Steam kredi kartına dolar olarak yansıtır mı?

CapSef

Hectopat
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Steam'den alışveriş yapmak istiyorum fakat daha pahalı oyunları dolarla alırken kredi kartıma dolar yansıtmasını istiyorum. Bunun için Axess kartımda döviz ekstresini de açtırdım. Helldivers 2 aldım fakat kartıma TL ile yansıtmışlar 40 dolarlık oyun 44 dolar olmuş. Axess'e danıştım inceleyeceğiz deyip sonra bomboş bir mail ile geri dönüş yapmışlar, USD kesilirse USD yansıtırız diye ondan sormak istedim. Steam kendi dönüşüm yapıyor mu yoksa faturayı direkt USD olarak mı yansıtıyor acaba?
 
Steam faturayı dolar olarak yansıtıyor. Bankanın o an satış kuruna göre TL'ye çevriliyor. Bunu ben Steam dolara çevrilmeden önce yaşamıştım hatta bu konuda Steam dolandırıcılığı diye konu açmıştım. RDR2 indirimde 395 TL iken almıştım karşılığında 420 TL falan çekilmişti. Bankayı arayıp sorduğumda hesabımdan parayı alırken Steam dolar olarak satmış oyunu arada fark bundan kaynaklanıyor dediler.

Bir kaç saat önce Forza 5 aldım 16.39 dolara 556 TL olarak çekildi Yapıkredi hesabımdan.
 
Onu anladım da işte, güya kartıma dolar olarak yansıması için kredi kartı ayarlarından döviz eksterisini açtım yine de TL çevirip almışlar. O yüzden sıkıntı Steam'de mi yoksa bankada mı emin olamadım. Oyunu iade edip döviz yansıtması için bankayla konuşup tekrar yapacağım işlemi bakalım bu sefer olacak mı. Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı