Gerçekten o kadar açık yazıyorum ki bu kadar mesajdan bunu çıkarıyor olmanız inanılmaz. Ben diyorum ki bu alete PC muadili olarak bakılmaması gerekiyor. Yani bu aletin satışa çıktığı pazarda kimsenin 5-6 yıl öncesinin giriş seviye PC donanımına eyvallahı olmayacak. Kimse "vay canına 500 dolarlık PC'yi 400 dolara satıyorlar" demeyecek, oyun için PC alma standartlarının çok altında kalacak günümüz için. 3050'nin bile yüzüne zor bakıyorlar çünkü. Yani PC muadili olmak için düşük, hedeflediği performansa göre el konsolu olmak için ise F/P olarak çok iyi bir donanımı var. Ama zaten bu alete PC muadili olarak bakılmayacağı için donanımının günümüz standartlarının altında kalmasında bir sorun yok "çünkü kimse böyle bir şey beklemeyecek", daha da açık yazamam sanırım. Ben de zaten bu aletin PC alternatifi olarak görülmeyeceği için donanım kıyasının yapılmaması gerektiğini söyledim bu kadar mesajda. O nedenle el konsolu olarak bakılmalı diyorum ama siz aleti PC muadili olarak da görüyorsunuz. Daha ne kadar açık yazabilirim bilmiyorum.
Son alıntıda ne kastettiğinizi anlamadım? Ben zaten ilk mesajlardan beri bu konsolun niş bir kitleye hitap ettiğini, eğer multiplatform oyunları AAA produksiyon PC oyunlarını vs. el konsolunda oynamak isteyen bir popülasyon varsa bu konsolun onlara hitap ettiğini yazdım, çünkü bu aletin misyonu bu. Steam Deck'e fiyatı üzerinden bir eleştirim olmadı. Ama hedeflediği şeyin her pazarda alıcısı olmadığı için bazı pazarlarda Premium kalıyor bu ürün burası da Valve'ın görüşü zaten.