Steam dolandırıcılık olayı hakkında

m1rzalp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i5-12400f
Geforce RTX 3060Ti x3
Asus prime B660M-k D4
Twinmos 16Gb Tek Kanal RAM
Twinmos 512GB NVmE m.2 SSD
Cougar Helor 240 Sıvı soğutucu
Cougar 750w 80+ Bronze PSU
Cougar DarkBlader x5 RGB
Arkadaşlar bugün normal CS2 oynuyordum. Bir anda jon gill Steam Support adında 20 yıllık profile sahip bir kullanıcı yazdı. Profilinde sadece 3 oyun var CS1.6 falan) ve 3 kişi ekli. Ve o mesajdan sonra ben takmadım Steam'den biri buradan yazmaz diye. Ardından oturumum kapandı bir anda. Tekrar girdiğimde profilimde arka plan, profil fotoğrafı vitrinler falan kaldırılmıştı. Ve bütün arkadaşlarım engellenmişti. Tek bir kişi hariç; jon gill. Bana yazmaya devam etti. Ben Tradeit'den satın aldığımı falan söyledim. Ardından hesabımın açılması için hesabımdaki skinlerin arkadaşıma atılmasını istedi. Kendi arkadaşıma. Ardından onayladıktan sonra onaylama otomatik iptal olduktan sonra hesabım açılacakmış. Ben ne yapacağımı bilemediğimden önce kullanıcı çıkarıp engelledim. Steam ve Gmail şifremi değiştirdim. Arkadaşlarımın engelini açtım ve profilimi düzelttim. Envanterimden herhangi bir şey çekilmemiş. Şu an sorun yok gibi. Ancak aklımda bir soru var. Bu kişi Steam Destek'den değilse hesabıma girip neden bunlarla uğraştı? Direk şifreyi değiştirip eşyaları çekebilirdi. Steam destekden ise neden böyle bir yolla iletişim kurdu ve neden böyle bir şey yapmamı istiyor? Neler oluyor anlamıyorum Steam desteğe de yazdım yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-02-12-23-47-04-609_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    Screenshot_2025-02-12-23-47-04-609_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 78
  • Screenshot_2025-02-12-23-47-08-866_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    Screenshot_2025-02-12-23-47-08-866_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_2025-02-12-23-48-10-582_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    Screenshot_2025-02-12-23-48-10-582_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2025-02-12-23-48-12-692_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    Screenshot_2025-02-12-23-48-12-692_com.valvesoftware.android.steam.friendsui.jpg
    102,6 KB · Görüntüleme: 71
Arkadaşlar bugün normal CS2 oynuyordum. Bir anda jon gill Steam Support adında 20 yıllık profile sahip bir kullanıcı yazdı. Profilinde sadece 3 oyun var CS1.6 falan) ve 3 kişi ekli. Ve o mesajdan sonra ben takmadım Steam'den biri buradan yazmaz diye. Ardından oturumum kapandı bir anda. Tekrar girdiğimde profilimde arka plan, profil fotoğrafı vitrinler falan kaldırılmıştı. Ve bütün arkadaşlarım engellenmişti. Tek bir kişi hariç; jon gill. Bana yazmaya devam etti. Ben Tradeit'den satın aldığımı falan söyledim. Ardından hesabımın açılması için hesabımdaki skinlerin arkadaşıma atılmasını istedi. Kendi arkadaşıma. Ardından onayladıktan sonra onaylama otomatik iptal olduktan sonra hesabım açılacakmış. Ben ne yapacağımı bilemediğimden önce kullanıcı çıkarıp engelledim. Steam ve Gmail şifremi değiştirdim. Arkadaşlarımın engelini açtım ve profilimi düzelttim. Envanterimden herhangi bir şey çekilmemiş. Şu an sorun yok gibi. Ancak aklımda bir soru var. Bu kişi Steam Destek'den değilse hesabıma girip neden bunlarla uğraştı? Direk şifreyi değiştirip eşyaları çekebilirdi. Steam destekden ise neden böyle bir yolla iletişim kurdu ve neden böyle bir şey yapmamı istiyor? Neler oluyor anlamıyorum Steam desteğe de yazdım yardımcı olur musunuz?

Yaşadığınız şeyin neredeyse aynısını bir Reddit kullanıcısı daha yaşamış. Büyük ihtimal dolandırıcı olabilir. Steam'inizin 3.parti siteler ile bağlantısını kesin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu nasıl yapabildiklerini bilemiyorum da dolandırıcı olduğu kesin. Size eşyanızı bir arkadaşınıza atmanızı söylüyorlar ama nasıl yapıyorlarsa eşyalarınızı, hiç tanımadığınız kişiye göndermiş oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı