Yeni Steam dolandırıcılık yöntemi

Mr.Ridrler

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aslı İngilizce olan konuşmaları isterseniz paylaşabilirim. Bir şahıs bir hafta önce profilime önemli bir şey konuşmak istediğine dair mesaj yazmış. Ekledim ve biraz konuştuk. 1250 dolar itemi çalınmış. Başta üzüldüm, Discord'a davet etti ve Steam yöneticisi ile konuşmam gerektiğini böylece sorunu çözebileceğini söyledi.

"Dolandırıldığı hesap benimkine benziyormuş"
Discord işe girince zaten işkillendim. Valve bu şekilde asla iletişim kurmaz. Macera çıkar diye gittim. Hesabını önemsiyorsan buna göre davranmam gerektiğini ve yardımcı olmam gerektiği gibi şeyler zırvaladı. İsterse tüm kartlarımı ve e mail bilgilerimi ayrıca ev anahtarımı verebileceğini hesabımın çok değerli olduğunu söyledim. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Aynı pişkinlik ile devam etti arkadaş. Valve'a takas konusunda dolandırıcılık yapmadığımı kanıtlaması gereken kişi ben olduğuma inandırmaya çalışıyor.
Bu linki paylaştı, link yerine sayfayı Google'a yazdım trafiği yüksek gerçek bir siteymiş sanırım. Sonuna kodu ekleyince evet bir şeyler çıkıyor anlamadığım ama inanmadım...

Steam çalışanları ne olursa olsun sizinle bu şekilde iletişim kurmaz. Kurumsal mail veya uygulama üzerinden iletişime geçerler. Ayrıca ne olursa olsun kişisel bilgilerinizi ve özelikle şifrenizi vermeyin.
Dolandırıcı arkadaşımız Steam hesabını yasaklıyorum o halde dedi. İsterse deneyebileceğini söyledim. Uğraşamayacağını anladığına beni iki platformdan da engelledi. Özetle başımdan geçeni size anlatım. Bu şekilde gelirseler ister direkt engelleyin isterseniz şikayet edin. Asla bilgilerinizi paylaşmayın. Haberlerde görüyoruz benzer olarak korku salma yöntemi ile telefon dolandırıcıları kimleri kimleri dolandırıyor.
Bu GIF benim profilim nasıl yapmış bilmiyorum gerçekçi hava katmak için bayağı uğraşmış galiba 😁
Bilen aydınlatabilir.

lynQdz87Nc.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı