Çözüldü Steam ''Bu eşya kütüphanenize eklenemiyor çünkü ülkenizde kısıtlanmış.''

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

emin berke

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım Steam'in kendi mağazasından bana hediye olarak 2 adet oyun attı. Fakat "kısıtlanmış" hatası aldım. Bunun bir çözümü var mı? Sonuçta arkadaşım da bu oyunların ücretini ödemiş bulunmakta.
image.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece 2 günlük yanılmıyorsam ''geyik'' amaçlı Uganda olarak değiştirmiştim fakat yaklaşık 2-3 hafta önceydi bu. Bir sıkıntı olur mu? Olursa ne kadar sürede toplarlar? Sebebi bu olabilir ama şu anda Türkiye, Çanakkale olarak duruyor. Uganda'da herhangi bir oyunun yasaklandığını sanmıyorum ve ''kısıtlı'' derken ülke yanlışlığı mı yoksa herhangi yasal bir durum olup olmadığı açık değil.

Steam Destek birimine ticket atın. Geyik amaçlı yaptığınız bir şey yüzünden olabilir bu sorun. Steam'in Türkçe destek birimi mevcut, İngilizce yazmak zorunda değilsiniz. Sorun çözülecekse ancak onlar yardımcı olabilir.

Steam Support'un Türkçe destek verdiğini bilmiyordum, şansımı deneyeceğim sağ olun.

Maalesef sorun çözülmüyor, Steam'in bir bugu daha. Türkiye marketinden alınmış olan oyunu yine ne kadar Türkiye alıcısı almış olsa da sorun pek çözülemiyor.
steamden gelen cevap.PNG

Şimdi arkadaşlar sorunu çözmüş bulunmaktayım öncesinde bu sorunun belli başlı gerekçeleri var:
  • VPN veya DNS servisleri,
  • Daha önce Steam profilinizde ''ülke'' ayarını değiştirmiş olmanız,
  • Ya da hediyenizin üstünde belirtilen ülkelerden birinde bulunmamanız. (Bunun çözümü yok başkasına hediye edin)
Şimdi eğer VPN kullandıysanız veya ülke ayarıyla oynadıysanız çözümü var:

İlk olarak profilinize giriniz /profili düzenle kısmından ülkenizi ''Türkiye'' olarak ayarlayın bu adımdan sonra steam sizi güvenlik için bir cooldown'a sokuyor (min 6 sa-max 24 sa). Bu cooldown süresi sona erdiği zaman oyununuzu kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

UYARI: Eğer Türkiye'de olmanıza rağmen başka bir ülkeden gelen hediyeniz varsa (örn:Kazakistan) bu hediyeyi aktive etmenizin imkanı bulunmuyor. Bu sebeple o ülkedeki biriyle sorununuzu halledin derim.

İyi günler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı