Steam hesabım garip bir şekilde hacklendi

Discord kullanıyor musunuz diye sorma nedenim bu olay bağlantısını atmaktı. Ya bir sor niye yazmış vs diye mesajı silmişler Discord kullanıyor musunuz şeklinde sordum diye. Adamlar Discord virüsü yapmış ve şu bölümde yazan yeri kontrol ediniz antivirüs yakalanmıyordu. 🤣

Discord kullanıyorum, benim de açılırken CMD komutlarının çalıştığı oluyoda hızlıca kapanıyor sonrasında, o yüzden doenerium var mı yok mu göremem.

Hesap senin sorumluluğunda belirli bir yerden RAT veya keyloger yediysen Steam hiçbir şey yapamaz zaten dava açsanda buna ilişkin kurallar var zaten Steam'in içinde.

İyide bilgisayarımı kapattığım saatte bu işi yapıyor ve keylogger olsa da Steam Guard ne işe yarıyor, ben hala nasıl dolandırıldığımı bile anlayamamış durumdayım.

Senin olayın bire bir aynısını yaşadım PC'yi formatladım maillerimi değiştirdim şifre değiştirmedim direkt yeni mailler açtım bende çözemedim bu olayı acaba Google uzaktan bağlantı ile mi bağlandılar PC'ye anlamadım.

Formatta attın değil mi, sonuçta virüs taramaları bir şey bulamıyor (Malwarebytes Driver Booster ve Lumion'dan bulduda bunlar bende uzun zamandır vardı). Parola yöneticisi kullanmaya geçim bari bu vesileyle.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Steam hesabımın hacklenişini anlatıyorum. Beyin fırtınası yapalım.

Sabah uyandığımda telefonuma bir sürü bildirim gelmiş Gmail'den, Steam item satışınız için teşekkürler mesajı, 220TL'lik filan ürün satılmış sonra gidip DotA oyunun 0.2TL değerinde bir itemini 220TL'ye satın almışım. Başladım araştırmaya, Steam'e son girenlere bakıyorum benim aşağı yukarı girdiğim saatlerle uyuşuyor, İstanbul yazıyor ama ben Adana'dayım, o IP filan muhabbetidir herhalde dedim geçtim çünkü itemin satıldığı vakit giriş yapılmamış, ben 3:30'da bilgisayarı da kapatıp uyumuştum 4'te itemler satılıp paramı almış gitmiş. Sonrasında telefonuma baktım, Steam Guard aktif. Ne oluyor diye Steam hesabıma tekrar girmemi istiyor (güncelleme gelince çıkış yapmış olabilir diye düşündüm öyle şey olmaz diyorsanız belirtin) uygulama kullanım geçmişinden baktım, şu kaç saat neyi kullandığımızı gösterenlerden orada Steam kullanılmışta gözükmedi. Şifremi değiştirdikten sonra 2saat Windows Defender'a tarattım (aramaya mrt yazaraktan) birkaç saatte Kaspersky taradı bir şey bulamadı, Malwarebytes bir şeyler buldu ama o da uzun zamandır yüklü olan Driver Booster ve Lumion (render programı crackli) programındandı sanırım, onları da sildim kaldırdım. Steam destek topluluk pazarında yapılan işlemleri düzeltemeyiz deyip işin içinden sıyrıldı, Steam'a dava açabiliyor muyum? Onu da merak ediyorum, bilen yazabilir. Teşekkürler.

Hocam bende de aynısı olmuştu fakat biraz farklı şekilde. Hesabıma girmişler ama para yükleyip çıkmışlardı. Yattığımda cüzdanımdaki para 3 lira civarıydı açtığımda 300TL'ye yakın para gördüm. Pazar geçmişine baktım bir şey de satmamıştım ve aynı şekilde hesaba giriş de yapılmamıştı. Üstelik Steam Guard'da aktifti ve Steam desteğe yazdım bu para nereden geldi falan diye fakat sadece şifremi değiştirmemi önerdiler. Ben hem hesabın bağlı olduğu Gmail hesabını hem de hesabın şifreyi değiştirdim, o günden beri hiç garip bir şey yaşamadım. Tavsiye ederim. Kötü mü yaptım acaba arada para yükleseler fena olmazdı🤔

1684730109981.png

Discord kullanıyorum, benim de açılırken CMD komutlarının çalıştığı oluyoda hızlıca kapanıyor sonrasında, o yüzden doenerium var mı yok mu göremem.

Belirttiğim dosya konumunda var mı yok mu kontrol ediniz. Yoksa yoktur büyük ihtimalle.

Aynısı bana oldu bayram tatilinde hocam. 20 liralık skinlerimi sattığında mesaj geldi ama kurtaramadım DotA eldivenini satmıştı bile. Hesapta kart da ekliydi Allah'tan ona dokunmamış. Hesabın her şeyini değiştirdim. Asıl korkutan Steam Guard açıkken mesaj gelmeden giriş yapması. Hayatımda Key-Drop tarzı öyle Steam hesabımı girebileceği hiçbir siteye de giriş yapmadım.

İyide bilgisayarımı kapattığım saatte bu işi yapıyor ve keylogger olsa da Steam Guard ne işe yarıyor, ben hala nasıl dolandırıldığımı bile anlayamamış durumdayım.

Formatta attın değil mi, sonuçta virüs taramaları bir şey bulamıyor (Malwarebytes Driver Booster ve Lumion'dan bulduda bunlar bende uzun zamandır vardı). Parola yöneticisi kullanmaya geçim bari bu vesileyle.

Format attım Comodo malware ile 2 gün tarama yaptım. Parola yöneticisi ne oluyor tam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eh ben diyorum ama kimse anlamıyor, steam ve valve oyuncuları aptal yerine koyuyor, olay şu; bazı oyuncuların hesapları çalınıyor sonra o oyuncular steam'e başvuruyor hesabım çalındı diye, steam de yalandan hesabı kurtarmış gibi yapıyor, halbuki hesabı çalanlar steam'e bağlı kullanıcılar, kasten yapılıyor bu, sonra o hesap ya ban yemiş cs go'dan veya steamden yada hesap geri alındıktan bir süre sonra ban yiyor, hesabın sahibi ne olduğunu anlamıyor ve steam'e soruyor, ben neden ban yedim diye, ya hile kullandın yada hesabını kaptırdığın kullanıcı hile açmış veya kural çiğnemiş diye geçiştiriliyor, sonra da steam destek ban kaldiramaz, bilgi veremez diye itiraz hakkı tanımıyor oyuncuya, halbuki akıl var mantık var, hesabı çalan kişi bilmiyor mu Steam devreye girip hesabı ondan alıp asıl sahibine geri vereceğini, bunu bilerek ne diye hesabı çalıp hile açsın ban yedirsin hesaba, bu ona ne kazandıracak, demek ki işin içinde pislik var aga, çoğu oyuncunun hesabı çalınıyor ve aynı şey başlarına geliyor. Ve bu kimin işine yarıyor tabi ki steam ve valvenin. Sonra ne oluyor o oyuncular çevresindekilere de kendini inandıramıyor hile yapmadığına veya herhangi bir kural ihlali yapmadığına, neden mi, çünkü öyle bir algı oluşmuş ki, bugün ban yiyen bir oyuncu hayatında hiç ban yemeyen oyuncular tarafından ya hileci olarak yada sahtekar olarak görülüyor, kim olursan ol, ne dersen de, kimse sana inanmıyor kimse seni anlamıyor. Bunu steam ve valve biliyor bu yüzden ara sıra bazı oyuncuların hesaplarını özellikle pahalı hesapları bir kerede çöp ediyorlar benim dediğim yöntemle. Sonucunda da ne bilgi sağlıyorlar ban hakkında ne de oyuncuya itiraz hakkı tanıyorlar. Ve sonra ne oluyor o zavallı hesabı çalınıp ban yiyen oyuncular, tekrar yeni hesap açıp yeni ödemeler yapmak zorunda kalıyor. Bunu özellikle haksız banlar üzerinden yapıyorlar. Eğer oyuncu haksız ban yediğini düşünüyorsa hiç durmadan sıkılmadan uzun zamanlar boyunca mesaj atarsa steam'e belki o zaman hesabının banı kalkıyor. Bu şekilde banlarını açtıran az da olsa bir miktar oyuncu var. Ama diğer oyuncular bir iki mesajdan sonra artık hesabının açılmayacağını düşünüp umutsuzluğa kapılıyor ve yeni hesap açıp yeni ödemeler yapmak zorunda kalıyor ve bunların sayısı oldukça fazla.
Ve bir de senin gibi örnekler var dostum, itiraz ediyorsun ama dediğin gibi topluluk pazarindaki işlemleri değiştiremiyoruz diye geçiştiriyorlar. Steamdestek şunu yapamiyorsa bunu yapamiyorsa ne diye var bu steamdestek, oyuncuları aptal yerine koymak için mi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı