Statik yükle kasaya dokununca sistem donuyor

ozzdose

Centipat
Arkadaşlar selam, 8 aydır topladığım bilgisayarda donma sorunu yaşıyorum. Yapmadığım test vs. kalmadı donanımsal bir sorun yok. Kasaya dokunduğumda PC donuyor hiçbir komut almıyor Power tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açıyorum. Yaz aylarında bu sorunu yaşamadım sanırım çıplak ayakla gezdiğimizden statik yük boşalıyor malum kış geldi çoraplar terlikler giyildi kasaya dokunduğum an iptal. Bugün sistemi söküp tekrar kurdum değişen bir şey yok. Sorun kısa devre mi yoksa bağlı olan prizde mi 35 yıllık bir binada yaşıyorum. Yardımınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerim;
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 1660 Ti OC.
  • Anakart: MSI Mortar Z390M.
  • Işlemci: Intel i7 9700F.
  • RAM: Corsair 2x8 16 GB 3200MHz DDR4 cmK16GX4M2E3200C16.
  • PSU: Cooler Master 550W 80+MPE-5501-acabw-eu.
  • SSD M.2: Samsung 970Evo 250 GB.
  • HDD: WD Blue WD10EZEX 3.5" SATA 3 7200 RPM 1 TB 64 MB cache HDD.
  • Kasa: Dark Guardian.

Arkadaşlar elektrikçi bir tandığım geldi kullandığım prizin topraklaması hattın geldiği yerden kopmuş sevindim en azından sorunu bulduk demiştim odadaki başka bir prizin topraklaması olduğunu ve ölçümde normal çıktığını söyledi. O gitti üölülerle kasaya gelen elektriği oraya bağladım. Sonra koridorda terlikle bir yürüyüş yaptım dokundum donmadı ulen bir kere daha deneyeyim dedim yine dondu sistem :(
En azından bilgisayarı elektrik ile yakma tehlikeniz azaldı. Bir süre sonra bir daha deneyebilir misiniz? Bu sefer arkada sesli bir video olsun.

En azından bilgisayarı elektrik ile yakma tehlikeniz azaldı. Bir süre sonra bir daha deneyebilir misiniz? Bu sefer arkada sesli bir video olsun.
Zaten arkada müzik açıyorum donunca tırrrrr diye takılıyor çıkan ses böyle :D Her donma ssd ve diğer parçalar için büyük risk değil mi? Moralim bozuldu arkadaş..

Kasanın elektrik boşaltımı kötü olabilir. Başka bir kasa ile deneme şansınız var mı?
Yok hocam dün PC bianda kapandı elektrik gitti aha dedim yandı heralde taktığım o prizde elektrik kesildi. Eski topraksıza bağlayıp açtım PC'yi :( En azından sağlam. İptal olan prizede yaklaşık 20 dk elektrik gelmedi sonradan geldi garip bi şekilde bugun bir elektrikçi daha gelecek kontrol edecek bakalım.

Yok hocam dün PC bianda kapandı elektrik gitti aha dedim yandı heralde taktığım o prizde elektrik kesildi. Eski topraksıza bağlayıp açtım PC'yi :( En azından sağlam. İptal olan prizede yaklaşık 20 dk elektrik gelmedi sonradan geldi garip bi şekilde bugun bir elektrikçi daha gelecek kontrol edecek bakalım.
Oturduğunuz bina da çok eski. Elektrik tesisatında bozulma da olabilir. Ama bunlar sadece ihtimaller.

Yeni elektrikçi geldi sıfırdan toprak hattı çekti odaya sorun bi müddet yaşanmadı tam çözdüm derken dün tekrar bi donma yaşadım. Vaka sayıları biraz azaldıktan sonra bir başka eve götürüp deneyeceğim artık sorunu bulamadım.

Yeni elektrikçi geldi sıfırdan toprak hattı çekti odaya sorun bi müddet yaşanmadı tam çözdüm derken dün tekrar bi donma yaşadım. Vaka sayıları biraz azaldıktan sonra bir başka eve götürüp deneyeceğim artık sorunu bulamadım.
Hocam geçmiş olsun sorununuz bir çözülmedi gitti be umarım çözersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı