Steam'e virüs girebilir mi?

Evet bulaşır. Örnekleri çok oldu. Sahte linklerle tarayıcısından hesapları boşalan, sistemlerde reklamlar çıkan, hesabı çalışananlar oldu.
Her zaman dediğim gibi internete bağlandığın an zararlıya açıksın demektir.

Evet bulaşır. Örnekleri çok oldu. Sahte linklerle tarayıcısından hesapları boşalan, sistemlerde reklamlar çıkan, hesabı çalışananlar oldu.
Her zaman dediğim gibi internete bağlandığın an zararlıya açıksın demektir.
Uygulamasından pek mümkün olacağını sanmıyorum ama söylediğim gibi 1 2 harf değiştirip Steam'a giriyormuş gibi olabilir.

Son zamanlarda çok fazla paranoyak oldum. Bilgisayara virüs taraması yaptım, Malwarebytes 14 günlük deneme sürümüyle tarattım, zaten fark etmiyor taramada Premium.
Steam'de fake mağaza yapabilirler mi? Yani Steam'de girdiğim mağazada URL'sini değiştirebilirler mi? Sizce Malwarebytes'la taratmama rağmen virüs olma ihtimali var mı?
Steam'de arkadaşlardan gelen ama arkadaşlarımın yazmadığı böyle kumar sitelerine tıklamadığım sürece virüs bulaşır mı? Hesabım hacklenir mi? Ya da tarama yapmama rağmen hala arada kalmış virüsler var mıdır varsa bunları temizleme yolu var mıdır?

Öncelikle sakin olun. Büyük bir ağ saldırısı altında gibi yazıyorsunuz. Malwarebytes ve Kaspersky Security Could ile taratın. Eğer sorun teşkil edecek bir şey çıkmadıysa güvendesinizdir. Eğer Crack vs sitelere girmezseniz sıkıntı olmaz. Abartı şekilde dikkatli kullanmak saçmalıktan başka bir şey değildir. Hangi sitelere girdiğinizi biliyorsanız problem olmaz. Steam gayet güvenli bir platformdur. Hesabınız ile ilgili bir sorun olsa dahi (çok düşük bir ihtimal) Steam'a yazarsanız hesabınızı alabilirsiniz.

Uygulamaya? Nasıl olmuş acaba?
Zararlılarla her şey mümkün :) Oyundan bağlantı atarlar, indirirsin, açarsın hop sahte steam sayfandan giriş yaparsın almış olurlar bu kadar basit.

Zararlılarla her şey mümkün :) Oyundan bağlantı atarlar, indirirsin, açarsın hop sahte steam sayfandan giriş yaparsın almış olurlar bu kadar basit.
Bunu biliyorum ama Steam uygulamasının içine virüs gizledikleri vb. şeyler oldu mu? Misal mağazaya tıkladığımızda bir şey indirme gibi.

Steam uygulamasının içine virüs gizledikleri vb. şeyler oldu mu? Misal mağazaya tıkladığımızda bir şey indirme gibi.
Diyoruz ya taraycıısına giriyor daha ne istiyorsun, oyuna girse ne farkedecek? Mağaza dediğin zaten tarayıcı oluyor bunun farkında değilsiniz heralde?

Diyoruz ya taraycısına giriyor daha ne istiyorsun, oyuna girse ne farkedecek? Mağaza dediğin zaten tarayıcı oluyor bunun farkında değilsiniz heralde?
Ekran Alıntısı.JPG

Yanlış anladınız galiba, ben buradan bahsediyorum. Oyun içindeki veya Chrome benzeri tarayıcılardan değil. ''Uygulamanın içine'' dedim farkındaysanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı