Çözüldü Steam oyunları başka diske nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

anılacar

Centipat
Katılım
29 Aralık 2022
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selam arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Hani bilmedimden ilk defa deneyeceğim emin olmak istiyorum bende M.2 SSD normal SSD ve HDD var şimdi normal SSD Windows kurulu bir şey yüklemesi yapmıyorum 120 GB bir şey zaten M.2 SSD de 240 GB hani Steam de R6 oynuyorum M.2 SSD'ye kurmayı planlıyorum aynı zamanda uplayide tabii ki bir de Valorant kurmayı planlıyorum fakat geriye HDD kalıyor o da 500 GB. Buraya yüksek GB oyunları RDR2 GTA 5 gibi oyunları yüklemeyi planlıyorum tabii ki Rockstar'da burada olacak aynı diskte ama hepsini Steam üzerinden indirdim için Steam ile aynı diskte olma zorunluluğu var mı? Sorun çıkarır mı? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
 
Zorunluluk yok. Taşıma yapabilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • indir (1).jpeg
    indir (1).jpeg
    33,1 KB · Görüntüleme: 34
Çözüm
Merhaba Öncelikle Steam uygulamasına girdiğinizde sol en üst kısımdaki steam yazısına, ardından ayarlara tıklayın. İndirmeler kısmında kütüphane klasörlerine tıklayın. + İşaretinden diğer hdd veyahut ssdnizi ekleyebilirsiniz. Taşımak istediğiniz Oyunları diğer ssd ramına taşıyın. + İşaretinden diğer ssdnizi eklediğinizde oyun indirmek istediğiniz zaman ssd seçenekleri sunacaktır.
 
Steam ile aynı diskte olma zorunluluğu yok. Oyunu indirirken hangi diske kurulacağını seçebilirsiniz. Ben diğer diske yüklüyorum format attığımda yeniden yüklemekle uğraşmıyorum.
 
Oyunlarınızı Steam'in yüklü olduğu sistem diskine yüklemek zorunda değilsiniz. Ayrı bir diski bilgisayarınıza USB ile harici disk olarak bile takabilirsiniz. Harici diski taktıktan sonra;
Steam'e girin, Ayarlar -> İndirmeler -> Kütüphane Klasörleri içinden yeni diskinizi ekleyebilirsiniz. Oyunları o diske indirdikten sonra oynamak için önce diski takmış olduğunuzdan emin olun.
 
Oyunlarınızı Steam'in yüklü olduğu sistem diskine yüklemek zorunda değilsiniz. Ayrı bir diski bilgisayarınıza USB ile harici disk olarak bile takabilirsiniz. Harici diski taktıktan sonra;
Steam'e girin, ayarlar -> indirmeler -> kütüphane klasörleri içinden yeni diskinizi ekleyebilirsiniz. Oyunları o diske indirdikten sonra oynamak için önce diski takmış olduğunuzdan emin olun.

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için minattarım malum uzun zamandır M.2 alasım vardı malum fiyatlar belli hani yüksek bir şey alamıyosun elime 240 GB'lık geçti hani bende böyle bir şey oldunu bilmiyordum bazen oyun hataların altında aynı diskte olması lazım gibi yazılar görünce sormak istedim tekrar teşekkür ederim iyi günler dilerim efendim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı