Steam hesabından arkadaşa dolandırıcılık mesajı gönderilmiş

Daha fazla  
Arkadaşım oyun oynarken benim hesabımdan "catch 50$" diye mesaj gönderip bir de link gönderilmiş ama bu mesajı ben atmadım. Şifreyi falan değiştirdim ama denemek için çıkıp girmeye çalıştım, şu anda yükleme kısmında takıldı. Nasıl düzeltebilirim?

image.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu adımları eksiksiz bir şekilde uygulayarak genelde sorunu çözebilirsiniz. Hesabınızla üçüncü parti sitelere giriş yapıyorsanız girdiğiniz sitelere dikkat etmenizde fayda var.

1) Malwarebytes indirip sisteminizi taratın. Bununla da yetinmeyip sisteminizi güçlü bir antivirüs yazılımı ile taratmalısınız.
2) Login Buradaki bağlantıdan ise daha önce onay verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakın.
3) Güvenli bir cihazdan şifrenizi değiştirin.
4) Generate Hesabınız için yeni kurtarma kodları oluşturun.
5) Steam Community (Eğer API anahtarı oluşturulmuşsa) Steam API anahtarını iptal edin. Böylece Steam hesabınıza erişim sağladığınız tüm üçüncü parti siteler devre dışı bırakılacak.

Özellikle API anahtarını ve yetki verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Şifreyi falan değiştirdim

Şifreyi hesabınıza giriş yaptığınız cihaz üzerinden değil, güvenilir olan farklı bir cihaz üzerinden değiştireceksiniz.

Arkadaşım oyun oynarken benim hesabımdan "catch 50$" diye mesaj gönderip bir de link gönderilmiş ama bu mesajı ben atmadım. Şifreyi falan değiştirdim ama denemek için çıkıp girmeye çalıştım, şu anda yükleme kısmında takıldı. Nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 1739145
Hocam aynısı bana da geldi fakat hesabıma giremezler. 2 aşamalı kodlardan tutun en zor şifrelere kadar hepsini koydum hesabıma. Şifre değişeyim mi ?

Hocam dikkat ettiysen zaten Steam'a ait bir link değil o. Community olacak doğrusu. Arkadaşınla iletişime geçip linke tıklayıp tıklamadığını, tıkladıysa bilgilerini girip girmediğini sorabilirsin.
1681420548155.png

Şifreyi değiştirmek yeterli bir adım değil. Yukarıdaki adımları uygulamadığınız sürece yine aynı sorunu yaşamanız muhtemel. Ve öyle tahmin ediyorum ki şifreyi aynı cihaz üzerinden değiştirdiniz.
şimdi anti-virus yazılımını indiriyorum sırasıyla yapacağım.

Şifreyi değiştirmek yeterli bir adım değil. Yukarıdaki adımları uygulamadığınız sürece yine aynı sorunu yaşamanız muhtemel. Ve öyle tahmin ediyorum ki şifreyi aynı cihaz üzerinden değiştirdiniz.
sonuç bu

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-14_002622636.png
    resim_2023-04-14_002622636.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 180

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı