Çözüldü Steam Giriş Yapamama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Talha Çelik

Kilopat
Daha fazla  
Dün sabahtan beri Steam'ın uygulamasında offline görünüyordum. Tekrar denemek için kullanıcı değiştir dedim ve çıkış yaptım. Giriş yaptığımda Steam guard kodunu bazen sormadan direkt "steam servisine bağlanılamıyor" hatası veriyor, bazen de kodu soruyor, girince aynı hatayı veriyor. Sadece bir kere giriş yapabildim, daha sonra tekrar aynı hataları verdi. Offline girebiliyorum ama hiçbir oyunu online oynayamıyorum. İnternete de bağlıyım, DNS otomatik ama girmiyor. İlginç olan siteden giriyor uygulamadan girmiyor. Nasıl tekrar giriş yapabilirim? Hata da bu:
steamhatası.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırıp çözüm bulmaya çalışacağım. Çözüm bulamazsam önerim oyunlarınızı yedeklemeniz ve Steam'i sistemden tamamen kaldırıp tekrar kurmanız olacak. Biraz can sıkıcı ve uzun iş.
Teşekkür ederim, umarım bir çözümü vardır. Ama aklıma modemle ilgili olabileceği de geliyor. Çünkü bazı sitelere de girmiyor.

DNS kullanıyorsanız otomatiğe alın. Modem abonelik kullanıcı adı (Örneğin abone@ttnet.com şifre 11111 gibi, modem arayüzü ID şifresi değil.) şifrenizi biliyorsanız modemi fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz. Yeni ağ kurduğunuz için internet ayarlarınız da sıfırlanmış olur. Modem arayüzünden abonelik bilgilerinizi yazdığınızda internet bağlantınız geri gelmiş olur.

Steam'deki oyunları nasıl yedekliyebilirim peki? Tekrar Steam kuracağım da oyunları tekrar yüklemek istemiyorum.

Bahsettiğiniz sorun internetten kaynaklı olabilir. Dediğim internet sıfırlama işini yaptınız mı? Modemi sıfırlayamıyorsanız en azından şu an kullandığınız ağı silin ve tekrar bağlanıp kurun. Steam yedeklemek için Steam ana menüden sol üst köşede Steam>Oyunları Yedekle ve Geri Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz. Yedekleme noktası olarak masaüstünü veya harici bir harddiski seçin. Sonra aynı bu seçenekten geri yükleme yapacaksınız. Save dosyalarınız falan varsa Steam sildiğinizde onlar da silinebilir bilginiz olsun. Far Cry, Tomb Raider tarzı single player oyunlar varsa mesela.

Bahsettiğiniz sorun internetten kaynaklı olabilir. Dediğim internet sıfırlama işini yaptınız mı? Modemi sıfırlayamıyorsanız en azından şu an kullandığınız ağı silin ve tekrar bağlanıp kurun. Steam yedeklemek için Steam ana menüden sol üst köşede Steam>Oyunları Yedekle ve Geri Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz. Yedekleme noktası olarak masaüstünü veya harici bir harddiski seçin. Sonra aynı bu seçenekten geri yükleme yapacaksınız. Save dosyalarınız falan varsa Steam sildiğinizde onlar da silinebilir bilginiz olsun. Far Cry, Tomb Raider tarzı single player oyunlar varsa mesela.
Modemi sıfırlayamıyorum çünkü modem bizde değil. Ağı silip tekrar kurmak dediğiniz tekrar mı bilgisayarı ağa bağlayayım, yani laptop olduğu için wifi kullanıyorum unut yaparak tekrar bağladım interneti tekrar olmadı. Bu arada araştırdım biraz portla alakalı bir durum falan yazıyordu steamın 27015 portu varmış port sorgulamadan baktığımda kapalı çıktı ondan mıdır?

Çevrimdışı modda başlatmayı deneyin Steam'i. Ardından Arkadaşlar penceresini açıp çevrimiçi olmayı deneyin. Bilgisayarı kapatıp açmayı da deneyin.

Bir çözüm daha buldum:
  1. Steam kapalı olsun, görevi sonlandırın gerekiyorsa.
  2. Başlat Tuşu + R'ye basın. Komut İstemi (CMD) açılacaktır.
  3. regedit yazıp Enter basın.
  4. Soldaki listeden HKEY_Current_User>Software>Valve>Steam klasörünü açın.
  5. Ortadaki panelde Offline ya da AlreadyRetriedOfflineMode yazan kayda çift tıklayın.
  6. Açılan kutucukta değer olarak 1 yazıyorsa 0 ile değiştirin. Onaylayıp kapatın pencereyi.
  7. Zaten sıfır yazıyorsa da yine 0 yazıp kaydedin. Kendiliğinden sıfır yazıyorsa büyük ihtimalle sorun bu işlemle çözülmeyecek.
  8. Regedit'i kapatıp Steam'i açın ve oturum açmaya çalışın.
Bunun çözüm olması gerek. En azından aynı sorunu yaşayan başkalarına çözüm olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı