Statik Elektrikle İşlemci Bozulması

TRRendex

Centipat
İşlemcinin termal macununu yenileceğim diye PC bozuldu. İşlemci fanını çıkardım, sonra işlemci üzerindeki eski macunu peçete ile temizledim, ardından 2 TL'lik tek sıkımlık termal macunu üzerine boşalttım, sonrasında da çıplak elimle macunu işlemci üzerinde yuvarlaya yuvarlaya her tarafına gezdirdim. Bu işlemlerden sonra PC açılmadı, tamirciye verdim. Tamirci farklı işlemci deneyip bilgisayarı açamamış, sonra anakarta BIOS atmak gerektiğini söyledi, lakin elinde yazılımı olmadığını bu yüzden atamadığını belirtti. Ben de gittim adamdan işlemciyi aldım, anakartı da uğraştığı için hediye ettim. Aradan 3 ay geçti, işlemci sizce neden bozulmuş olabilir? Kendisi şu an çekmecede duruyor. Kullanmakta olduğum bilgisayarın anakartına taksam sistem açılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye parmağınızı kullanma gereği duydunuz? Plastik bir parça çok daha iyi olurdu. Statik için yani. Bence macun altına sızdı yanlardan. Bu yüzden pinlere ve anakarta zarar vermiş olabilir. Gözle bi’ komtrol edin pin kısımlarını var mı macun kalıntısı diye.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum zaman ayırdıkları için. Ters takıp güç tuşuna basma durumunda nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalırdım peki? Yani ters takıp takmadığımı hatırlamıyorum ama i5 3450 Intel işlemciydi yani zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok saçma şeyler yapmışsın. Statik elektrikle bozulmasına ihtimal vermiyorum çünkü CPU yüksek enerjiyle çalışan bir donanım. Sendeki elektrik onu bozmaya yetmez. RAM deseydin mümkün olabilirdi. BIOS ne alaka? Anlattığın hikaye çok mantıksız. Macun falan sürme bundan sonra, kurcalama artık.

Biraz meraklı biri olduğumdan ortaokula giderken Pentium 4 işlemcili masaüstü Pc'mi sökmüştüm ve ısınma problemi olduğundan dolayı bilgisayarcıdan aldığım termal macunu kendim sürmüştüm. Güç tuşuna bastığımda ekran geliyor sonra Pc kapanıyordu. Bir sonraki basmamda daha da kısa sürede kapanıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış dediler inanmadım. Başka bilgisayarcıya götürdüm Harddisk dedi. Diğeri işlemci, Psu vb. Her tamirci ayrı şey söyledi bende kasayı aldım eve geldim. Uğraşırken birşey fark ettim işlemci fanını anakart'ta tutan 4 vida şeklindeki parçadan 2 tanesinin ayakları kırılmış ve tam baskı yapmıyormuş. Evdeki vida somun gibi şeylerle baskıyı attırdım ve sonuç yeni doğan bir bebek gibi dünya'ya gözlerini açmış oldu. Şuan kendisi kömürlükte ancak hala aynı şekilde sapasağlam duruyor.

Genin bu saatinde işlemciyi değiştirdim sonra kasaya güç verdim ilk 10 saniye fanlar döndü (ekranda görüntü yok) ardından durdu 2-3 saniye sonra tekrar dönmeye başladılar yine 10 saniye döndüler ama olay burda bitti tekrar güç verdim 10 saniye döndü fanlar sonra kesildi tekrar dönme olayı bir daha dönmeye kalkmadılar ardından gücü bir sefer daha verdim fanlar yine 10 saniye dönüp bıraktılar dönmeyi
Saat 20 gibiydi macunu alacağım dükkan kapanmasın diye bisiklet sürerek 5 km yol gidip gittim hayliyle terledim yani sular akıtıcak kadar değil ama böyle sürtünmeden dolayı vücudumda birikicek statik elektriğie kafam gitti ondan böyle dedim çünkü çıplak elimle doğrudan işlemciyle temas kurdum ardından ne anakart kaldı ne işlemci şu an i3 2120 kullanıyorum i5 3450 yi takınca dediğim gibi pc açılmıyor pc toplıcm diyede pek masraf yapmadım 2-3 ay evvel

Son düzenleme:
Macunu fazla sürüp üstüne soğutucuyu yerleştirdiğinde onun da baskısıyla kenarlara taşırmışsındır muhtemelen iyice kenarlarının temiz olduğundan emin ol.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı