Statik ve dinamik kontrast ne kadar olmalı?

Bütçe
5700

Seul Force

Kilopat
Selamlar, monitör almayı düşünüyorum fakat statik/dinamik değerlerden ve PPI değerlerinden dolayı 2 monitör arasında kaldım. Yardımcı olabilir misiniz?

Yeni monitör önerilerine açığım, maksimum bütçe 5.700TL.

Önemli olan dinamik değil statik kontrast değeri.

Statik Kontrast'ın görüntü kalitesine etkisi çok fazla. VP249QGR ortalama 1000:1 civarı kontrast oranı sunuyor incelemelerde. R24e ise bir incelemede 1250:1 diğerinde 960:1 çıkıyor. Eğer kontrast oranı daha iyi bir IPS monitör arıyorsanız AOC 24G42e alın, incelemede 1500:1 çıkıyor. Veya bütçeyi çok az artırarak R25F-30 alın. 3600:1 civarı kontrast oranı sunabiliyor.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.26.51.60.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 12.55.08.92.png

Soldaki R25F-30 iken sağdaki de IPS panel.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 12.17.43.85.png

Alttaki de qd oled. Sonsuz statik kontrast oranı sunuyor.
IMG_2722.jpeg

@bluerr öncelikle yorumun için teşekkürler.
Şu anda HP 22es kullanıyorum ve artık siyah/beyaz ayarının rezilliğinden ve monitörün gecikmesinden gözlerim ağrımaya başladı. Şu anki isteğim siyahı siyah gibi ve renkleri düzgün bir doğrulukta verebilecek bir monitör. Gaming, yazı okuma ve video/film için kullanıyorum, kısaca genel kullanım için istiyorum.

Önerdiğiniz AOC 24G42e ye şimdi baktım ve hoşuma gitti. Bilinen bir kronik sıkıntısı var mıdır?

@bluerr öncelikle yorumun için teşekkürler.
Şu anda HP 22es kullanıyorum ve artık siyah/beyaz ayarının rezilliğinden ve monitörün gecikmesinden gözlerim ağrımaya başladı. Şu anki isteğim siyahı siyah gibi ve renkleri düzgün bir doğrulukta verebilecek bir monitör. Gaming, yazı okuma ve video/film için kullanıyorum, kısaca genel kullanım için istiyorum.

Önerdiğiniz AOC 24G42e ye şimdi baktım ve hoşuma gitti. Bilinen bir kronik sıkıntısı var mıdır?

Oyun için IPS bir tık daha mantıklı. Video ve film için VA panel bariz daha iyi. Tabii iyi bir VA panelden bahsediyorum. Yazı okuma kısmına gelirsek her ikisinde de iş görür. Üretkenlik için yüksek renk doğruluğu ve geniş açılar isterseniz yine IPS mantıklı olur.

Yüksek kontrast ve en iyi siyahlar LCD paneller arasında VA panellerde var. İyi bir VA alırsanız FPS oyunlarında yüksek rankta olmadığınız sürece pişman etmez.

AOC'un kronik sorunu olup olmadığı belli değil. Bu sene şubat ayında tanıtıldı çünkü. İncelemesi de yeni yayınlandı.

R25F-30 ve AOC 24G42e sizi tatmin eder diye düşünüyorum. Tabii en iyi kontrast ve siyah için Lenovo'ya yönelmelisiniz. Genel kullanım içinde uygun bir monitör.

@bluerr normalde bütçe maksimum 5000-5500 olduğundan R25F-30 bütçeme fazla geliyor. Şu anda AOC 24G42e ve Lenovo R24e arasındayım. Şu anlık bana F/P monitör gerekiyor. Sizce hangisi alınmalı, ya da başka bir öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:
@bluerr normalde bütçe maksimum 5000-5500 bütçem olduğundan R25F-30 bütçeme fazla geliyor. Şu anda AOC 24G42e ve Lenovo R24e arasındayım. Şu anlık bana F/P monitör gerekiyor. Sizce hangisi alınmalı, ya da başka bir öneriniz var mıdır?

Renk gamutları R24e ile benzer. Parlaklık ve kontrast bakımından AOC daha iyi çıkıyor incelemede. O yüzden ona yönelin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı