Steam Kuru ve Cyberpunk 2077

RemoRento2.0

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
8
Ustalar uzun süredir kafamı kurcalayan bir soruyu sizle paylaşmak istiyorum ve şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ben Witcher 3 Wild Hunt duyurulduğunda ön siparişten almıştım. Ön siparişte olduğu için dolar üzerinden satılıyordu ve steamin bir müdahalesi yoktu ve o zamanın dolarıyla yüz küsür ödemiştim. Oyun çıktığında ise steam kendi dövizini uyguladı ve oyunun fiyatı düştü. Şu anda Witcher 3 Wild Hunt steamde 59,99TL ve GOG galaxy üzerinde 40$.
Cyberpunk da Witcher 3'ün adımlarını izliyor ön siparişi dolar kurundan ve umuyorum ki oyun çıktığında Steam kurundan satışa sunulacak. Eğer düşündüğüm doğruysa oyun çıktıktan sonra almak daha mantıklı ama yanılıyor olabilirim çünkü bundan kimse bahsetmiyor ve bu yüzden biraz tedirgin oldum.
Okuyup zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür eder ve iyi günler dilerim.
 
Steam kuru şuan 1 Dolar = 2.10 TL olarak satılıyor. Bende zamanında ön sipariş olan bi' oyunu çıktıktan sonra ucuzladığını görmüştüm. Buda sanırım dediğiniz gibi ön siparişte oyunun güncel kur ile satıldığını gösteriyor.
 
Resident Evil 2 150TL'ye ön sipariste iken, oyun çıkınca 409TL olmuştu. Horizon Zero Down 77TL'ye ön siparişe açıldı. Ön sipariste normal kur ile hesapladığını düşünürsek, bu oyun 11 dolardan mı satışa çıkarıldı yani?
 
Resident Evil 2 150TL'ye ön sipariste iken, oyun çıkınca 409TL olmuştu. Horizon Zero Down 77TL'ye ön siparişe açıldı. Ön sipariste normal kur ile hesapladığını düşünürsek, bu oyun 11 dolardan mı satışa çıkarıldı yani?
Sizin de dediğiniz gibi bazı firmalar steame izin vermiyor kendi kurunu uygulaması için hatta Ubisoft'un bir oyununu aldığınızda Uplay olmadan oyunu bile oynayamıyorsunuz ama Cd Red farklı bir politika izliyor. Büyük oyun firmaları GeForce'tan ellerini çektiğinde Cd Red Cyberpunk da GeForce Now'da erişilebilir olacak dedi ve Witcher 1 bile GeForce Now'da.
Nt. Örneğimi o yüzden Cd Red'in kendi oyun olan Witcher 3'ten verdim çünkü kendi politikalarını uyguladıkları en yeni oyun kendisi.
 
Oyun çıkınca fiyatını Steam değil, CPR belirledi. Dolarla ön sipariş aldım dediğinize göre Steam'ın TL'ye geçmediği zamanlardan bahsediyorsunuz. TL'ye geçtiklerinde özel kur belirlediler, oyun yapımcılarına da bu kurdan satmayı tavsiye ettiler. Yani son karar yine yapımcılara kaldı.

Cyberpunk 2077'nin normal fiyatı 60$. Şu an bizde 250₺'ye, yani 36$'a satılıyor. Hâli hazırda özel fiyatlandırma yaptılar zaten. Ön siparişteki oyunların fiyatları da genelde çıktıktan sonra artıyor fakat CPR'in böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı