Steam vs Epic Games

Hsnx25

Centipat
Daha fazla  
Sormak istediğim şey şu: Epic Games'te bazı oyunlar fiyat olarak düşükken, aynı oyun Steam'de neden yüksek? Oyunlar arasında fark var mı?

Örneğin: Detroit: Become Human, Epic Games'te 142 lira iken,
Steam'de 382 TL. Aralarındaki fark ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar aynı fakat dolar kuruna dayalı olarak, Steam Epic Games'ten daha pahalı bölgesel fiyatlandırma da bu dediğime dahil.

Sormak istediğim şey şu: Epic Games'te bazı oyunlar fiyat olarak düşükken, aynı oyun Steam'de neden yüksek? Oyunlar arasında fark var mı?

Epic baba son kalemiz olduğu için TL fiyatından veriyor oyunlar arasından hiçbir fark yok.

Nerede ucuzsa oradan alınması taraftarıyım -arada az fark varsa Steam tercihimdir-. Detroit'i ben de Epic'den aldım sorunsuz bitirdim.

Bu yaz Steam indirimleri pahalı geldi. (Zengin değilim.)

"Dolar" kaynaklı.

"Türk lirası" yapımcı firmalara yabancı olduğu için ya Epic Games'in önerdiği fiyatta sunarlar yada kendi yerel paralara bakan departmanları bu konuda araştırmada bulunur. Çoğu firma TL gibi tek bir ülkede kullanılan veya çok arz olmayan ülkelerde platformun sözünü dinler.
Steam'de aynı durumdaydı ama "Dolar" birimine geçince firmalar direk ABD fiyatları ne ise benzerini koydular veya kendi hesaplarına göre yaptılar. Dolar piyasasından anlıyorlar çünkü.

İkinci husus ise: Popülerlik.
Microsoft Store gibi mağazalarda indirimde 500TL olan oyunlar bile 60TL'den satılıyor. Pek arz/talep olmayan platformlarda fiyatları güncellemeyi unuttukları çok oluyor ve öyle kalıyor. Aynısı Steam Key'i satan sitelerde bile var, kimse almayınca varlığı unutuluyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı