Statik IP aldım Wi-Fi bağlanamıyorum

Deus Mortuorum

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523300818
Arkadaşlar TurkNet kullanıyorum ve bu ay statik IP satın aldım tanımlaması yapıldı. PC modeme kablo ile bağlandığından sorun olmadı fakat telefonlardaki Wi-Fi bağlantısını yapamıyorum. Sanırım tanımlama istiyor ama ayarlamasını yapamadım bir türlü. Tanımlanan statik IP'mi giriyorum ama bir şeyler eksik sanırım yine de bağlanmıyor. Destek kaydı açtım 24 saat dönüş süresi verildi 4 gün oldu ses seda yok. Sorunu nasıl çözebilirim?

42822204-3b0e-4eff-9d43-c9e26f369262.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Statik kısmını DHCP yapın, bağlanırsınız tekrar. Ekstra bir ayarlama yapmanıza gerek yok. Size tanımlanan Statik IP'yi falan hiçbir yere girmenize gerek yok zaten.

Bu ekranda ayarlama yapıp bağlantı sağlayabilmeniz için modem/routerinizdan kendinize özel bir Local IP atmamalı ve onu IP kısmına girmelisiniz. Öyle herhangi bir Local IP yazarak baplanamazsınız ki. Siz hiç uğraşmayın, IP ayarları kısmını DHCP yapın ve bir daha dokunmayın.

Kablo ile bağlanırken sorun yaşamadığınızı yazmışsınız. WiFi ile yaşadığınız sorunun Türknet veya herhangi bir ISS ile ne ilgisi var bu arada?

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Statik kısmını DHCP yapın, bağlanırsınız tekrar. Ekstra bir ayarlama yapmanıza gerek yok. Size tanımlanan Statik IP'yi falan hiçbir yere girmenize gerek yok zaten.

Bu ekranda ayarlama yapıp bağlantı sağlayabilmeniz için modem/routerinizdan kendinize özel bir Local IP atmamalı ve onu IP kısmına girmelisiniz. Öyle herhangi bir Local IP yazarak baplanamazsınız ki. Siz hiç uğraşmayın, IP ayarları kısmını DHCP yapın ve bir daha dokunmayın.

Kablo ile bağlanırken sorun yaşamadığınızı yazmışsınız. WiFi ile yaşadığınız sorunun Türknet veya herhangi bir ISS ile ne ilgisi var bu arada?
DHCP otomatik IP atar. Ben kendim modemden ıp adresi atamadan ıp giriyorum bir sıkıntı olmuyor. Ordaki bütün boşlukları doldurup denesin arkadaş bir de. Orda soluk yazan numaraları oraya kendi yazdığı zaman bağlanacaktır.

Ordaki IP adresi, ağ geçidi, ağ önek uzunluğu, DNS 1 ve DNS 2' lerin hepsini doldurdunuz mu?
Hayır doldurmadım.

DHCP olarak bağlıydı zaten normalde şuan bu bağlantıyı yapamıyor. Ağa bağlanılamadı hatası veriyor.

DHCP otomatik IP atar. Ben kendim modemden ıp adresi atamadan ıp giriyorum bir sıkıntı olmuyor. Ordaki bütün boşlukları doldurup denesin arkadaş bir de. Orda soluk yazan numaraları oraya kendi yazdığı zaman bağlanacaktır.
Tüm boşlukları resimdeki sayılarla doldurarak denedim yine olmadı. Statik IP'nin kendisini yazdım IP yerine kalanını resimdekiler gibi doldurdum yine olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı