaydı bu da bize çektirdiklerine karşı son darbe olur.

İnşallah bir çözüm bulunur bu Türkiye'nin internet sorununa ne diyelim.

1-2 yıla Starlink sayesinde 100 Mbps alabileceksiniz merak etmeyin :) Bir de yanılmıyor isem fiyatlandırma ülkelere göre olacak, öyle olursa yaşadık demektir. Düşünsenize kesintisiz 100 Mpbs internete 100 TL'nin altında sahip olabiliyorsunuz, çok çok iyi olur.
Yine vergisini alırlar bir bahane bulup.

Fiberoptik teknolojisi ışık kullanır fakat uydular radyo dalgalarıyla, nasıl olacak bu iş?
Amerika kıtası ile Avrupa kıtası şuan fiber optik üzerinden 60 milisaniyeden fazla bir gecikme süresi ile bağlanıyor. Starlink ile ise 25 milisaniye. Teknoloji dediğimiz şey buna yarıyor. 😉
Elon Musk farkı diyelim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı