emretaspnr
Megapat
Daha fazla
Merak ettim o yüzden yanlış anlamayın.
Bu yöntem çok sık oluyor. Hiçbir yerde API paylaşmamama rağmen, Steam Guard aktif olmasına rağmen benden 176 lira çekmişler ve yine DotA oyunundan 0.2 kuruşluk itemi vermişler. Steam destek tabii ki karışmayız diyerek geçiştirdi. Steam inventer helper mi nedir o uzantıyı kurup kurcalamıştım onun haricinde kesinlikle Steam üzerinden başka bir yerlere giriş yapmamıştım. Tek şüphelendiği şey bu uzantı. 16 haneli ezberlemesi bile zor şekilli şifre tanımladım. Uzantıları temizledim yaklaşık 3 ay oldu sanıyorum başıma başka bir olay gelmedi. Virüs ile alakalı olduğunu düşünmüyorum veya ray vs olamaz. Abimin bilgisayarından bile girmeye çalışırken giremediğimiz hesaba adamlar 2-3 dakikada girip parayı temizleyip çıkmışlar. Yapacak bir şey yok diye üzerine düşmedim.
Merhaba arkadaşlar, Steam hesabımın hacklenişini anlatıyorum. Beyin fırtınası yapalım.
Sabah uyandığımda telefonuma bir sürü bildirim gelmiş Gmail'den, Steam item satışınız için teşekkürler mesajı, 220TL'lik filan ürün satılmış sonra gidip DotA oyunun 0.2TL değerinde bir itemini 220TL'ye satın almışım. Başladım araştırmaya, Steam'e son girenlere bakıyorum benim aşağı yukarı girdiğim saatlerle uyuşuyor, İstanbul yazıyor ama ben Adana'dayım, o IP filan muhabbetidir herhalde dedim geçtim çünkü itemin satıldığı vakit giriş yapılmamış, ben 3:30'da bilgisayarı da kapatıp uyumuştum 4'te itemler satılıp paramı almış gitmiş. Sonrasında telefonuma baktım, Steam Guard aktif. Ne oluyor diye Steam hesabıma tekrar girmemi istiyor (güncelleme gelince çıkış yapmış olabilir diye düşündüm öyle şey olmaz diyorsanız belirtin) uygulama kullanım geçmişinden baktım, şu kaç saat neyi kullandığımızı gösterenlerden orada Steam kullanılmışta gözükmedi. Şifremi değiştirdikten sonra 2saat Windows Defender'a tarattım (aramaya mrt yazaraktan) birkaç saatte Kaspersky taradı bir şey bulamadı, Malwarebytes bir şeyler buldu ama o da uzun zamandır yüklü olan Driver Booster ve Lumion (render programı crackli) programındandı sanırım, onları da sildim kaldırdım. Steam destek topluluk pazarında yapılan işlemleri düzeltemeyiz deyip işin içinden sıyrıldı, Steam'a dava açabiliyor muyum? Onu da merak ediyorum, bilen yazabilir. Teşekkürler.
Steam guard bir keresinde bende de çıkış yapmıştı, Steam'i mobilden açtım ve giriş yapma ekranı gelmişti, hesabıma bir şey olmadı ama. Yani arada belki kendi kendine çıkış yapıyor olabilir, yaşadığım için yazayım dedim.Merhaba arkadaşlar, Steam hesabımın hacklenişini anlatıyorum. Beyin fırtınası yapalım.
Sabah uyandığımda telefonuma bir sürü bildirim gelmiş Gmail'den, Steam item satışınız için teşekkürler mesajı, 220TL'lik filan ürün satılmış sonra gidip DotA oyunun 0.2TL değerinde bir itemini 220TL'ye satın almışım. Başladım araştırmaya, Steam'e son girenlere bakıyorum benim aşağı yukarı girdiğim saatlerle uyuşuyor, İstanbul yazıyor ama ben Adana'dayım, o IP filan muhabbetidir herhalde dedim geçtim çünkü itemin satıldığı vakit giriş yapılmamış, ben 3:30'da bilgisayarı da kapatıp uyumuştum 4'te itemler satılıp paramı almış gitmiş. Sonrasında telefonuma baktım, Steam Guard aktif. Ne oluyor diye Steam hesabıma tekrar girmemi istiyor (güncelleme gelince çıkış yapmış olabilir diye düşündüm öyle şey olmaz diyorsanız belirtin) uygulama kullanım geçmişinden baktım, şu kaç saat neyi kullandığımızı gösterenlerden orada Steam kullanılmışta gözükmedi. Şifremi değiştirdikten sonra 2saat Windows Defender'a tarattım (aramaya mrt yazaraktan) birkaç saatte Kaspersky taradı bir şey bulamadı, Malwarebytes bir şeyler buldu ama o da uzun zamandır yüklü olan Driver Booster ve Lumion (render programı crackli) programındandı sanırım, onları da sildim kaldırdım. Steam destek topluluk pazarında yapılan işlemleri düzeltemeyiz deyip işin içinden sıyrıldı, Steam'a dava açabiliyor muyum? Onu da merak ediyorum, bilen yazabilir. Teşekkürler.
Bu durum ciddi, kurbanların hepsi aynı şikayetleri söylüyor, "Hiçbir linke tıklamadım, steam guard 2AD açık ama hesabıma girdiler" şeklinde. Belli ki bir yerde açık var ve bu keşfedilmemiş ve bunu kullanmaya devam ediyorlar. İnsanlar hesaplarına ciddi miktarda paralar yatırıyor ve hepsi bi'anda heba oluyor.Senin olayın bire bir aynısını yaşadım PC'yi formatladım maillerimi değiştirdim şifre değiştirmedim direkt yeni mailler açtım bende çözemedim bu olayı acaba Google uzaktan bağlantı ile mi bağlandılar PC'ye anlamadım
CS:GO hesabım çalındı
Selam, ya ben anlam veremiyorum arkadaşlar kafayı yemek üzereyim biri beni bilgilendirsin. Gmail hesabımdaydı 2. adımlık doğrulama vs Google Authenticator vs her şeyim aktif. Dün mesaj geldi Google güvenliği uyarısı diye. Bu nasıl olabiliyor? Şu an Steam hesabıma girdim. Skinlerim vs satılmış. 2...www.technopat.net CS:GO'ya para atmaya korkuyorum
CS:GO hesabım çalındı burada konu açmıştım. Envanterim çalınmıştı hiçbir yerden linke tıklamama rağmen. Steam Guard vs aktif olduğu halde ne onay geldi ne bir şey. Takas edip düşük fiyatlara satmış envanterimi. Format attım PC'ye, virüs taraması yaptm 2 gün boyunca Comodo, malware ile. Steam'den...www.technopat.net
Steam Guard bir keresinde bende de çıkış yapmıştı, Steam'i mobilden açtım ve giriş yapma ekranı gelmişti, hesabıma bir şey olmadı ama. Yani arada belki kendi kendine çıkış yapıyor olabilir, yaşadığım için yazayım dedim.
Bu durum ciddi, kurbanların hepsi aynı şikayetleri söylüyor, "hiçbir linke tıklamadım, Steam Guard 2ad açık ama hesabıma girdiler" şeklinde. Belli ki bir yerde açık var ve bu keşfedilmemiş ve bunu kullanmaya devam ediyorlar. İnsanlar hesaplarına ciddi miktarda paralar yatırıyor ve hepsi bi'anda heba oluyor.
Sebebini bilmediğimiz için önlem alamıyoruz ve her an herkesin başına gelebilir, ciddi bir sorun.Evet ben 25 yaşındayım 6 yaşından beri PC kullanıyorum artık çözdük yani bir şeyleri gidip linke falan tıklamıyorum hani ben bu olayı gerçekten çözemedim işe giderken mail gelmişti hesabına biri erişti bu sen misin diye Gmail'e şifremi değiştirmiştim o an DotA alınmış satılmış itemler gitmişti 2 tane pahalı M4A1s ve AK-47 skinim kalmış onlara yetişemediler herhalde bu olayı birinin aydınlatması lazım beni cidden soğuttu bu olay