2023'te ilk kez bilgisayar alıp Steam hesabımı da ilk kez açtığım için çok daha dolu dolu geçmişti. Bu yıl ise +9 daha fazla oyun oynamama rağmen asıl oyunlarıma daha çok zaman ayırdım. Şimdi ki retrospektif şu şekilde: CS2 %23, Cyberpunk 2077 %15, ETS 2 %10, Ride %6 ve Dying Light %6.
67 oyun içerisinde Dying Light'ı bitirdim. Sanırsam, bazen hikayeli oyunları saldığımdan dolayı, 1,5 yıldır bitirmeye çalışıyordum. Gerçekten çok güzel bir final yaptı ayrıca oynanışın geri kalanı benim için muazzamdı. Başka oyunlara baktığımız da mesela exclusive oyunlarının fantastik dünyasından kopup gerçek diyebileceğim bir hikayeye atıldım. Ayrıca bu gerçekçilik eğlenmeme engel olmadı, çünkü post apokaliptik temayı çok sevdiğimden olsa gerek aşırı sardı beni. O hiçbir oyunda ciddi şekilde oynanışa etki edecek kadar olmayan parkur mekaniği mi dersin, kanca atma mekaniği mi dersin, o zombi kıyametini yansıtan NPC'ler mi her şeyiyle güzeldi oyun.
Derslerim olmasaydı 93 saat oynanışın yine ve yine üstüne koyacağım oyun olan Cyberpunk 2077'de gelirsem aslında tekniksel açıdan en beğendiğim oyun olabilir. İlk başlarda oyunun benliğine alışamamış olsam bile şuan için çok alışmıştım. Oyun o kadar gerçekçi ki sanki kendi mahallemde geziyormuşçasına haritada neredeyse çok iyi diyebileceğim araç fizikleri ile turluyordum. NPC'ler yine çok iyi iş çıkarmış ,o kaos içindeki her pisliğin olduğu cyberpunk temalı şehir de, atmosferi fazlasıyla yansıtmışlar.
Bunların haricinde oynadığım oyunlar strateji kategorisini havasını koklattığı Game Dev Tycoon 2, sanki yanlışlıkla mükemmel yapılan Forza Horizon serisin en iyisi Forza Horizon 4, Forza Horizon 5'i de unutmadım, her erkeğin hayalinde ufakta yer kaplasa da tırlar onunla birlikte tırları en iyi yansıtan oyun ETS 2, tekniksel açıdan gelişmemiş olsa da kendi türünde çok az örneği olduğu için Planet Crafter, bu safer kendi türünde en iyisi olduğu için Ride 4, ilk oyundan sonra kendini özlettiren Crysis serisinin 2. oyunu Crysis 2, çok alışamadığım ama 12 saatte çok merak uyandıran
Enshrouded, ETS 2 ve ATS'den sonra en iyi simülasyon oyunlarından olan Fernbus ve daha niceleri...