Steam Deck vs PS5

Merhaba, 1 ay sonra İtalya yolcusu olacağım. Biriktirdiğim bir miktar para var. Şu sıralar oturup oyun oynamak çok zor geliyor, çalışıyorum, geziyorum veya başka bir şey çıkıyor. Bilgisayar başına oturup oyun oynadığım saat haftada 3-4'ü geçmiyor. İtalya'dan 400€ karşılığında PS5 dijital almak mantıklı mı, yoksa Steam Deck mi almalıyım bilemedim. Eski PSP oyuncularındanım. Steam Deck hakkında çok bilgim yok, anca Enis Kirazoğlu tarafından verilen bilgiler kadar biliyorum.

Çok farklılar birisinde Steam oyunlarını diğerinde PS oyunlarını oynuyorsunuz. Steam Deck ile Steam hesabınızda ki oyunları oynar, şarjınız bitene kadar her yerde keyfinize bakarsınız. PS5 de ise bir yere kurmalısınız her yerde oynayamazsınız oyunları PS Store'dan ayrıyeten almanız gerekir. Burada hangisini almanız gerektiğini siz seçebilirsiniz.
 
Yüksek kalite ve performans istiyor isen PS5 tercihin olmalı Game Pass sistemi benzeri bir sistem geldi üstüne Steam Deck konusuna gelirsek Valve gayet çabalıyor desteklenmeyen oyunlar bile bazı program ve dosyalar dosyaları yamalayıp oynaya biliyorsun eğer ben koltukta yatak odasında o an az eğlenip oyun oynayayim diyorsan al ama benim düşüncem ilk nesil deck alınmaz bir sonraki nesil deck tam oturmuş olur.
Not: Deck fiyatları aşırı yüksek ve herkese hitap eden bir cihaz değil ama PS5 öyle değil 2.el piyasası çok dönen bir cihaz.
 

Geri
Yukarı