Yasal olanına "Remote Administration Tool" veya yasal olmayanına denildiği gibi "Remote Access Trojan". Asıl amacı illegal olmasa da illegal amaçla da kullanılan veya geliştirilen bir trojan, zararlı yazılım türü.
Örneğin AnyDesk, TeamViewer'de bir "Remote Access Administration" yazılımıdır fakat yasaldır ve sizin izniniz olmadıkça başkası sisteminizi gizlice kontrol edemez ve size bağlanamaz.
Bir de gizli olan RAT'lar (Remote Access Trojan) vardır. Bunlar da benzer şekilde server, istemci tabanlı çalışır fakat asıl amacı illegal kullanımdır. Uzaktan kurbanların bilgisayarlarını izinsizce yönetebilmeyi, zararlıya göre değişmekle beraber tamamen erişim sağlamayı mümkün kılar.
Topluluk Merkezleri, kullanıcılar tarafından değerlendirilen en iyi topluluk yapımı ve resmî oyun içeriklerinin bulunduğu koleksiyonlardır.
steamcommunity.com
Gerçek Steam bunlar diye biliyorum. Daha hesap açmadım ama.
Kod:
www.steam.com
Diye içinde sadece "Steam" geçen yalın bir alan adı duymadım. Aslında Facebook'un alan adı facebook.com, Instagram'ın alan adı instagram.com, Twitter'ın alan adı twitter.com, YouTube'nin alan adı youtube.com, Google'ın alan adı google.com iken mantıken Steam'ın da alan adı öyle olmalıydı.