Steam'deki para ile başka birisi harcama yaptı

Plaqunior

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
242
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600G
16GB CL16 Fury Beast Ram
500GB HDD
256GB M.2 SSD
A520M-K V2 Anakart
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Birkaç gün önce Steam hesabımda 4 TL gibi bir para vardı. Bugün Steam'e giriş yaptığımda hesabımda 0.08 TL olduğunu gördüm ve "Bu ne?" diye sordum kendime. Bir harcama yapmadım, Benden başka kimsenin bilgisayarıma erişim hakkı yok, şifre var. Sonra bir maile bakayım dedim ki bir de ne göreyim? Bir kullanıcı benim cüzdanımdaki para ile harcama yapmış. Bu nasıl oluyor arkadaşlar mantıklı bir açıklaması var mıdır?

resim_2023-06-24_210242581.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer sekmeye baktınız mı? Yabancı bir aygıt var mı? Şifrenizi değiştirin, diğer cihazların hepsinden hesabınızın yetkisini kaldırın.
 
Merhaba. Birkaç gün önce Steam hesabımda 4 TL gibi bir para vardı. Bugün Steam'e giriş yaptığımda hesabımda 0.08 TL olduğunu gördüm ve "bu ne?" diye sordum kendime. Bir harcama yapmadım, benden başka kimsenin bilgisayarıma erişim hakkı yok, şifre var. Sonra bir maile bakayım dedim ki bir de ne göreyim? Bir kullanıcı benim cüzdanımdaki para ile harcama yapmış. Bu nasıl oluyor arkadaşlar mantıklı bir açıklaması var mıdır?

Eki Görüntüle 1835020

Kendimi özetleyeyim. Bugün benim de başıma geldi. Söylemesi ayıptır, hesaba oyun almak için yatırdığım yüklü para çöp oldu.
Öncelikle geçmiş olsun, siz o parayı unutun.
Bunlar dolandırıcı bot hesapları, son zamanlarda yaygınlaştılar. Bu "xglllli" hesapları, sizin daha önceden oturum açtığınız (örnek veriyorum CS:GO item siteleri) gibi sitelerden bilgilerinizi alıyor. Bir süre sonra da (bir süreden kastım 1-2 saat gibi bir zaman dilimi değil, büyük bir süre ama ne söylesem yalan olur.) Sizin hesabınızdaki paraları DotA 2 oyunundaki itemler karşılığında satın alıyor. (örneğin: İtemin değeri 30 kuruşsa, hesabınızdaki tüm paranın karşılığında.) Bu satın aldığı kişiler ise bahsettiğimiz xglllli hesapları, hepsi bir kişiye bağlı ve itemleri aldıktan sonra muhtemelen ana hesabından alıp keyfince harcıyor. Bu sanırsam yeni bir dolandırıcılık türü, ve önüne de geçilemez bir şey. İşin garip tarafı şudur ki; bir inceleme yaptığımda normal oturum açtığım yerlerdeki IP gibi bilgileri buluyorken, bu emek hırsızı dolandırıcı VPN ve başka programlar ile sürekli farklı yerlerden oturum açıp-kapatmış ki bilgileri bulunamasın. İnceledim, her türlü cihazı buldum nereden açtığıma dair ama o oturum açma işlemine dair hiçbir bilgi elde edemedim. Yanii büyük bir kitleyi dolandıracaksan çok büyük bir gizliliğin olmalı haylice. Benden 26,52 xglllli hesapları üzerinden itemler alınıp satılmış.
Konuşabileceğim her şey bu kadar. Tek yapabileceğiniz şey guard açmak, şifre değiştirip hesabı güvene almak. Geçmiş olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı