Steam'da oyunlara kötü yorum yaparak Türkçe yama gelmesini sağlamak

Yer
Karolinska University Hospital, Solna, İsveç
Daha fazla  
Evet, söyle bir şey yapalım istiyorum. Şimdi biliyorsunuz, her oyun mutlaka Rusça oluyor. Öncelikle konuya geçmeden şunu açıklamak istiyorum. Her oyun da Rusça olmasının sebebi. Rusların oyunlara kötü yorum yaparak tepki göstermesidir bazı forumlarda da aynı tepkiyi gösterdiler. Ben de bunu yapalım istiyorum. Bir oyun belirleyip. Bring turkish language olumsuz, yazarak. Ruslar gibi tepki göstersek? Gerçekten oyunlarda bir şey, yapmazsak tepkimizi göstermesek, görmezden gelinmeye devam edeceğiz. Zaten oyun fiyatlarından, da anlıyoruz bir yerden başlamak lazım gibime geliyor. Forumda yasak mı bilmiyorum. Lakin Ruslar bunu yaptı biz neden yapmayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda Türkçe yama çıkmamasının sebebi Türkiye'de oyun satışlarının düşük olması. Rusça oyun çıkıyor çünkü satışları istenilen seviyede.

Gerçekten oyunlarda bir şey, yapmazsak tepkimizi göstermesek, görmezden gelinmeye devam edeceğiz.
Evet, oyun satın almadığınız sürece görmezden gelinmeye devam edileceksiniz. Gerçi şu anki ekonomide alınmamasını çok iyi anlıyorum fakat 5-6 yıl önce bile oyun satın alınmıyordu ki zaten? "Hikayeli oyuna para verilmez" veya "Oyuna para verilmez" zihniyeti 5-6 sene önce de vardı ve hala var.

Oyuna para verilmez derler ama Lol ve Valorant tarzı oyunlardaki içeriklere para su gibi yatırılıyor, zihniyet bayağı değişik.

Sanmam. Aynı zamanda bir oyuna dil yaması eklenmesi o ülkedeki satışlara bağlıdır koskoca yapımcılar birkaç kişinin olumsuz yorumuna bakarak dil yaması getirmez.
Bir kişi değil araştırsanız Rusların, yaptığı protestoyu görürsünüz.

Rusya'nin nufusu ile Turkiye'nin nufusu bir mi? Orada daha buyuk bir pazar var. Ayrica oyunlara bu tarz yorum yapip olumsuz degerlendirmeyle yurumuyor bu isler maalesef. Firma satis rakamlarina bakar. Kaldi ki bilginin inanilmaz erisilebilir oldugu bir cagda yasiyoruz, Ingilizce ogrenelim bir zahmet. Asiri metin odakli agir bir dili olmadigi surece oyunlarda ne oldugunu anlayacak kadar Ingilizce ogrenmek hic de zor degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı