Steam gibi site yapmak

Merhaba ben Steam gibi site oluşturacağım ama bunları bilmiyorum.
Oyun koyarsam yapımcıları benden para alacak mı?
Oyun sitesi kurmak için hangi siteleri kullanmam lazım?
Bedava bir şekilde oyun sitesi yapılır mı?
Eğer oyunları koyarsam oyunun kendisi çıkacak mı? Örnek. ProgramFiles/Siteisim/GTA ProgramFiles/Siteisim/Battlefield gibi kendi sitemin ismi dosyalarda nasıl çıkar?
Cevaplarsanınız sevinirim
Öncelikle bu işi tek kişi yapmanız çok ama çok zor, bir ekibe ihtiyaç var.
Site yaptığınız takdirde siteden bilgisayar dosyalarına erişmeniz ve oyunları doğrulamanız pek mümkün durmuyor, böyle bir şey istiyorsanız masaüstü portunu da yapmanız gerekecek. İlk önce yazılım dillerini bir araştırın derim. Oyunları koymaktan kastınız nedir? Satış yapmak gibi bir şeyse elbette komisyon ve öncesinde bir miktar para alırlar diye düşünüyorum, tabii eğer ki anlaşma gerçekleşirse. Gerçekleşmez ise telif olayları girer işin içine.

En iyi senaryoya göre bile site + domain ve sunucuyu ayarladınız diyelim. Bunun marka ve oyun hakları var. Ödeme almak için vergi tabelası / numarası, şirket yaratma, bankalarla anlaşma, binlerce muhasebe işleri, global oyun şirketleriyle anlaşma, sayısız telif ve dava dosyaları ve bir ton gerekli/gereksiz iş var. Tek başınıza yapmak imkansız orası bir gerçek ama en az 100 kişilik deneyimli ve profesyonel bir ekiple yıllarınızı vermeniz gerekebilir.

Steam'ı komple satın almak bu işe girişmekten daha ucuz ve kolay olacaktır :).

Eğer oyunları koyarsam oyunun kendisi çıkacak mı? Örnek. ProgramFiles/Siteisim/GTA ProgramFiles/Siteisim/Battlefield gibi kendi sitemin ismi dosyalarda nasıl çıkar?
Cevaplarsanınız sevinirim.

Bende birazdan Samsung gibi firma kuracağım Apple bana diz çökecek. (!)

Cevaplarsanınız sevinirim
Bolca süreniz, paranız ve çalışanınız olması gerek. Böyle birşey için kendini kanıtlaman gerekir. İmkansız değil ama başka bir işten başla sonra kendi siteni yap.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı