Steam hesabımın çalınması

Merhaba arkadaşlar benim Steam Google vs Instagram dahil bütün hesaplarım Ukrayna'daki bir kişi tarafından çalındı ve hepsini geri aldım bir tek Steam kaldı onu da birkaç gün içerisinde alacağım Steam'den cevap bekliyorum bu vatandaş IP adresini her yerden gizlemiş gayet gizli bir şekilde iş yapmış fakat bu keriz Facebook hesabıma giriş yaparken sanırım bir tık yakalanmış Ukrayna'dan giriş yaptığını gördüm ve 128.124.237.244 bu IP adresinde olduğunu öğrendim kendisiyle iletişim kuramadım cevabını bekliyorum bir şekilde bu vatandaş ile iletişim kurmak istiyorum.

Hesabımın nasıl çalındığına gelecek olursak crackli program kurarken bir anda PC kasmaya başlayınca hacklendiğimi anladım ve hemen format attım fakat çok geçti bütün bilgilerim gitmişti adama ve ayrıca Technopat Sosyal geneli olarak neden crackli programlara karşı olduğunuzu şimdi anladım diğer sebepleri de var tabii :) bu IP adresine bir zarar verebilme şansım var mı? Ya da Ukrayna hükümetine bu IP adresi illegal işler yaptığı gerekçesiyle bildirimde bulunmam mümkün mü neler yapabiliriz ya da yapabileceğimiz bir şey var mı? Açıkçası bu olaydan sonra bu vatandaşa bir şekilde zarar vermek istiyorum.

Dipnot: Bilmediğiniz güvenmediğiniz sitelerden indirme yapmayın ve şifrelerinizi Google'a kaydetmeyin kart bilgilerinizi hiçbir yere kaydetmeyin kredi kartlarımı ve hesap kartlarımı kapatmak zorunda kaldım hiçbir şekilde bilgilerinizi Google'a dahi olsun kaydetmeyin.
Dostum sen buluttan nem kapmıssın. Bir anti-virüs'le tarama bile yapmadan format atmışssın.
 
Steam Destek'e varsa ve hala elinde duruyorsa zamanında kullandığın Steam cüzdan kod numaralarını vb yazmayı dene. Ben birkaç yıl önce bu şekilde hesabımı geri alabilmiştim. Eğer yoksa kredi kartı numarası da olabilir.

Zarar verebileceğini pek sanmıyorum.

Onları halletim ya birkaç güne geri dönüş yaparlar da herif bütün Gmail korumalarını açmama rağmen Gmail'i tekrar aldı benden xd.
 
Gmail'i tekrar kaptırdın? Doğru mu?
O zaman o Crack'li dosya veya içinde barındırdığı yazılım hala bilgisayarında kurulu olmalı.

Hayır kurulu değil olsa PC'yi kullanamam o kadar kastırdı PC'yi imzamda özelliklerim yazıyor ve format attım hemen C ve D diskini tarama yaptım sonuç temiz.
 
Steam Destek'den talep oluşturun, kayıtlı kredi kartının son 4 hanesini isteyecek, geri dönüş süresi de 2-3 gündür.

Sabah saat 8 de fatura adresi ve gerekli kart bilgilerinin hepsini verdim umarım dönüşleri olumlu olur.
Arkadaşlar PC de şu an virüs yok, Google hesaplarımın hepsinde iki adımlı doğrulama var ve şifremi zor bir şey yaptım yani çok kafa karıştırıcı bu herifin tekrar alma şansı var mı? Format atmıştım zaten PC'ye alma şansı yok diye tahmin ediyorum.
 
O kadar uğraşmazlar seninle. Başka da bir sürü ele geçirdikleri hesaplar vardır ellerinde. Seni özel seçmiş değiller. Kimi düşürebilirlerse.
 

Geri
Yukarı