Starlink'in bize katkısı ne olur?

Fiberoptik teknolojisi ışık kullanır fakat uydular radyo dalgalarıyla, nasıl olacak bu iş?
Işık da bir elektromanyetik radyasyon, radyo dalgaları da aynı şekilde elektromanyetik dalga. İkisi de ışık hızında yayılıyor. Ayrıca ışığı kablo içinde iletmekle doğrudan uyduya iletmek farklı şeyler. Yanlış bilmiyorsam uydular arasındaki iletişim de lazer ile gerçekleşecek.

Işık da bir elektromanyetik radyasyon, radyo dalgaları da aynı şekilde elektromanyetik dalga. İkisi de ışık hızında yayılıyor. Ayrıca ışığı kablo içinde iletmekle doğrudan uyduya iletmek farklı şeyler. Yanlış bilmiyorsam uydular arasındaki iletişim de lazer ile gerçekleşecek.
Evet hocam doğru. Lazer ile iletişim kuracaklar.

Amerika kıtası ile Avrupa kıtası şuan fiber optik üzerinden 60 milisaniyeden fazla bir gecikme süresi ile bağlanıyor. Starlink ile ise 25 milisaniye. Teknoloji dediğimiz şey buna yarıyor. 😉
Elon Musk farkı diyelim.
Hayranısınız galiba.
Amerika kıtası ile Avrupa kıtası şuan fiber optik üzerinden 60 milisaniyeden fazla bir gecikme süresi ile bağlanıyor. Starlink ile ise 25 milisaniye. Teknoloji dediğimiz şey buna yarıyor. 😉
Elon Musk farkı diyelim.
Hayranısınız galiba.Bu sadece elon’un sözü, peki aktif olduğunda dediği değerlerin gerçek olacağı ne malum?Zırhlı dediği kamyona taş atılınca camı kırılıyor.Teorik değerlere göre değişkenlik gösterebilir deyip sıyrılmayacağı ne malum?
Fiberler vakum ortam diye biliyorum,uydu kullanımının bir çok dezavantajı olacaktır.

@ÖmerFT Kafayı mı sıyırdın? O kamyonun camını bilerek kırdılar, asıl cam yoktu normal cam koyuldu bu sayede büyük kitle elde ettiler gerçekte öyle bir şey yok.
Uyku kullanımının kabloya oranla daha iyi olacağını net bir şekilde söyleyebilirim, çünkü kablo her seferinde yıpranabilir vb. ve değişmesi çok zordur. Uydu ise çok basittir zaten uydulara zarar verecek herhangi bir sorun gözükmüyor. Ek olarak Elon Musk'un hayranı olmayan veya sevmeyen kişiler kendisine elektrikli araba tutkunu ve uzay tutkunu demesin :)

Türkiye'de parası olan mutlu olur. Gerçi dünyanın her yeri böyle, değil mi? Adliye lojmanlarından birkaç tane dilekçe gitti ve 150 Mbps+ altyapı geldi.

Veremeyeceklerinden değil, zaten şu anda bile dünyanın parasını kaldırıyor. Masraf yapıp altyapı yenileme işine niye girsin adam?
Devletin işi burada ortaya çıkıyor. Türk Telekom gibi bir firmayı yetkili yapıyorsun ama bu firma yıllardır doğru düzgün altyapı çalışması yapmıyor ve yapmadığı gibi artık 3. dünya ülkelerinde bile olmayan hızlardaki tarifeleri kullanıcılarına fahiş fiyattan satıyor. Gerçekten inanılmaz mantık hatalarının olduğu bir ülkedeyiz. Resmen cehennemi yaşıyoruz burada.

Hayranısınız galiba. Bu sadece Elon’un sözü, peki aktif olduğunda dediği değerlerin gerçek olacağı ne malum? Zırhlı dediği kamyona taş atılınca camı kırılıyor. Teorik değerlere göre değişkenlik gösterebilir deyip sıyrılmayacağı ne malum?
Olabilir, tabii ki bunlar tahmini veriler. Ama bu kadar maliyete kimsenin kullanmak istemeyeceği bir hizmet için gireceklerini düşünmüyorum. Verilen değerlerden daha fazla gecikme görebiliriz belki ama her şekilde bunu kabul edilebilir sınırlar içinde tutacakları aşikar. Keyiflerinden değil, buna mecburlar. Ayrıca o camın kırılmasını ben de @Motionless IN White'ın dediği gibi viral buluyorum.

Fiberler vakum ortam diye biliyorum, uydu kullanımının birçok dezavantajı olacaktır.
Fiber kablolarda ışık özel ve esneyebilen bir cam veya benzeri bir malzeme içinde ilerliyor diye biliyorum. Şu videoda çalışma prensibi anlatılmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da SpaceX ile ilgili beğendiğim bir video, izleyebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı