Çözüldü Steam Gibi Bir Web Site Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir websitesi yapacağım oyun satmak istiyorum fakat anlamadığım konu şu:

Steam sitesi bütün oyunları indirme imkanı sunuyor. Her yeni çıkan oyun direk Steam sitesine geliyor. Steam'in kurucuları bütün oyun firmaları ile sözleşmeli mi? Belirli bir para karşılığı oyunları Steam'in kurucuları mı alıyor yoksa oyun firmaları Steam kurucularına para karşılığı siteden satış yaptırıyor mu? Şu olayı pek anlamadım (galiba anlatamadım da ). Yani ben şimdi oyun satış sitesi açarsam bütün firmalarla sözleşmem mi lazım. Yoksa (o oyunun) Steam kodunu verip mi satayım. Eğer böyle yapacaksam Steam kodlarını nereden bulacağım?

Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Peki Steam ilk kurulduğu zaman da böyle miydi? Çok bir kişi bilmez iken.
Valve, Half Life 2'yi çıkartırken Steam'dan oynanmasını zorunlu kılmıştı. HL2 de tüm dünyanın beklediği bir oyun olduğu için Steam'ın kullanıcı sayısı hızla arttı. Valve diğer oyunlarını da Steam'da satmaya başladı, ardından diğer oyun yapımcıları da o zamanlar tek dijital market olan Steam ile anlaşıp onlar da oyunlarını Steam'da satmaya başladılar ve Steam da git gide büyüdü.
Olaya web sitesi olarak değil, bir servis olarak bakmak gerekiyor. Benzer bir arayüz tasarlamakta, arkaplanda benzer işler yapıp sistemde kayıtlı olan kodların dağıtımı ve indirme sağlamakta (indirme kısmında yüksek hızlar için sunucunun da buna uygun olması gerek tabii) bir şey yok. Olay serviste, bu hizmetleri vermekte.

Böyle bir şey de tek başına, bırakın tek başınayı ufak bir ekiple olacak bir iş değil. Arkadaşların verdiği Epic Games örneği mesela, koca şirket ama onların bile Steam'in çok gerisinde olduğu bir gerçek.

Ben en iyisi siteyi yapayım sonra oyun yapımcılarına mesaj atayım ama ilk önce Türk yapımcılardan baslayım. (Pek bir seçenek yok ama neyse)

Türk yapımcılar mesajınıza döner ama sitede trafiğin olması lazım. Günde 100 kişi giriyorsa vermezler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı