Steam oyunları bozulup açılmıyor

Esat Karaduman

Kilopat
Daha fazla  
Steam'den oyun indiriyorum, açılmıyor. Dosya bütünlüğünü doğrula diyorum 5-6 kez, bazısı açılıyor. Oyundan çıktıktan sonra yine tekrarlamam gerekiyor yoksa yine açılmıyor. İnternetten indirdiklerim RAR'dan çıkmıyor. Dosya bozuk CRC hatası vb hatalar veriyor. Oyunlar ve uygulamalar bir zaman sonra bozuluyor.

İnternetten indirdiklerim derken Wolfteam, Zula vb oyunlar. Korsan değil.

Steam'den oyun indiriyorum, açılmıyor. Dosya bütünlüğünü doğrula diyorum 5-6 kez, bazısı açılıyor. Oyundan çıktıktan sonra yine tekrarlamam gerekiyor yoksa yine açılmıyor. İnternetten indirdiklerim RAR'dan çıkmıyor. Dosya bozuk crc hatası vb hatalar veriyor. Oyunlar ve uygulamalar bir zaman sonra bozuluyor.

Depolamada sıkıntı olabilir diye düşünüyorum ya da Steam'in dosya konumu format atabilirsiniz eğer format istemiyorsanız depolamanızı bir kontrol ettirin derim bu sorun başıma gelmediği için bilemiyorum sadece tahminlerimi söyledim.

Steam'den oyun indiriyorum, açılmıyor. Dosya bütünlüğünü doğrula diyorum 5-6 kez, bazısı açılıyor. Oyundan çıktıktan sonra yine tekrarlamam gerekiyor yoksa yine açılmıyor. İnternetten indirdiklerim RAR'dan çıkmıyor. Dosya bozuk CRC hatası vb hatalar veriyor. Oyunlar ve uygulamalar bir zaman sonra bozuluyor.

Harddisk'ten olabilir. Sistem özelliklerinizi yazar mısınız?

Kullandığınız diskin arızalı olduğuna dair bir işaret bu. Emin olmak için Crystal Disk Info veya HDD Sentinel ile ekran görüntüsü paylaşır mısınız? Mümkünse S.M.A.R.T. verilerinin de görüntüsünü alın.

Dosya Ekleri

• 20210219_193704.jpg
    20210219_193704.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 53
  • 20210219_193656.jpg
    20210219_193656.jpg
    108,3 KB · Görüntüleme: 61
Diskin kendisi beklemeye alınmış, yeniden konumlandırılmış veya düzeltilememiş sektör raporu vermemiş. CRC hatası da vermemiş. Yani diskte hiç hasar yok. Ancak tuhafıma giden 53 adet okuma, 199 adet yazma hatası olduğu. Okuma/yazma hataları belki diskin içindeki okuma yazma kafasında olan bir arızadan veya diskin firmware kısmında olan bir hatadan olabilir. Ancak ondan emin değilim. Şimdilik bunu esgeçelim.

Steam dışında herhangi bir programda hata alıyor muydunuz? Üzerinde çalıştığınız bir dosyada hasar, video müzik vs. dosyalarda sorun gördünüz mü?

Eğer bu sorunlar sadece Steam üzerindeki oyunlarda oluyorsa Steam tamamen kapalı iken çalıştır kutusuna şu kodu girin:
Kod:
steam://flushconfig

Steam tekrar açılırken soruya onay verin. Sonra hesaba tekrar giriş yapmanız gerekecek. Umarım sorun çözülür. Şu an aklıma gelenler bunlar.

Ancak internetten inen dosyaların bozulması, arşiv dosyalarının CRC yani dosya içeriği doğrulamasında hata vermesi harddiskte sorun olduğuna dair kuvvetli kanaat oluşturdu. Diskin tamamına yavaş format atmayı deneyebilirsiniz. Garantisi varsa servisine gönderebilir yoksa bir bilgisayarcıya götürüp durumu izah edebilirsiniz. Onlar diski inceler.

Diskin kendisi beklemeye alınmış, yeniden konumlandırılmış veya düzeltilememiş sektör raporu vermemiş. CRC hatası da vermemiş. Yani diskte hiç hasar yok. Ancak tuhafıma giden 53 adet okuma, 199 adet yazma hatası olduğu. Okuma/yazma hataları belki diskin içindeki okuma yazma kafasında olan bir arızadan veya diskin firmware kısmında olan bir hatadan olabilir. Ancak ondan emin değilim. Şimdilik bunu esgeçelim.

Steam dışında herhangi bir programda hata alıyor muydunuz? Üzerinde çalıştığınız bir dosyada hasar, video müzik vs. dosyalarda sorun gördünüz mü?

Eğer bu sorunlar sadece Steam üzerindeki oyunlarda oluyorsa Steam tamamen kapalı iken çalıştır kutusuna şu kodu girin:
Kod:
steam://flushconfig

Steam tekrar açılırken soruya onay verin. Sonra hesaba tekrar giriş yapmanız gerekecek. Umarım sorun çözülür. Şu an aklıma gelenler bunlar.

Ancak internetten inen dosyaların bozulması, arşiv dosyalarının CRC yani dosya içeriği doğrulamasında hata vermesi harddiskte sorun olduğuna dair kuvvetli kanaat oluşturdu. Diskin tamamına yavaş format atmayı deneyebilirsiniz. Garantisi varsa servisine gönderebilir yoksa bir bilgisayarcıya götürüp durumu izah edebilirsiniz. Onlar diski inceler.
Teşekkürler. Pc ye 6-7 kere format atılmıştır düzelmedi.

Teşekkürler. Pc ye 6-7 kere format atılmıştır düzelmedi.
Eğer hızlı format atıldıysa -ki Windows kurulum ortamı ile yapıldıysa öyledir- bir işe yaramaz zaten. Disk yüzeyinin komple silinmesi lazım. Bunun için başka bir disk üzerinde çalışan Windows ortamında bu diske sağ tık biçimlendir dedikten sonra hızlı biçimlendirme onay kutusu kapalı iken format atılması veyahut low level format atabilecek bir programı içeren bir başlangıç diski ile bilgisayarı çalıştırdıktan sonra disk komple temizlenebilir. Tabi bunun da sorunu çözmeme ihtimali var. O sebeple bu işten anlayan birisi ile yüzyüze görüşmeniz veya bilgisayar tamircisine gitmeniz en mantıklısı gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı