Steam retrospektifi (2024) yayınlandı

2023'te ilk kez bilgisayar alıp Steam hesabımı da ilk kez açtığım için çok daha dolu dolu geçmişti. Bu yıl ise +9 daha fazla oyun oynamama rağmen asıl oyunlarıma daha çok zaman ayırdım. Şimdi ki retrospektif şu şekilde: CS2 %23, Cyberpunk 2077 %15, ETS 2 %10, Ride %6 ve Dying Light %6.

67 oyun içerisinde Dying Light'ı bitirdim. Sanırsam, bazen hikayeli oyunları saldığımdan dolayı, 1,5 yıldır bitirmeye çalışıyordum. Gerçekten çok güzel bir final yaptı ayrıca oynanışın geri kalanı benim için muazzamdı. Başka oyunlara baktığımız da mesela exclusive oyunlarının fantastik dünyasından kopup gerçek diyebileceğim bir hikayeye atıldım. Ayrıca bu gerçekçilik eğlenmeme engel olmadı, çünkü post apokaliptik temayı çok sevdiğimden olsa gerek aşırı sardı beni. O hiçbir oyunda ciddi şekilde oynanışa etki edecek kadar olmayan parkur mekaniği mi dersin, kanca atma mekaniği mi dersin, o zombi kıyametini yansıtan NPC'ler mi her şeyiyle güzeldi oyun.

Derslerim olmasaydı 93 saat oynanışın yine ve yine üstüne koyacağım oyun olan Cyberpunk 2077'de gelirsem aslında tekniksel açıdan en beğendiğim oyun olabilir. İlk başlarda oyunun benliğine alışamamış olsam bile şuan için çok alışmıştım. Oyun o kadar gerçekçi ki sanki kendi mahallemde geziyormuşçasına haritada neredeyse çok iyi diyebileceğim araç fizikleri ile turluyordum. NPC'ler yine çok iyi iş çıkarmış ,o kaos içindeki her pisliğin olduğu cyberpunk temalı şehir de, atmosferi fazlasıyla yansıtmışlar.

Bunların haricinde oynadığım oyunlar strateji kategorisini havasını koklattığı Game Dev Tycoon 2, sanki yanlışlıkla mükemmel yapılan Forza Horizon serisin en iyisi Forza Horizon 4, Forza Horizon 5'i de unutmadım, her erkeğin hayalinde ufakta yer kaplasa da tırlar onunla birlikte tırları en iyi yansıtan oyun ETS 2, tekniksel açıdan gelişmemiş olsa da kendi türünde çok az örneği olduğu için Planet Crafter, bu safer kendi türünde en iyisi olduğu için Ride 4, ilk oyundan sonra kendini özlettiren Crysis serisinin 2. oyunu Crysis 2, çok alışamadığım ama 12 saatte çok merak uyandıran Enshrouded, ETS 2 ve ATS'den sonra en iyi simülasyon oyunlarından olan Fernbus ve daha niceleri...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-19 002242.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-19 002242.png
    466,7 KB · Görüntüleme: 56
Dark Souls 2 ve Sekiro. Saygılar. Bu tür oyunları nedense oynayamıyorum. O kadar sabırlı bir insan değilim :D
Ben de çok sabırlı değilim ama parry mekaniği denen şeyi çok sevmem ve her oyunda yapmaya çalışmam sebebiyle ve rehber kullanmam sebebiyle Sekiro baya kolay gelmişti bana. 40 küsür saatte %100 yaptım zaten(Save dosyasını kopyalama yöntemi ile tabii). DS2'yi ise 2021 ya da 2022'de ilk defa oynamıştım fakat o ucuz zorluk yüzünden sürekli salıyordum. Bu sene ilk defa o ucuzluğa katlanacak psikolojiyi hazırlayınca bitirebildim. Ha tabii %100 yapmaya çalışırken yine pes etme noktasına getirdiği oldu.

Witcher geçen seneki gibi yine en üstte. Gurur...
Witcher 3 son 2 yıldır sürekli boş vakit ayırıp girmek istediğim ama giremediğim bir oyun. Zamanında 3 oyunu üst üste oynayınca 3. oyun beni baymıştı, Tabii dövüş sisteminin çok kötü olması da bir etkendi ama asıl etkin 3 oyuna üst üste girmekti. Şimdi hazır kitapların da sonuna gelmişken tekrar girip bu sefer 40 saatte hikâyeyi bitirip salmak yerine yan görevleri vs. de yapmak istiyorum.

Bizim Valve babaya bağlılık.

Bizim de klasiklerden.

steam 2024.PNG

2022'de 160 küsur, 2023'te 209 oyun oynadıktan sonra bu sene 57'ye düşmüş. Hem bu sene gerçekten de oyunlar nispeten daha az keyif vermeye başlamıştı hem de PS3 satın almam, bu sene paramın sürekli donanıma gitmesi ve bu donanıma para harcarken PC'den uzak kalmam, sınav seneme giriş yapmış olmam vs. derken bayağı azalmış oyun oynama sürem. 2025'te de muhtemelen Mafia, Last of Us 2, Spider-Man 2, AC shadows ve Dying Light: Beast haricinde pek oyun oynamam.
Eki Görüntüle 2377155

Sizinki çok iyi hocam, full Souls-Like, helal olsun vallahi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher 3 son 2 yıldır sürekli boş vakit ayırıp girmek istediğim ama giremediğim bir oyun. Zamanında 3 oyunu üst üste oynayınca 3. oyun beni baymıştı, Tabii dövüş sisteminin çok kötü olması da bir etkendi ama asıl etkin 3 oyuna üst üste girmekti. Şimdi hazır kitapların da sonuna gelmişken tekrar girip bu sefer 40 saatte hikâyeyi bitirip salmak yerine yan görevleri vs. de yapmak istiyorum.
Witcher 3 gerçekten mükemmel bir oyun ya. Oyunun yanı sıra direkt evren mükemmel. Kitapları okuyunca oyunu oynamanın zevki de bambaşka oluyor gerçekten.
Şu an 5. kere oynuyorum oyunu ve henüz bitirmememe rağmen 500 saatlere geldim bile.

Teşekkür ederim hocam.

Bu sene bayağı oyun bitirdim ama nedense ETS 2, Forza 4 inmemiş aşağıdan :D keşke Epic Games'te de olsa güzel olurdu.

Witcher 3 gerçekten mükemmel bir oyun ya. Oyunun yanı sıra direkt evren mükemmel. Kitapları okuyunca oyunu oynamanın zevki de bambaşka oluyor gerçekten.
Şu an 5. kere oynuyorum oyunu ve henüz bitirmememe rağmen 500 saatlere geldim bile.

20 saat oynadım bu sene, bir yerde takıldım sildim oyunu, devam edemedim, Witcher 2 denedim, kütüphanemde duruyordu öyle, o da grafiklerinden dolayı çok rahatsız etti, tekrar bir şans vereceğim şu seriye, Geralt hoşuma gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı