Statik IP Sürekli Değişiyor

Hasan_Erkan

Megapat
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar evde FTP server kurdum ve IP üzerinden akıllı telefon, bilgisayar vs. bağlanabiliyorum bunda herhangi bir problem yok. Fakat bilgisayarı uyku moduna aldığımda ya da kapatıp açtığımda aşağıdaki görselde olduğu gibi IP sürekli değişiyor bunun önüne geçemedim sabit bir IP nasıl verebilirim?

Untitled-1.png

Bazı makalelerde ücretsiz statik IP olduğunu okudum, bu güvenlik açısından herhangi bir tehlike arz eder mi ?
Öncelikle şu ana kadar ücretsiz statik İP adresi veren servis sağlayıcı görmedim. Güvenlik konusunda ise modemdem sizin bilgisayarınıza tanımlamış olduğunuz port tehlike arz edebilir, düzgün firewall kuralları koyulmadağı sürece.

Öncelikle şu ana kadar ücretsiz statik İP adresi veren servis sağlayıcı görmedim. Güvenlik konusunda ise modemdem sizin bilgisayarınıza tanımlamış olduğunuz port tehlike arz edebilir, düzgün firewall kuralları koyulmadağı sürece.
Görüş ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim :)
@xbayliss 'in yardımıyla sorun çözülmüştür konu kilitlenebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı