Steam gibi site yapmak

Bir işe başlıyorsan en azından düzgün birşey olsun sonucunda.
Konu ile alakalı değil ama bazı banka şirketleri görüyorum, PayPal kalktığından beri saçma sapan markalar çıkıyor PeP, Paraf vs.
Buna benzemeyin.
 
En iyi senaryoya göre bile site + domain ve sunucuyu ayarladınız diyelim. Bunun marka ve oyun hakları var. Ödeme almak için vergi tabelası / numarası, şirket yaratma, bankalarla anlaşma, binlerce muhasebe işleri, global oyun şirketleriyle anlaşma, sayısız telif ve dava dosyaları ve bir ton gerekli/gereksiz iş var. Tek başınıza yapmak imkansız orası bir gerçek ama en az 100 kişilik deneyimli ve profesyonel bir ekiple yıllarınızı vermeniz gerekebilir.

Steam'ı komple satın almak bu işe girişmekten daha ucuz ve kolay olacaktır :).
Evet.
 
Aslında birisi bu tür bir platform açıp TL üzerinden satış yapsa iyi olur. Ama onu yapacak kişi bu işi kaar için yapmamalı yoksa batar :D
 
Hayır Steam TL ile satıyor ama Doların etkisi var. Mesela Half-Life oyunu 2,23 dolar, Steam de bunu 18,50 TL fiyatında satıyor.
Steam`de doların etkisi tam olarak yok. Çünkü Steam bir fiyat öneriyor firmaya, firma ister bu fiyattan sunar oyununu ister 5 ile çarpıp sunar oyununu. Hadi dediğiniz site bir şekilde açıldı ve fiyatlar sunuldu, firmalar izin verecek mi, anlaşma yapacaklar mı?
 
Steam'de doların etkisi tam olarak yok. Çünkü Steam bir fiyat öneriyor firmaya, firma ister bu fiyattan sunar oyununu ister 5 ile çarpıp sunar oyununu. Hadi dediğiniz site bir şekilde açıldı ve fiyatlar sunuldu, firmalar izin verecek mi, anlaşma yapacaklar mı?

Firmalar sana oyunu ucuza vermeyecek sen alıp ucuza satacaksın TR üzerinden. Böyle bir şey imkansıza yakın olduğundan dolayı öylesine yazdım zaten kimsenin böyle bir şey yapacağını sanmam.
 
Merhaba ben Steam gibi site oluşturacağım ama bunları bilmiyorum.
Oyun koyarsam yapımcıları benden para alacak mı?
Oyun sitesi kurmak için hangi siteleri kullanmam lazım?
Bedava bir şekilde oyun sitesi yapılır mı?
Eğer oyunları koyarsam oyunun kendisi çıkacak mı? Örnek. ProgramFiles/Siteisim/GTA ProgramFiles/Siteisim/Battlefield gibi kendi sitemin ismi dosyalarda nasıl çıkar?
Cevaplarsanınız sevinirim.

Steam gibi bir site için bir şirketiniz olması gerekir. Çok sayıda insan pazarlama işleri, iade, destek için ararlar. Bunları tek ve bedavaya yapamazsınız. Daha basit işlerle başlayın bence.
 

Geri
Yukarı