Steam Deck geliyor!

Dostun şaka mısın günümüz PC leriyle kıyaslarsak düşük kalacaktır donanımı diyorsun şimdi de donanımla alakam yok diyorsun kapat konuyu daha fazla rezil olmadan.

Sizin kafadan bdende istiyorum fanboyu olacağım bir alet değil 8 tane önsipariş verdim satmak için 1 2 ay kullanacağım sonra sadece seyahatlerde kulanacağım bir alet bu aletin donanımında PC alsan hem daha pahalı olacak hem sabit yerde oynayacaksın.

Bu donanımı taşımak için 700G ideal olmuş bence alternatifleri 1500 dolar civarı.

Neden edemez daha ucuza daha iyi performanslı bir PC alıyorsun üstelik elde oynuyorsun bu fiyat skalasında Türkiye'ye gelse alacak birçok kişi var kendi 20klık face grubumda oylamasını yaptım 1.5 k kişi oylamaya katıldı 1200'ü evet 300'ü hayır dedi.

Switch SE yurtdışıda aynı şekil 1 oyunu 80 dolar Switch'in Türkiye pazarı olmsdığından her şeyi söyleyebilirim onun hakkında.

Diğer yorumlarınızda yani başka posttski yorumlarınızda bir konsola alınabilir mi diye bir şey yazmışlar onlara şu şekilde demişsiniz: Bu fiyata daha iyisi varsa daha performanslısı varsa fiyata göre onu alın demişsiniz ama gelmişsiniz simdi bu cihaza konsol gözüyle bakmışsınız yazık.

Arkadaşım sen galiba Valve'nin Türkiye temsilcisisin öve öve bitiremedin he alt tarafı bir oyun konsolu ne abarttin.

Dostun şaka mısın günümüz PC leriyle kıyaslarsak düşük kalacaktır donanımı diyorsun şimdi de donanımla alakam yok diyorsun kapat konuyu daha fazla rezil olmadan.

Gerçekten o kadar açık yazıyorum ki bu kadar mesajdan bunu çıkarıyor olmanız inanılmaz. Ben diyorum ki bu alete PC muadili olarak bakılmaması gerekiyor. Yani bu aletin satışa çıktığı pazarda kimsenin 5-6 yıl öncesinin giriş seviye PC donanımına eyvallahı olmayacak. Kimse "vay canına 500 dolarlık PC'yi 400 dolara satıyorlar" demeyecek, oyun için PC alma standartlarının çok altında kalacak günümüz için. 3050'nin bile yüzüne zor bakıyorlar çünkü. Yani PC muadili olmak için düşük, hedeflediği performansa göre el konsolu olmak için ise F/P olarak çok iyi bir donanımı var. Ama zaten bu alete PC muadili olarak bakılmayacağı için donanımının günümüz standartlarının altında kalmasında bir sorun yok "çünkü kimse böyle bir şey beklemeyecek", daha da açık yazamam sanırım. Ben de zaten bu aletin PC alternatifi olarak görülmeyeceği için donanım kıyasının yapılmaması gerektiğini söyledim bu kadar mesajda. O nedenle el konsolu olarak bakılmalı diyorum ama siz aleti PC muadili olarak da görüyorsunuz. Daha ne kadar açık yazabilirim bilmiyorum.

Son alıntıda ne kastettiğinizi anlamadım? Ben zaten ilk mesajlardan beri bu konsolun niş bir kitleye hitap ettiğini, eğer multiplatform oyunları AAA produksiyon PC oyunlarını vs. el konsolunda oynamak isteyen bir popülasyon varsa bu konsolun onlara hitap ettiğini yazdım, çünkü bu aletin misyonu bu. Steam Decke fiyatı üzerinden bir eleştirim olmadı. Ama hedeflediği şeyin her pazarda alıcısı olmadığı için bazı pazarlarda premium kalıyor bu ürün burası da Valve'ın görüşü zaten.

Son düzenleme:
Gerçekten o kadar açık yazıyorum ki bu kadar mesajdan bunu çıkarıyor olmanız inanılmaz. Ben diyorum ki bu alete PC muadili olarak bakılmaması gerekiyor. Yani bu aletin satışa çıktığı pazarda kimsenin 5-6 yıl öncesinin giriş seviye PC donanımına eyvallahı olmayacak. Kimse "vay canına 500 dolarlık PC'yi 400 dolara satıyorlar" demeyecek, oyun için PC alma standartlarının çok altında kalacak günümüz için. 3050'nin bile yüzüne zor bakıyorlar çünkü. Yani PC muadili olmak için düşük, hedeflediği performansa göre el konsolu olmak için ise F/P olarak çok iyi bir donanımı var. Ama zaten bu alete PC muadili olarak bakılmayacağı için donanımının günümüz standartlarının altında kalmasında bir sorun yok "çünkü kimse böyle bir şey beklemeyecek", daha da açık yazamam sanırım. Ben de zaten bu aletin PC alternatifi olarak görülmeyeceği için donanım kıyasının yapılmaması gerektiğini söyledim bu kadar mesajda. O nedenle el konsolu olarak bakılmalı diyorum ama siz aleti PC muadili olarak da görüyorsunuz. Daha ne kadar açık yazabilirim bilmiyorum.

Son alıntıda ne kastettiğinizi anlamadım? Ben zaten ilk mesajlardan beri bu konsolun niş bir kitleye hitap ettiğini, eğer multiplatform oyunları AAA produksiyon PC oyunlarını vs. el konsolunda oynamak isteyen bir popülasyon varsa bu konsolun onlara hitap ettiğini yazdım, çünkü bu aletin misyonu bu. Steam Deck'e fiyatı üzerinden bir eleştirim olmadı. Ama hedeflediği şeyin her pazarda alıcısı olmadığı için bazı pazarlarda Premium kalıyor bu ürün burası da Valve'ın görüşü zaten.

Günümüzde 3050'e zormu bakıyorlar? Dostum milletin parası çıkışmıyor 400TL'ye GT710 arıyorlar ve sen bunu diyorsun tm yurt dışına gelelim bende Almanya'da yaşadım 2 sene millet bu tarz PClere yani kasalara yaklaşmıyor bile açsın yeter derdinde ve PClere o kadar para bayılmak istemiyorlar size ne desemde anlamauacaksınız.

Son alıntıda ne kastettiğinizi anlamadım? Ben zaten ilk mesajlardan beri bu konsolun niş bir kitleye hitap ettiğini, eğer multiplatform oyunları AAA produksiyon PC oyunlarını vs. el konsolunda oynamak isteyen bir popülasyon varsa bu konsolun onlara hitap ettiğini yazdım, çünkü bu aletin misyonu bu. Steam Decke fiyatı üzerinden bir eleştirim olmadı. Ama hedeflediği şeyin her pazarda alıcısı olmadığı için bazı pazarlarda premium kalıyor bu ürün burası da Valve'ın görüşü zaten.
Dostum senin söylediklerindede hak buluyorum ama biz anlaşamayacağız o yüzden hiç daha abartmadan konuyu kapatsak nasıl olur 2 bir insan gibi?
Arkadaşım sen galiba Valve'nin Türkiye temsilcisisin öve öve bitiremedin he alt tarafı bir oyun konsolu ne abarttin.

Bir şey diyeceğim ama sen yine yanlış anlarsın kısaca kıskanıyorum de yeter bu kadar abartmaya ne gerek varki dostum.

Günümüzde 3050'e zormu bakıyorlar? Dostum milletin parası çıkışmıyor 400TL'ye GT710 arıyorlar ve sen bunu diyorsun tm yurt dışına gelelim bende Almanya'da yaşadım 2 sene millet bu tarz PClere yani kasalara yaklaşmıyor bile açsın yeter derdinde ve PClere o kadar para bayılmak istemiyorlar size ne desemde anlamauacaksınız.

Dostum senin söylediklerindede hak buluyorum ama biz anlaşamayacağız o yüzden hiç daha abartmadan konuyu kapatsak nasıl olur 2 bir insan gibi?

Bir şey diyeceğim ama sen yine yanlış anlarsın kısaca kıskanıyorum de yeter bu kadar abartmaya ne gerek varki dostum.
Aynen öyle hocam en iyisi hiç uzatmamak. Bu arada şunu ekleyeyim sadece. High-end PC toplama kültürü ABD'de yaygın. Dünyada ise daha uygun fiyatlı olduğu için konsol pazarı var, Avrupa da Playstation'ın kalesi mesela. Yani PC toplamak isteyen insan zaten güncel donanımlı olarak ihtiyacına göre giriş-orta-yüksek seviye (bugün için 3050'den 3090'a skalası) bir bilgisayar topluyor, istemeyen de ucuz olduğu için hiç uğraşmadan konsol alıp geçiyor. Yani orada uygun fiyatlı oyunculuk konsollar üzerinden dönüyor, oyun fiyatları da aynı zaten tüm platformlarda. Türkiyede ise oyun fiyatlarından ötürü PC daha uygun durumda. Bu nedenle görüşlerin çoğunda çakışıyoruz. Siz haliyle ürünü alacağınız için Türkiye pazarını baz alarak yorum yapıyorsunuz, ben Steam Deckin resmi olarak çıkacağı pazarlara bakıyorum daha çok.

Abartan sensin ama farkında değilsin o kadar övdünki konsolu sanki babanın markası.

Abartan sensin ama farkında değilsin o kadar övdünki konsolu sanki babanın markası.

Tm kanki kıskanıyosun anladık uzatma.
Aynen öyle hocam en iyisi hiç uzatmamak. Bu arada şunu ekleyeyim sadece. High-end PC toplama kültürü ABD'de yaygın. Dünyada ise daha uygun fiyatlı olduğu için konsol pazarı var, Avrupa da PlayStation'ın kalesi mesela. Yani PC toplamak isteyen insan zaten güncel donanımlı olarak ihtiyacına göre giriş-orta-yüksek seviye (bugün için 3050'den 3090'a skalası) bir bilgisayar topluyor, istemeyen de ucuz olduğu için hiç uğraşmadan konsol alıp geçiyor. Yani orada uygun fiyatlı oyunculuk konsollar üzerinden dönüyor, oyun fiyatları da aynı zaten tüm platformlarda. Türkiye'de ise oyun fiyatlarından ötürü PC daha uygun durumda. Bu nedenle görüşlerin çoğunda çakışıyoruz. Siz haliyle ürünü alacağınız için Türkiye pazarını baz alarak yorum yapıyorsunuz, ben Steam Deck'in resmi olarak çıkacağı pazarlara bakıyorum daha çok.

Almanya'da satürn e mart sonu gibi gelecekmiş öyle dediler ben farnkfurt taydım çok az ama gerçekten çok az böyle RTX 2000 üstü sistemi olanlar var onlar fazla takmıyor kafaya. Türk halkı parasını satışda filan fazla kaybetmemek için bu şekilde davranıyor piyasaya.

Valve'ın bu sefer başaracağına inanıyorum. Başarısız olan Steam Console'dan deneyim edinmiş olmalılar.

Steam Deck yuzu ile luigis mansion dışındaki Nintendo ex oyunlarını 45FPS stabil oynatabiliyor.

Haklısın emülatörler ile falan oynanabilir cihaz zaten Linux üzerinden çalışıyor diye biliyorum ama emülatör kurmak için falan cihazı kırmak gerekebilir ve bu kırma işlemi yasal değil garantiyi devre dışı bırakır ayrıca tüm bunları göze alsan bile kırma işlemi sadece yazılım üzerinden yapılamama ihtimali var mesela normal Nintendo Switch'in bazı sürümlerinin kırma işlemi sadece yazılım üzerinden yapılabiliyor ama Nintendo Switch Lite'da bu olayın önüne geçtikleri için aleti kırmak için anakartına bir çip yerleştirmen gerekiyor bu işlemi de yapması çok zor tabi ki eğer Steam Deck'te de böyle olursa kırma işlemi belki hayatını bile kaybedebilirsin :D şaka yapmıyorum bir muhabbet dolaşıyor etrafta Steam Deck'i evde kendiniz içini açmaya kalkarsanız batarya patlayabiliyor diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı