Steam Deck OLED 512 vs ASUS ROG Ally Z1 ext vs ally X

psymor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Almanya'dan Steam Deck alma şansım doğdu. 2-3 hafta içinde karar vermem gerekiyor.
Sizce ASUS ROG Ally X i beklemeye değer mi? Türkiye fiyatı yüksek olacak gibi duruyor. 700 euro Türkiye'de herhalde vergilerle birlikte 40'a ulaşır gibi duruyor.

Öte yandan Almanya'dan yarı fiyatına Steam Deck OLED alabiliyorum.

Steam Deck yerine ASUS ROG Ally Z1 ex de alabilirim.
Bu el konsolları dünyasında yeni olduğum için emin olamıyorum. Ne dersiniz?

-) Performans ve sorunsuz çalışması benim için çok kıymetli.

Şimdiden cevaplar ve öneriler için teşekkür ederim.

İki konsolu da alabilirsin ama ikisinin kötü ve iyi yanlarını söylemek lazım öyle karar verirsin hocam
1-Batarya gücü: Güç olarak kesinlikle Steam Deck OLED >Asus ROG Ally Z1 ex;
Şöyle açıklayayım dışarı çıkıp ASUS ROG da 1 saatten fazla oynamak için yanında bir 60wluk şarj cihazı taşıman lazım.
2-Çözünürlük kalitesi: ASUS ROG Ally Z1 ex>Steam Deck OLED (Söylemeden gecmeyeyim hocam Steam Deck de 90 FPS oynanılabiliyor)
3-Performans: Steam Deck>Asus ROG Ally;
Ally de bildiğim kadarıyla ses ve bazı zamanlarda performans sıkıntısı yaşanıyor.
4-Rahat hissettirme: Ally>Steam Deck;
Onceden PC oyuncuysanız Steam Deck daha rahat ve aşina hissettirecektir. Başka unuttuğum bir taraf varsa kusura bakmayın hocam. İyi günler dilerim.
(Sad not :(: Aslında hiç el konsolu sahibi olmadım hep sahip olmak isterdim, inşallah sizin gibi bana da nasip olur hocam :) )

Son düzenleme:
Cevap için teşekkür ederim. Ally x hakkındaki düşünceniz nedir? sizce beklemeye değer mi? Fiyat olarak ne kadar olur sizce türkiyede?

Cevap için teşekkür ederim. Ally X hakkındaki düşünceniz nedir? Sizce beklemeye değer mi? Fiyat olarak ne kadar olur sizce Türkiye'de?

Eksikliklerini kapattiklarini söylüyorlar umarım da öyle olur.
Bence beklemeye değer.
Fiyat olarak ülkemizde 25.000-26.000 TL aralığında olacağını düşünüyorum

Ally X hakkında olumlu yorumlar var, sıkıntılı konularda geliştirmeler olduğu söyleniyor. Ama net bir çıkış tarihi ve fiyat yok sanırım. Eğer Steam Deck OLED alma şansın varsa bence değerlendir. Ben de 512 OLED modelini kullanıyorum gayet memnunum, sorun varsa yanıtlamaya çalışırım.

Ally X çıktığı zaman şu an aldığı yorumların altını dolduruyor olursa ve ona geçmek istersen Deck'i satıp üstüne ekleyerek Ally X alırsın.

ROG Ally Z1 Extreme aldım. 25k peşin fiyatına 6 taksit ile Türkiye garantili. Fiyatı uygun geldi. En kötü satarım dedim ama. İyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum.

Hayırlısı bakalım. Şimdilik keyfim yerinde.

ROG Ally Z1 Extreme aldım. 25k peşin fiyatına 6 taksit ile Türkiye garantili. Fiyatı uygun geldi. En kötü satarım dedim ama. İyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum.

Hayırlısı bakalım. Şimdilik keyfim yerinde.

Ben de almayı düşünüyorum uzun zamandır. Nasıl cihaz memnun kaldın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı