Steam indirmeyi tekrar başlatma sorunu

Bir de "korsana destek vermiyoruz, git orijinal al indirimden" diyorsunuz. Orijinal alsan bu, bu sorunu 2-3 kez yaşadim ve en sonunda da sinirlenip o sifirlanan oyunlari sildim gitti. Firmalarin yapmasi gereken şeyleri tüketiciler manuel yollarla ugraşip sürünüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sayende 30 GB indirmeden kurtuldum çok teşekkür ederim.
Birde "korsana destek vermiyoruz gülüm, git orjinal al indirimden" diyorsunuz. Ahanda orjinal alsan bu, bu sorunu 2-3 kez yaşadim ve en sonunda'da sinirlenip o sifirlanan oyunlari sildim gitti. Firmalarin yapmasi gerekn şeyleri tüketiciler manuel yollarla ugraşip sürünüyor. Peki ya korsan? Derdi yok, adresi aliyorsun, yapiştiriyorsun ve için huzurlu bir şekilde duraklatip, "Yarin devam ederin" diyip rahatça yatiyorsun, orjinal almak ise içine kurt düşürüyor, devam edermi? Oyunu sevmedim, iade edebilirmiyim? Tarzi sorunlar meydana geliyor.
Arkadaşın dediklerini harfi harfine uygularsan her şey geri geliyor korsana geçmek için bahane değil tabi istersen geçebilirsin üstüne ben bir ayda 6-7 tane oyun iade ettiğimde bile bir sorun oluşmadı ve sonra neden Türkçe oyunlar yok diye zırlamayın.
Korsanda bazı dll tarzı dosyalar çalışmayabiliyor ve gamepad desteği yok çoğu oyunda, tabi zombi bilgisayar virüsü gibi virüslere yakalanmak da cabası.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkürler 33GB olan oyunu 14 GB'da durdurup kapatmıştım bilgisayarı. Akşam açtığımda sıfırlanmıştı, dediklerini yaptım oyun tamamen indirilmiş. 4 saat daha beklemekten kurtardın :D
 
O ID dosyalarını da silmeden sadece downloading teki dosyaları kopyalayıp yapıştırsam olmuyor mu? Çünkü o uzantıları silmeye çalıştığımda dosya konumu doğrulanamadı diyor, silemedim.
 
Yardımın için çok teşekkür 3 ederim galiba burdaki en acısı olan kisiye yardım ettin...
Mortal kombat 11 (95 gb) 75 civari inmişti 35i kurtarildi.
 
Yardımın için çok teşekkür 3 ederim galiba burdaki en acısı olan kisiye yardım ettin...
Mortal kombat 11 (95 gb) 75 civari inmişti 35i kurtarildi.
Rica ederim, bende R6S'i indirirken 50 GB civarı kaybetmiştim, 35 GB'ını geri kurtarmıştım. 3 gün PC'yi açık bırakmıştım 50 GB inmesi için :D
 
Squad indiriyordum, indirmeyi duraklatıp Steam'dan çıktım, ardından girdiğimde indirmeyi başa atmış, 130 MB indirilmiş gözüküyordu. Ne yapacağım? Oyunu daha 3 günde 200 KB/s ile zor indirdim. 11, 6 GB indirdim oyun 11, 8 GB'idi :( (Steam betasındayım bu arada.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözdüm çözüm şu şekilde: Çözüm yolu biraz karışık fakat çok kolay bir yolu var. İndirmenin ya tamamını kurtarıyorsunuz, ya da bir kısmını kurtarabiliyorsunuz. Ben 11.6 GB'lik indirmemden, 5.5 GB kurtarabildim. Ki gayet iyi bence. Steam'ın algoritması şu şekilde; eğer indirmeyi duraklatırsanız, geçici dosyalar halinde depolanır ve istediğiniz kadar dursa bile yine başlatabilirsiniz? Sıkıntı olmaz kaldığı yerden devam eder fakat, eğer ki direk çıkarsanız, ya da duraklattığınız halde başa atarsa, CCleaner gibi geçici dosyaları silen programlar silmiş olabilir. Silmediyse, Steam dosyaları bulamadıysa bu yöntem çok işe yarıyor. Şimdi yönteme geçelim.

1-(Oyun sizde nerede kuruluysa oraya yapın illa dediğim yeri yapmak zorunda değilsiniz)Program Files (x86)\Steam\steamapps\downloading\ kısmına girdikten sonra, oradaki dosyaların hepsini açıp, oyunun dosyalarını buluyoruz, sonra klasörün adını alıyoruz mesela bendeki 393380 bu ID'i unutmuyoruz.
2-Sonra ID'sini aldığımız klasörün içindeki dosyaları kopyalayalım ve ardından C:\Steam'in kurulu olduğu yer\Steam\Steamapps\Common\Oyunun adı(Benim ki Squad) kopyaladığımız dosyaları bu klasöre yapıştıralım. Eğer sizde oyunun adı olduğu bir klasör yoksa siz oluşturun. Kopyaladıktan sonra, C:\Steam'ın Kurulu Olduğu Yer\Steam'da aklımızda olan oyunun ID'sini aratalım, bende 393380'i arattığımda, STATE_ TARZI dosyalar çıktı,
Şimdi yapacağınız şey, APPMANIFEST_OYUNID'sinin rakamı dosyasını silelim, ardından STATE_OYUNID'si olan tüm dosyaları silelim, ardından UserGameStats diye başlayan ve isminin içinde oyun ID'si bulunan 2 dosyayı silelim, ardından Steam'i aç kapa yapalım. İndirme gitmiş olacak ve indireceğiniz oyunun indirmesine başlanmamış olacak, Steam'den oyunun üstüne çift tıklayıp tekrardan indirmeyi başlatalım, bu süreçte "Mevcut dosyalar aranıyor" tarzında bir şeyler çıkacak, bekleyin bir 5 dakika kadar. Ve sorununuz çözülmüş olacak, kesin indirdiğiniz kısmın hepsini getirecek diye bir şey yok fakat çalışıyor. Dosyaların bozukluğuna göre oluyor bu işlem. Fakat bende 11.6 GB'dan 5.5 GB geri getirdi, gerçekten çalışıyor. İyi forumlar dilerim!

Hocam o asıl ID"sini kopyaladıgımız dosyayı da silelim mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı