Steam'da oyunlara kötü yorum yaparak Türkçe yama gelmesini sağlamak

Steam'de bir oyuna yorum atabilmek için oyunu satın almak gerekiyor. Haliyle Rusya'da çok satılan bir oyuna olumsuz yorum atılarak Rusça getirilmesi olabilecek bir şey. Çünkü bu kadar yorum atılıyorsa zaten istenilen seviyede satılmış demektir. Bizde bu durum söz konusu değil. Olumsuz yorumu bırak oyunu alan olmayacağı için istediğin kadar yorum yaz yine de gelmez Türkçe.

Bunun bir örneği Disco Elysium. Başta yoktu. Baktılar ki iyi satıldı. Yıllar sonra Türkçe yama geldi.

Kimse bana Rusların bizden fazla Orijinal kullandığına inandıramaz.

Satışların düşük seviyede olduğunu gösteren veri ya da grafik tarzı bir şey var mı? Herkes aynı şeyi söylüyor ama nerede ne kadar satıldığına dair hiçbir şey bulamıyorum ben.

Dünya üzerinde en çok kullanılan ve anlaşılabilen diller oyunlara ekleniyor bence ilk olarak. Daha sonra oyun satışları göz önünde bulundurularak diğer diller eklenmeye başlanıyor. Dil desteği yok diye olumsuz inceleme yazan Steam kullanıcılarını dikkate aldığını düşünmüyorum yapımcıların.

Sen bir patron ol ve sana sürekli çalışanını şikayet etsinler diyelim. Sen bunun farkına varmayacak mısın?

Kimse bana Rusların bizden fazla Orijinal kullandığına inandıramaz.

Hocam Türkçe altyazı için bu kadar örgütlü çalışıp oyun alınacaksa kötü yorum yapılmasına gerek yok, zaten diğer oyunlarda Türkçe yama getirilecektir. Ancak Türkçe altyazı ile bir yere kadar tüm dünyada geçerli olan İngilizce dilini öğrenmek şarttır. Sadece oyun için değil, hayat için lazım.

Windows, Microsoft Office, Adobe uygulamaları ve hatta WinRAR'ı bile orijinal kullanan birisi olarak, korsan oyunculuğun eskisi kadar yaygın ve bilinçsiz bir oyuncu topluluğunun olduğuna inanmıyorum!

Bir tepki gösterilmesi gerektiğinde hemfikirim ancak bunu olumsuz puanlayarak değil, hep bir ağızdan, ilgili oyunların yorumlarına "Türkçe dil desteği istiyoruz!" şeklinde yapılmasının daha mantıklı ve daha yapıcı olacağı düşüncesindeyim.

Örneğin, ilk hedefimiz Assassin's Creed Mirage olsun. Ne dersiniz?

+ Türkçe yama yapan bir çok grubun da orijinal Steam ve Epic sürümlerine yama yaptığına dikkatinizi çekmek isterim. Ve dilerim ki, bu arkadaşların da profesyonel bir şekilde (Bunu yanlış anlamayın; Yaptıkları işin ve harcadıkları emeğin gerçek karşılığını alabilsinler diye söylüyorum) oyun şirketlerine çeviri yapacakları günler yakındır...

Basit ufak metni olan her oyunu anlayabiliyoruz, fakat örenk vermek gerekirse benim sevdim oyunlardan biri olan Elite dangerous her yeri uzun metinlerle dolu ben bir şey anlıyamıyorum bildim kelimeleri cevirip tahminler yürütüyorum böyle noktalarda Türkçe olsa diyorum.

Ben bir örnek verdim. Bir şey yapalım diye tepkimizi göstereceksek. Fark etmez ne türlü gösterdiğimiz. Yeter ki gösterelim tepkimizi bir uyanalım.

Türkçe altyazı değil, Türkçe dublaj istiyoruz. Altyazılar oyunun havasını bozuyor şahsi düşüncem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…