Steam oyunları format sonrası çalışır mı?

MasterSlavePair

Kilopat
Arkadaşlar Steam'i D sürücüsüne kurup bütün oyunları oraya yüklemek istiyorum. Oldu da format atmak zorunda kaldım (C sürücüsüne atılıyor). Format attıktan sonra bilgisayarı açtığım gibi driverlar ve gerekli şeyleri kurunca direkt olarak oyunlarımı tekrar oynayabilir miyim yoksa bana sorun çıkarır mı?

Koskoca forumda bir kişinin bile mi fikri/deneyimi yok arkadaşım ya?

Genel olarak sorun çıkartmaz.
Ama save dosyaları 'c' de tutuluyorsa onlar gider ,
Program filesdeki dosyaları oyun çalışınca aynı yerine gelebilir fakat her oyun bunu yapmaz setuplarını yedeklemelisin.
Yada o dosyaları harici bir hdd, usb disk, yandex disk vb kopyalarsan daha rahat olur.

Zaten backup olarak hepsini ayrı bir hdd de yedekliyorum fakat biliyorsun steam cloud eşitleme özelliği olmayan oyunlarda ayarlarımız otomatik olarak aktarılmıyor. Tekrar tekrar her oyuna ayar yapmamak için sormuştum.

Oyunlarını d dosyasına kur. Format at. Backup almana gerek yok. Format attıktan sonra steam kur ve en son oynadığın oyunu kur. Yani kısacası d dosyanda hangi oyun varsa kur. Diğer oyunların direk kurulacaktır. Şu an steam hesabımda 56 adet oyun var. 20 tanesi kurulu dün gece. Format attım formattan sonra steame girdim ve anında kuruldu. Sadece 1 2 hata verir onlarda dx9 yada microsoft windows live. Onlarıda internetten rahatca indirip kurarsın kolay gelsin. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı