Steam hesabım garip bir şekilde hacklendi

Geçtiğimiz aylarda benimde başıma buna benzer bir olay geldi daha doğrusu olaylar, işkence gibi bir süreçti hesapları geri almak zira Facebook, instagram ve birkaç sosyal medya hesabım daha bir anda elimden alındı. Kendim girip şifre değiştirmek istesem 50 tane onay isteyen kod isteyen hesaplar 10 saniyede filan teslim olmuştu. Sosyal medya hesaplarımı almaya çalışırken hesapların nasıl elimden gittiğini anlayamamıştım daha sonra bu hesapları kurtarıp rahata erdim dediğim anda steam hesabımın isminin değiştiğini ve tüm arkadaşlarıma saçma sapan bir sitenin (scam yüksek ihtimalle) linkini yolladığını gördüm, (isteseler zarar vermek adına eşya silebilirlerdi galiba oyun da siliniyor kütüphaneden hatta bir oyun başlatıp mesela csgo hile açıp ban yedirebilirler ama kendilerine skin gönderemez ve satışa koyamaz çünkü guard onayı bende) . O an anladım ki bu başıma gelen şey bilgisayarımın içinde olan birşeyle alakalı, pc açık olduğu zaman zaten tüm hesaplar açık, onaylanması gereken bişey varsa e mail onay kodu gibi hemen girip onayı verebiliyorlar sonuçta pcye erişmişler nasıl olduysa. Ancak telefon onayı gerektiren bir şifre değişimi veya steamden ürün satmak trade yollamak gibi şeyleri yapamıyorlar çünkü telefon ellerinde değil. Bu her neyse tıklanan bir link ile veya indirilen bir dosya ile başımıza bela oluyor. En net çözüm format ve crack'tir oyun çevirisidir korsan oyundur uzak durmak ve 2 faktörlü doğrulama kullanmak. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Merak ettim o yüzden yanlış anlamayın.

RAT dosyalarını virüs programlarına tehdit olarak göstermemesi için bazı şifreleme programları var. Arkadaşım da bu işlerle uğraşıyor bende az çok arkadaşımın gösterdiklerinden biliyorum. Ama gördüğüm şeyler pek iç açıcı değil PDF dosyasına bile virüs koyup açtığınızda RAT yiyebiliyorsunuz, birkaç gün sonra Defender virüs var diyor ama iş işten geçmiş oluyor. Venom RAT diye bir virüs var mesela inanmazsanız ona bakabilirsiniz.

bu yöntem çok sık oluyor. Hiç bir yerde API paylaşmamama rağmen, Steam Guard aktif olmasına rağmen benden 176 lira çekmişler ve yine Dota oyunundan 0.2 kuruşluk itemi vermişler. Steam destek tabiki karışmayız diyerek geçiştirdi. Steam inventer Helper mi nedir o uzantıyı kurup kurcalamıştım onun haricinde kesinlikle Steam üzerinden başka bir yerlere giriş yapmamıştım. Tek şüphelendiği şey bu uzantı. 16 haneli ezberlemesi bile zor şekilli şifre tanımladım. uzantıları temizledim yaklaşık 3 ay oldu sanıyorum başıma başka bir olay gelmedi. Virüs ile alakalı olduğunu düşünmüyorum veya ray vs olamaz. Abimin bilgisayarından bile girmeye çalışırken giremediğimiz hesaba adamlar 2-3 dakikada girip parayı temizleyip çıkmışlar. Yapacak birşey yok diye üzerine düşmedim.

Çoğu insanda bu olayın aynısı oluyor bende dahil çözümü yok mu bizi aydınlatacak biri falan ya nasıl korunacaz.

Steam'de böyle kuralları kabul ediyorsun diye biliyorum bir şey yapamazsın tedbirli olmak gerek.

Bende yakın zamanda birbhacklenme yaşamış biri olarak, öncelikle mail şifreni steam hesap şifreni hepsini değiştir daa fazla güvenlik önlemi ekle önce sağlama al ondan sonra çözüme bakarsın. Durum baya ilginç yanlız steam den mutlaka kart bilgilerini çıkart hatta bana sorarsan kayıtlı kartın varsa kartını iptal et yeni kart iste.

Steam guard bir keresinde bende de çıkış yapmıştı, Steam'i mobilden açtım ve giriş yapma ekranı gelmişti, hesabıma bir şey olmadı ama. Yani arada belki kendi kendine çıkış yapıyor olabilir, yaşadığım için yazayım dedim.

Bu durum ciddi, kurbanların hepsi aynı şikayetleri söylüyor, "Hiçbir linke tıklamadım, steam guard 2AD açık ama hesabıma girdiler" şeklinde. Belli ki bir yerde açık var ve bu keşfedilmemiş ve bunu kullanmaya devam ediyorlar. İnsanlar hesaplarına ciddi miktarda paralar yatırıyor ve hepsi bi'anda heba oluyor.

Son düzenleme:

Evet ben 25 yaşındayım 6 yaşından beri PC kullanıyorum artık çözdük yani bir şeyleri gidip linke falan tıklamıyorum hani ben bu olayı gerçekten çözemedim işe giderken mail gelmişti hesabına biri erişti bu sen misin diye Gmail'e şifremi değiştirmiştim o an DotA alınmış satılmış itemler gitmişti 2 tane pahalı M4A1s ve AK-47 skinim kalmış onlara yetişemediler herhalde bu olayı birinin aydınlatması lazım beni cidden soğuttu bu olay.

Sebebini bilmediğimiz için önlem alamıyoruz ve her an herkesin başına gelebilir, ciddi bir sorun.

Benim de başıma dün geldi yaklaşık 400 500 tl çalındı telefonuma onaylama gelmedi.
Olay şöyle oldu dün öğle saatlerinde csgo ya girdim envanterini geldim envanterimin neredeyse tamamının olmadığını farkettim sonra steam envanterime baktım eşyalarımın neredeyse tamamı yoktu en azından benden çalanlar insaflı çıkmış m4a4 ak47 ve hatıra paketini bıraktılar sonra takas tekliflerine geldim orda da hiçbir şey yoktu yani takas edip elimden alınmamıştı sonra pazara gireyim dedim pazar geçmişine baktım neredeyse tüm skinlerim 1 dakika içinde satılmıştı 100 tl lik ajanı 18 tl ye satmışlardı

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230524_151020_Steam.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_20230524_151006_Steam.jpg
    82,2 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20230524_150947_Steam.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20230524_150930_Steam.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…