Steam hangi oyunlara zam yapar?

Mr.Anyone

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta tam anlatamadım anlatayım. Daha geçen ay 20-30 TL olan Gang Beasts şimdi 220 TL alacaktım biraz dursun dedim kafama tüküreyim şimdi hiç alamayacağım. Şimdi almak istediğim birkaç eski ve birkaç yeni sayılabilecek (eski derken 2019 ve öncesinde çıkan oyunlar) oyun var ama onlarında biraz beklemesi gerekiyor acaba bu süre zarfında zam gelir mi bu oyunlara? Açıkçası popülerliği geçtiği için pek sanmıyorum ama Steam sürekli kullanan biri değilim o yüzden bilmiyorum ve size danışıyorum.
Oyunlar: Little misfortune, fran bow, Cuphead, Papers, Please, unpacking, death's door (ama bu oyun daha uygun olduğu için Epic Games'den alınacak oraya zam gelir mi Steam neredeyse 4 katına satıyor çünkü)
Şu son aylarda oyuncuların çekmediği kalmadı gelen vuruyor giden vuruyor oyunlar desen özellikle popüler olanların durmadan fiyatı artıyor ama az oynanan eski oyunlarında fiyatı artıyor bu saydığım oyunlardan birinin (hangisi olduğunu unuttum) fiyatı 1 ayda %50 artmış 20 küsurden 30 küsur olmuş. Hala ucuz demeyin böyle böyle 20 TL olan oyun 100 TL'yi geçer ama asıl soru bu yıl içinde yine zam olur mu? Eğer en azından şu 1-2 ay içinde çok artmaz ise bende zorlanmadan hepsini alırım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Steam zam yapmaz geliştirici/yayıncı yapar.
Steam sadece fiyat önerir, o da 1 Dolar 10 TL karşılığında öneriyor. Çoğunlukla bağımsız geliştiriciler çok zam yapar.
Bakıyorlar, 10 Dolara sattıkları oyun Türkiye’de 4 Dolara alınıyor ve geliştiricide Steam’in önerisine göre güncelleme yapıyor.

Oyunlar aslında enflasyon bazlı seyrediyor. Her ülkede aynı oyunların satışları bir değil. Ülkemizde enflasyon roket olduğu sürece Valve her oyuna kallavi zam yapmaktan çekinmez.

Başlıkta tam anlatamadım anlatayım. Daha geçen ay 20-30 TL olan Gang Beasts şimdi 220 TL alacaktım biraz dursun dedim kafama tüküreyim şimdi hiç alamayacağım. Şimdi almak istediğim birkaç eski ve birkaç yeni sayılabilecek (eski derken 2019 ve öncesinde çıkan oyunlar) oyun var ama onlarında biraz beklemesi gerekiyor acaba bu süre zarfında zam gelir mi bu oyunlara? Açıkçası popülerliği geçtiği için pek sanmıyorum ama Steam sürekli kullanan biri değilim o yüzden bilmiyorum ve size danışıyorum.
Oyunlar: Little misfortune, fran bow, Cuphead, Papers, Please, unpacking, death's door (ama bu oyun daha uygun olduğu için Epic Games'den alınacak oraya zam gelir mi Steam neredeyse 4 katına satıyor çünkü)
Şu son aylarda oyuncuların çekmediği kalmadı gelen vuruyor giden vuruyor oyunlar desen özellikle popüler olanların durmadan fiyatı artıyor ama az oynanan eski oyunlarında fiyatı artıyor bu saydığım oyunlardan birinin (hangisi olduğunu unuttum) fiyatı 1 ayda %50 artmış 20 küsurden 30 küsur olmuş. Hala ucuz demeyin böyle böyle 20 TL olan oyun 100 TL'yi geçer ama asıl soru bu yıl içinde yine zam olur mu? Eğer en azından şu 1-2 ay içinde çok artmaz ise bende zorlanmadan hepsini alırım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Belli olmaz hepsi yarın bile zamlanabilir.

Kusura bakmayın ama mesajınız çok uzun fakat uzun lafın kısası ucuz oyun gördüysen ve sağlam indirim gördüysen hemen alacaksın ne yazık ki ülkemizde fiyat düşmesi diye bir şey olmadığı için ve fiyatlara her zaman zam geldiği için oyunu makul görürsen hemen almalısın.

Her gün yapımcılar oyun fiyatlarını güncelliyor, bu kaçınılmaz son. Alacağın oyunlar varsa ve indirimde yakalamışsan ertelemenin bir manası yok al geç.

Gta 5 ve RDR 2'den sonra GTA 4 The Complete Edition içinde zam bekliyorum. İndirimle hâlâ 32 TL'ye kadar düşüyor, bu fiyata bu kalitede oyun pek kalmadı. Metro serisi için bekliyordum zamlandı. Call Of Duty eski oyunları da temiz bir zam yer gibi. Ne alacaksanız elinizi çabuk tutun bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı