Statik IP nedir?

EmirhanBozan16

Hectopat
Daha fazla  
TurkNet'e geçeli 1 hafta oldu gayet memnunum 100 dowload 8 upload alıyorum bu değerler bana göre çok iyi. Statik IP hizmetlerinin olduğunu fark ettim bu statik IP nedir, avantajları nedir, alınmalı mı? Bunları öğrenmek istiyorum. Teşekkürler...

Statik IP sahibiysen IP adresin sürekli değişmez.

Standart olarak herkesin sahip olduğu dinamik IP adresi, sürekli değişir. IP adreslerinin toplandığı bir havuz var. Oradan bilgisayarınıza sürekli farklı IP adresi atanır. Yani modemi resetleyince IP adresiniz değişiyor. Statik IP olursa size özel olur, IP adresiniz değişmez.

Statik IP sahibiysen IP adresin sürekli değişmez.

Standart olarak herkesin sahip olduğu dinamik IP adresi, sürekli değişir. IP adreslerinin toplandığı bir havuz var. Oradan bilgisayarınıza sürekli farklı IP adresi atanır. Yani modemi resetleyince IP adresiniz değişiyor. Statik IP olursa size özel olur, IP adresiniz değişmez.
Bana avantajı nedir ? Diyelim ki Statik IP'ye geçtim hayatımda neler değişecek ?

Oradan bilgisayarınıza sürekli farklı IP adresi atanır.
Hocam düzeltme, network'e çıkan ip adresi bilgisayara değil ağınızdaki router veya modem kullanıyorsanız ona atanır. Bu router kendi ağı içerisinde bilgisayarınıza ve diğer cihazlara (telefon, akıllı cihaz vb.) ayrıca yerel bir ip adresi atar.

Bana avantajı nedir ? Diyelim ki Statik IP'ye geçtim hayatımda neler değişecek ?
Küçük avantajları var fakat bunlar standart kullanıcıda pek fark yaratmaz. Statik IP'in dezavantajları da var. Örneğin IP adresin sürekli değişmediği için zamanla güvenlik açığına sebep olabilir. Kısaca kullanırsan hayatında gözle görülür bir değişiklik olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı