Steam'da oyunlara kötü yorum yaparak Türkçe yama gelmesini sağlamak

Evet, söyle bir şey yapalım istiyorum. Şimdi biliyorsunuz, her oyun mutlaka Rusça oluyor. Öncelikle konuya geçmeden şunu açıklamak istiyorum. Her oyun da Rusça olmasının sebebi. Rusların oyunlara kötü yorum yaparak tepki göstermesidir bazı forumlarda da aynı tepkiyi gösterdiler. Ben de bunu yapalım istiyorum. Bir oyun belirleyip. Bring turkish language olumsuz, yazarak. Ruslar gibi tepki göstersek? Gerçekten oyunlarda bir şey, yapmazsak tepkimizi göstermesek, görmezden gelinmeye devam edeceğiz. Zaten oyun fiyatlarından, da anlıyoruz bir yerden başlamak lazım gibime geliyor. Forumda yasak mı bilmiyorum. Lakin Ruslar bunu yaptı biz neden yapmayalım.
Türkiye'de oyun satışları çok iyi değil, maalesef halkımız korsan kullanmaya alışmış.
Hâlihazırda Türkçe Yama yapan ekipler var, toplanıp yorum yapmaya gerek yok.

15 dilimi açıklıyor? Neden Ubisoft 15 dil yaptığını mı EA'da öyle :D videoda bu yok maalesef.

Bunun savunulacak bir yanı yok. İnsanlarda çok ciddi bir marka seviciliği var. Oyunu çok çok alın ki Türkçe dil versinler ne demek? Bu nasıl bir düşünce yapısı? "Türkçe dil maliyeti değmez. O zaman 100 milyondan fazla konuşulan dile hiç destek vermeyelim hiç kazanmayalım." Adamlar isterse yapar fakat Türkiye'de garip bir zihniyet var. 1000 dil bile desteklese seslendirmeyle beraber "Eeh biz almıyoruz ondan yha." deyip geçiştirip paraları saçmaya devam ederler ve paralar hala geldiği için şirket böyle devam eder. Türkçe dil desteği vermiyorlar çünkü vermek istemiyorlar. Çince bile desteklemeyen oyun neyse de 5367925935 tane dil destekleyip Türkçe desteklemiyorsa savunulacak yanı yok. Bu arada videoda reklam verilme falan denmiş fakat yanlış hatırlamıyorsam Fallout 4 Türkçe reklam verilmişti zamanında fakat oyun Türkçe desteklemiyor.

10000 incelemesi olan oyuna 5000 tane olumsuz türklerden inceleme gelirse oyuna Türkçe getirmeyi düşünebilirler çünkü oyunun incelemesini olumsuz etkiliyorsunuz. Tabii Steam bunu oyunla ilgili değil deyip incelemeleri geçersiz sayabilir.

Abartmış indie oyun yapımcıları nasıl yapıyor? Milyon dolarlık şirketler nasıl yapamıyor? Bunu da açıklasaymış. 15 Dil yapıyorlar her oyunların da onların hepsi mi alıyormuş. Oyun sektörü geniş olan bir ülkenin dilini çevirmeyeceksin e 15 dil neden çeviriyorsun onlar maliyet değil mi? Onların kini bedava mi yapıyorlar bunlar bahane. Adamlar yapmak istemiyor önemsemiyor ne kadar alırsan al bir düşmanlık var bizlere karşı bu 3 oyun şirketin.

Indie oyunlar lokalizasyon mu yapiyor? Cevirecek metinleri cok olmadigi gibi oyunun taninmasi icin cevirmekle zaten taninmis bir firmanin oyununu cevirmesi bir degil. Videoyu tekrar izleyin. Witcher 3 18 TL'ye alinir mi diye konu acanlar vardi burada :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı