Steam Deck mi ASUS ROG Ally mı?

Merhaba iyi bir PC sahibim Steam kütüpahnem geniş. Steam Deck'in konsol sistemini sevdiğimden onu düşünüyorum ama. Bir sorun olsa nerede yaptırırım italatcı garanti veriyor ama optimizasyona dikkat ediliyor. Diyer yandan ASUS Z1 extrem daha güçlü ama Windows ile uğraşıyoruz ileride Steam OS gelecekmiş ASUS'a bu da düşündürdü neyi almalıyım uzun vadede götürsün problem yaşamadan kullanıcılardan dönüt alırsam sevinirim ama AAA oyunlar ama genelde 2020 öncesi.

Ben de geçen hafta ikisi arasında kaldım. Ve Steam Deck aldım. Fiyatları çok önemli değil ikisini de alabilirdim ancak oyunlara daha uyumlu olduğu için Steam Deck tercih ettim.

Belki ileride ROG da deneyebilirim, şu an için Steam Deck 1 haftadır güzel eğlendiriyor.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, almak istediğin bir şeyi erteleme, al gitsin.

Çok doğru dedin.

Merhaba iyi bir PC sahibim Steam kütüpahnem geniş. Steam Deck'in konsol sistemini sevdiğimden onu düşünüyorum ama. Bir sorun olsa nerede yaptırırım italatcı garanti veriyor ama optimizasyona dikkat ediliyor. Diyer yandan ASUS Z1 extrem daha güçlü ama Windows ile uğraşıyoruz ileride Steam OS gelecekmiş ASUS'a bu da düşündürdü neyi almalıyım uzun vadede götürsün problem yaşamadan kullanıcılardan dönüt alırsam sevinirim ama AAA oyunlar ama genelde 2020 öncesi.

Çok doğru dedin.

bu post'u yazalı 1 sene olmuş. steam deck benim için iyi seçimmiş bunu anladım. steam deck'e windows kurup denediğim de oldu, ama oyunları açmak/başlatmak "el konsolu" için biraz uğraştırıcı. belki windows, steamos gibi bir "handheld mod" getirirse (ki gelecekmiş ama ne zaman) o zaman kullanılabilir.

steam deck tek eksisi biraz büyük olması. diğer el konsolları steamdeck'ten daha büyükse zaten hiç kullanılmazmış.

Bu Post'u yazalı 1 sene olmuş. Steam Deck benim için iyi seçimmiş bunu anladım. Steam Deck'e Windows kurup denediğim de oldu, ama oyunları açmak/başlatmak "el konsolu" için biraz uğraştırıcı. Belki Windows, SteamOS gibi bir "handheld mod" getirirse (ki gelecekmiş ama ne zaman) o zaman kullanılabilir.

Steam Deck tek eksisi biraz büyük olması. Diğer el konsolları Steam Deck'ten daha büyükse zaten hiç kullanılmazmış.

Önerir misin şu an ally ve deck aynı fiyata 9 ay peşin taksit var yoksa Xbox seri X mi alsam baktığında ileriye dönüklükten düşündüm PS5 düşünmüyorum. ASUS tarafı güçlü evet ama tedirgin ediyor deck ise optimizasyon iyi lakin testlerde AAA oyunlarda örneğin Star Wars'ın son oyununda performans yerlerde.

ben steam deck öneririm.

evimde steamdeck haricinde 4090lı bir oyun bilgisayarı ve bir de ps5 var. ps5 önermem mesela, hatta xbox-x almadığıma pişman oldum. bunların içinde en kolay eğlenceyi steamdeck veriyor.

AAA oyunlar oynayıp yüksek performans beklemiyorum ama ben. benim için steamdeck, otururken yarım saat - 1 saat vakit geçirecek el eğlencesi.

Ben Steam Deck öneririm.

Evimde Steam Deck haricinde 4090'lı bir oyun bilgisayarı ve bir de PS5 var. PS5 önermem mesela, hatta Xbox-X almadığıma pişman oldum. Bunların içinde en kolay eğlenceyi Steam Deck veriyor.

AAA oyunlar oynayıp yüksek performans beklemiyorum ama ben. Benim için Steam Deck, otururken yarım saat - 1 saat vakit geçirecek el eğlencesi.

Xbox seris X daha mantıklı diyorsunuz. ASUS'la alakalı düşünceniz nedir? Deckte sorun olduğunda kimden destek alabiliriz bir bilginiz var mı 1 seneden fazla olmuş herhalde sorun yaşamamışsınız.

Xbox seris X daha mantıklı diyorsunuz. ASUS'la alakalı düşünceniz nedir? Deckte sorun olduğunda kimden destek alabiliriz bir bilginiz var mı 1 seneden fazla olmuş herhalde sorun yaşamamışsınız.

xbox-x, ps5'e göre daha mantıklı geldi bana; çünkü oyunlar -bence- xbox kütüphanesinde daha iyi. şu an hem xbox gamepass hem de psplus üyesiyim, xbox'takileri daha çok oynamışım (pc'de).

ps5 yerine xbox-x alsaydım daha iyi olurdu diyorum. ama ps5'in yanına xbox-x de alacağım muhtemelen, o zaman ps5 i daha az kullanırım sanırım. deck'i bunlarla kıyaslamıyorum çünkü deck bahçede, terasta, yatakta oyun oynamak için bana göre.

ben şimdiye kadar (yaşım 41) çok fazla garanti kullanan-servis kullanan biri olmadım. herhangi bir telefonum, televizyonum, bir cihazım bozulmadı, benim şansımdır belki de. bir tek lenovo iş notebook'umda pil sorunu oldu, sadece bunu garantiden değiştirdim. steam için herhangi bir sorun yaşamadım, açıkcası fiziksel kırılmalar harici yaşayabileceğim sorunları da garantiye göndermektense kendim çözerim diye düşünüyorum. deck'te fiziksel (kırılma, yamulma, kopma vs) sorunlar olmadığı sürece kendin çözersin herşeyi, zaten fiziksel bu hatalar da muhtemelen garanti kapsamına girmeyebilir (emin değilim).

bu durumlar çok kişisel gözleme dayalı oldu, yazdıklarım sana uyabilir ya da uymayabilir. durumun varsa al gitsin çok düşündükçe işin içinden çıkamazsın.

Xbox-X, PS5'e göre daha mantıklı geldi bana; çünkü oyunlar -bence- Xbox kütüphanesinde daha iyi. Şu an hem Xbox Game Pass hem de psplus üyesiyim, Xbox'takileri daha çok oynamışım (PC'de).

PS5 yerine Xbox-X alsaydım daha iyi olurdu diyorum. Ama PS5'in yanına Xbox-X de alacağım muhtemelen, o zaman PS5'i daha az kullanırım sanırım. Deck'i bunlarla kıyaslamıyorum çünkü deck bahçede, terasta, yatakta oyun oynamak için bana göre.

Ben şimdiye kadar (yaşım 41) çok fazla garanti kullanan-servis kullanan biri olmadım. Herhangi bir telefonum, televizyonum, bir cihazım bozulmadı, benim şansımdır belki de. Bir tek Lenovo iş Notebook'umda pil sorunu oldu, sadece bunu garantiden değiştirdim. Steam için herhangi bir sorun yaşamadım, açıkçası fiziksel kırılmalar harici yaşayabileceğim sorunları da garantiye göndermektense kendim çözerim diye düşünüyorum. Deck'te fiziksel (kırılma, yamulma, kopma vs) sorunlar olmadığı sürece kendin çözersin her şeyi, zaten fiziksel bu hatalar da muhtemelen garanti kapsamına girmeyebilir (emin değilim).

Bu durumlar çok kişisel gözleme dayalı oldu, yazdıklarım sana uyabilir ya da uymayabilir. Durumun varsa al gitsin çok düşündükçe işin içinden çıkamazsın.

Doğru söylüyorsun çok düşünmemek lazım. Şu sebepten kütüpahnem Steam ve Epic'te geniş. Deckte bunları oynamak güzel olur doğrusu. Xbox düşünme sebebim sistem açısınından 5 sene götürebiliceğini düşünmekteyim. Deck daha güzel ama ömrü kısa olur diye düşünüyorum insanlarda ASUS daha iyi dediklerinden emin olamadım. Görüşlerin için sağ ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı