Steam vs Epic Games

Anko34

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar konu çok basit, Tom Clancy's Rainbow Six® Siege oyununu almak istiyorum ve Steam'de 99 TL fakat Epic Games'te 22 TL oldu. Epic Games ve Steam'den oyun alınca aradaki fark ne oluyor? Oyun başlatıcı programlar, bu oyun platformlarının çalışmaları FPS için fark ediyor mu vs.

Bu arada bu örnek tüm oyunlar için geçerli sadece şimdilik bu oyunu örnek verdim. Origin'den tutunda aklınıza gelebilecek her türlü Online oyun satın alım platformlarını kıyasla, orijinal bir oyunu Steam'den daha inidirmli bulunca almak mantıklı mıdır sizce? Alırsak zararı veya yararı ne olur? Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun Ubisoft'tan başlayacak. Hiçbir fark olmaz.

Hiçbir zararı olmaz cebinizde kalan para da karınız olur. Zaten ikisi de Ubisoft Connect'ten açılıyor o yüzden fark etmez.

Teknik açıdan bir fark yok, sadece platform değişmiş oluyor, zaten her türlü Ubisoft Connect'e (eski adıyla Uplay) bağlanmak zorundasınız hatta isterseniz Epic veya Steam'den satın aldıktan sonra oralardan indirmek zorunda da değilsiniz, direkt olarak Ubisoft Connect üzerinden indirebilirsiniz.

Teknik açıdan bir fark yok, sadece platform değişmiş oluyor, zaten her türlü Ubisoft Connect'e (eski adıyla Uplay) bağlanmak zorundasınız hatta isterseniz Epic veya Steam'den satın aldıktan sonra oralardan indirmek zorunda da değilsiniz, direkt olarak Ubisoft Connect üzerinden indirebilirsiniz.

Oyun servisleri ve diğer bilgiler arasından bilmediğim bir şey var mı diye sormuştum. Biraz da salağa anlatır gibi anlattım mantıklı cevap bulabilmek için. Teşekkür ederim açıklama için.

Epic Games'in daha ne yapması lazım anlamıyorum ben. Ne bu Epic nefreti? Steam'den al, gerçek oyuncular Steam kullanır. (!)(!)
Yapması gerekenler sıralı tam liste:
- profil sistemi
- yorum sistemi
- kullanıcıların mod yayınlayabileceği bir sistem
- düzgün bir arayüz
- düzgün bir oyun içi arayüz
- forum sistemi
- topluluk sistemi
- başlatıcının teknik hatalarını düzeltmesi
- sunucuları iyileştirmesi
- bedava dlc bugını kapatması (belki kapatılmış olabilir bilmiyorum)
- genel şirket politikasını düzgün yollarla değiştirmesi (en önemlilerinden biri)
- ayarlar kısmına daha fazla seçenek eklenmeli (şu an bazı temel ayarlar bile yok çok yetersiz)
- düzgün bir arkadaşlık sistemi
eklemesi gerekiyor, bunlar en temel şeyler, bana göre daha olması gereken bir sürü özellik daha var. Ayrıca Epic'den nefret etmesem de şirketin politikaları ve izlediği yol yüzünden hoşlanmıyorum, bedava oyun verdiği zaman eğer sevdiğim bir oyunsa oynarım ancak daha fazlası değil, 5-10 lira gibi düşük fiyat farkında her zaman Steam'i tercih ederim. Zaten ücretsiz oyunlarda da GTA 5 gibi büyük yapımlar dışında dünyadaki bizim gibi fakir ülkelerden başka ülkelerde pek fazla ilgi görmediğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı