Steam Steam çok fazla CPU kullanıyor

Annowy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Steam'den oyun indirmeyi başlattığım zaman işlemcimi çok fazla kullanıyor ve işlemci ısınıyor. Sonunda da bilgisayar kendini korumaya alıyor. Bunu nasıl çözerim?

1748211704562.png

1748211785600.png

Hocam, işlemci için soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? İşlemci yüke girse bile soğutucu varken yetmiyorsa, çok değişik bir durum valla anlayamadım.

İşlemcin OC li sanırım bir de. Yani 1 gigabit nete sahipsin. Bu hızı kullanırken yüke girer. Steam'den hız sabitleyebilirsin.
İnternet hızıyla %100 kullanımının alakası ne, çözemedim. Ben de 1000'e 1000 alıyorum ama Steam'de oyun indirirken böyle bir kullanım görmedim.

Hocam, işlemci için soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? İşlemci yüke girse bile soğutucu varken yetmiyorsa, çok değişik bir durum valla anlayamadım.

İnternet hızıyla %100 kullanımının alakası ne, çözemedim. Ben de 1000'e 1000 alıyorum ama Steam'de oyun indirirken böyle bir kullanım görmedim.
240mm msi sıvı soğutma var

Steam oyunları sıkıştırarak depoluyor. Sen oyunu indirirken arka planda kurulum bir yandan da inen dosyaların kurulumu yapılıyor. İşlemciye yük bindiren de bu kurulum işte. Sen ne kadar hızlı indirirsen işlemci de o kadar hızlı kurulum yapıyor.

Bakımları en son ne zaman yaptın?

Yani sıvı soğutma varken Steam'de oyun indiriyorsun diye sıcaklığın o kadar yükselip bilgisayarı korumaya aldırması çok garip. Montajını yanlış yapmış olma ihtimalin var mı? Ama yani stok soğutucu bile kullansan Steam'de oyun yüklüyorsun diye böyle olmaması lazım. Valla çözemedim.

Steam oyunları sıkıştırarak depoluyor. Sen oyunu indirirken arka planda kurulum bir yandan da inen dosyaların kurulumu yapılıyor. İşlemciye yük bindiren de bu kurulum işte. Sen ne kadar hızlı indirirsen işlemci de o kadar hızlı kurulum yapıyor.

Arkadaşın sorununun indirme hızıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum; farklı bir sorun var bence.

Görev yöneticisinden bakarken Steam CPU'yu yüzde kaç kullanıyor?

Arkadaşın sorununun indirme hızıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum; farklı bir sorun var bence.

Görev yöneticisinden bakarken Steam CPU'yu yüzde kaç kullanıyor?
%80 kullanıyor

Geçen sene yapmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı