Steam masaüstü uygulama simgesi yok

melikcan55

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X
RX 6600XT
MSI B450M PRO
Merhaba. Steam'den indirdiğim oyunların kısayolunu Steam üzerinden masayoluna kısayol oluşturdum ama simgeleri gözükmüyor biraz takıntılıyım nasıl simgeleri gösterebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 123123123.png
    123123123.png
    74,9 KB · Görüntüleme: 74
Merhaba. Steam'den indirdiğim oyunların kısayolunu Steam üzerinden masayoluna kısayol oluşturdum ama simgeleri gözükmüyor biraz takıntılıyım nasıl simgeleri gösterebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Simgelerle ugraşma hocam arayüzden gir sende.

Steam'den gözükmeyen oyuna tıkla. Oyun dosyalarına git ve exe dosyasının kısayolunu oluştur. Veyahut direkt Steam'den oyuna git sayfadaki sağ tarafta kalan çarka tıkla ve yönet kısmına imleci getir kısayol oluştur de.

Kısayollara özel simge ekleyebiliyorsunuz. Steamgriddb sitesinden simge indirebilirsiniz.
Sonra kısayol a özel simge ekleyebilirsiniz.

Hepsi bir yerde olsun istiyorsan Playnite kullanabilirsin. Ben normal arayüzden kullanıyorum ama bende şu oyun var mı diye baktığımda Playnite'ten bakıyorum.
Bu benim için daha güzel oldu. Teşekkür ederim konu çözülmüştür.

Oyunlar harici diskte ve temiz kurulum yaptıysan genellikle yeniden kurulana kadar gözükmüyor. Kısayollara sağ tıklayıp oyun dosyalarından simge ataması da yapılabilir. Ama bence Steam vb. kısayol ile uğraşmaya gerek yok.

Kütüphane üzerinde yüklü olan oyunları göster ayarını açın. Solundaki ayara tıklarsan yine kullanımına bağlı kütüphaneyi sıralar. Ayrıca son oyunlar rafını da kullanabilirsin. Varsayılan olarak ekli gelmesi lazım. Yoksa kendin raf ekle diyerek ekleyebilirsin.

2023-10-23_16-25.png

2023-10-23_16-25_1.png

Simge ön belleğini temizlemek için de Easy Context menu uygulamasını kullanabilirsin.

2023-10-23_16-26.png

Uygulamayı açtıktan sonra eklemek istediğin menüleri işaretle ve sonrasında sol üstteki yeşil artılı fare simgesine tıkla.

2023-10-23_16-27.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı