Normal jar ile server kurup hamachi ip'si ve portu birleştirip server açıyordum ben. Ayrıca playit.gg ile de açabilirsiniz.Statik IP olmadan kendi IP'miz ile bir Minecraft sunucusu kurabilir miyiz?
Statik IP olmadan kendi IP'miz ile bir Minecraft sunucusu kurabilir miyiz?
Aradığım cevap. Teşekkürler.Statik IP olmadan da kurulur hocam, bunda bir engel yok. IP'nin dinamik olması sadece senin dışarıdan erişimini sabitlemez, o kadar. Sunucu bilgisayarda çalıştığı sürece ve modemden doğru şekilde port yönlendirmesi yapıldığında dışarıdan bağlantı alınır.
Yapman gereken şey net: Minecraft'ın kullandığı 25565 numaralı portu, sunucuyu çalıştırdığın bilgisayarın yerel IP adresine yönlendireceksin. Modem arayüzüne girip port forwarding kısmına bak, TCP 25565 portunu tanımla, sunucu IP'sini yaz, kaydet. Port yönlendirme yapılmadıysa dışarıdan kimse bağlanamaz.
Dinamik IP olduğu için, IP adresin her modem yeniden başladığında değişebilir. Bu da arkadaşlarının bağlanırken sorun yaşamasına sebep olur. Bu sorunu çözmek için dinamik DNS servisleri kullanabilirsin. No-IP gibi sistemler sana sabit bir adres sağlar, IP değiştiğinde otomatik günceller. Ama illa şart değil. Her seferinde IP'ni elle vermek de bir yöntem.
Kısacası statik IP olmadan da Minecraft sunucusu kurulur, önemli olan port yönlendirmeyi düzgün yapman ve IP adresinin değiştiğini fark edebilmen. Bunlar tamamsa sistem çalışır.
eğer “ıp değişirse uğraşamam” dersen, işte o zaman bir dynamic DNS (DDNS) servisi kullanırsın. No-IP gibi siteler var, senin IP'nin değişip değişmediğini takip edip, otomatik güncelliyorlar. Böylece test.no-ip.org gibi bir adresle hep bağlanılabilir hâlde kalırsın.
Hocam modem arayüzüne kendi PC'si için IP adresi rezervasyonu yapabilir, bu işe yaramaz mı?Statik IP olmadan da kurulur hocam, bunda bir engel yok. IP'nin dinamik olması sadece senin dışarıdan erişimini sabitlemez, o kadar. Sunucu bilgisayarda çalıştığı sürece ve modemden doğru şekilde port yönlendirmesi yapıldığında dışarıdan bağlantı alınır.
Yapman gereken şey net: Minecraft'ın kullandığı 25565 numaralı portu, sunucuyu çalıştırdığın bilgisayarın yerel IP adresine yönlendireceksin. Modem arayüzüne girip port forwarding kısmına bak, TCP 25565 portunu tanımla, sunucu IP'sini yaz, kaydet. Port yönlendirme yapılmadıysa dışarıdan kimse bağlanamaz.
Dinamik IP olduğu için, IP adresin her modem yeniden başladığında değişebilir. Bu da arkadaşlarının bağlanırken sorun yaşamasına sebep olur. Bu sorunu çözmek için dinamik DNS servisleri kullanabilirsin. No-IP gibi sistemler sana sabit bir adres sağlar, IP değiştiğinde otomatik günceller. Ama illa şart değil. Her seferinde IP'ni elle vermek de bir yöntem.
Kısacası statik IP olmadan da Minecraft sunucusu kurulur, önemli olan port yönlendirmeyi düzgün yapman ve IP adresinin değiştiğini fark edebilmen. Bunlar tamamsa sistem çalışır.
eğer “ıp değişirse uğraşamam” dersen, işte o zaman bir dynamic DNS (DDNS) servisi kullanırsın. No-IP gibi siteler var, senin IP'nin değişip değişmediğini takip edip, otomatik güncelliyorlar. Böylece test.no-ip.org gibi bir adresle hep bağlanılabilir hâlde kalırsın.
Denedim olmadı...Hocam modem arayüzüne kendi PC'si için IP adresi rezervasyonu yapabilir, bu işe yaramaz mı?
Benim bu konuda bilgim yok sadece olma ihtimalini düşündüm o kadar.Denedim olmadı...
Teşekkürler.Benim bu konuda bilgim yok sadece olma ihtimalini düşündüm o kadar.
Merhabalar. TP-Link modem için bi rehber gelir mi? Yapamıyorum da.Statik IP olmadan da kurulur hocam, bunda bir engel yok. IP'nin dinamik olması sadece senin dışarıdan erişimini sabitlemez, o kadar. Sunucu bilgisayarda çalıştığı sürece ve modemden doğru şekilde port yönlendirmesi yapıldığında dışarıdan bağlantı alınır.
Teşekkürler.
Merhaba. TP-Link modem için bir rehber gelir mi? Yapamıyorum da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.