Steam indirme hızı daha yavaş

bsavasy

Hectopat
Daha fazla  
Cümleten selamünaleyküm. Hız testi yapınca resimdeki hızı almama rağmen Steam hiç o kadar yüksek hıza çıkmıyor. Sebebi nedir acaba?

2.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Bazen yapıyor bunu sunucular dolu olunca. Düzelir, zaten normalde 110Mbps olması lazm ama Max 90Mbps gördüm (TurkNet GigaFiber altyapı)

O değilde ben niye 75mbit/sn alıyorum en fazla steam'de? Normal speedteste 900 küsür civarında gözüküyor. Yardımcı olabilecek olan var mı? Sistem falan da yeni yani.

1. Öncelikle Windows+R kullanarak aramayı açıyoruz.
2. Açılan bölüme ''regedit'' yazıyoruz.
3. Sonrasında bu yoldan ilerliyoruz.>HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
4.
Açılan bölmede ''ProxySettingsPerUser'' yani 3. dosyaya 2 sol tık yaparak açıyoruz.
5.Açılan bölmede ''Değer verisi'' sizde 0 olacaktır. Bunu 1 yapıyoruz.
6. İşlem bitti güle güle kullanın.

Not: Bilgisayarı her kapatıp açtığınızda bozulabilir zaten regeditte hep açık oluyor bu siz değiştirmezseniz oradan girip 1 yapabilirsiniz.
Hocam bu.

Benim altyapım yok 50mbps alıyorum 5 mb indirme varken bazen 2 mb oluyor onuda böyle yaparak çözüyoruım.

Konu üzerinden biraz geçmiş ama tecrübemi paylaşmak istiyorum TurkNet 1000 Mbps kullanıyorum aynı şekilde Speedtest'lerde yüksek oran alırken Steam indirmeleri çok yavaştı 450 500 Mbps'i geçmiyordu modem arayüzüme girdikten sonra 1480 olan mtu değerini 1492 yaptım şu an bire bir hız alıyorum. Sorunum çözüldü. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Konu üzerinden biraz geçmiş ama tecrübemi paylaşmak istiyorum TurkNet 1000 Mbps kullanıyorum aynı şekilde Speedtest'lerde yüksek oran alırken Steam indirmeleri çok yavaştı 450 500 Mbps'i geçmiyordu modem arayüzüme girdikten sonra 1480 olan mtu değerini 1492 yaptım şu an bire bir hız alıyorum. Sorunum çözüldü. Denemenizi tavsiye ediyorum.

1746195738251.png

Buradan nasıl ulaşabilirim o dediğnize acaba? Cehaletimi mazur görün lütfen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı