Steam'e yapılan şikayet'e Steam'den gelen yanıt

Günaydın arkadaşlar. Change.org üzerinden gerçekleştirilen imza toplama kampanyasına(olması gereken fiyattan ulkemizde cok yüksek fiyatla satılan bazı oyunlar için) Steam'den söyle bir yanıt gelmiş. Change.org'dan gelen mesaji sizle paylasiyorum.

"05 Kas 2014 — Merhabalar, nihayet Valve'den bir yanıt geldi (ite kaka da olsa). Gayet sade ve bütün durumu açıklayan bir cevap vermişler. Aşağıda metnin aslını ve çevirisini bulabilirsiniz. Kısaca özet geçmem gerekirse fiyat artışının arkasındaki isim ARAL. Türkiye'nin ekonomik sistemini yani çoğunluğun gelir düzeyini göz ardı ederek oyun oynamayı "lüks" sayacak fiyat aralığını benimseyen bu firma, para birimi değişikliği ile Steam'de tam rahat nefes aldığımızı sandığımız sırada rekabetten korkup fiyatları yükseltmiş görünüyor. Tepkinizi ne spotçulardan ne de ARAL'dan oyun almayarak gösterin arkadaşlar (spotçular ile de bağlantıları olduğuna dair söylentiler var). Alternatif oyun alım kanallarını buradan sizlerle paylaşacağım ama görünen şu ki Türkiye perakandecileri (ARAL ve diğer firmalar) fiyat kırmadığı sürece Steam fiyatlandırmaları da düşmeyek.

We apologize for the delay.

We appreciate your feedback regarding the pricing in Steam.

Prices in the Steam Store are set on a region by region basis. The price and currency displayed are the set prices for those games based on your location.

We are always working with publishers to adjust prices to be in line with what can be found at local retailers and online shops.

If you have any further questions, please let us know - we will be happy to assist you.

Gecikme için özür dileriz.

Steam fiyatlandırması hakkındaki geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Steam'de fiyatlar bölge baz alınarak bölgesel olarak ayarlanır. Gördüğünüz fiyat ve para birimi oyunların bölgenize göre konulmuş bedelleridir.

Yerel perakandeciler (Nurettin: Aral yani) ve online dükkanları (Nurettin: onu göz önünde bulundursa fiyatlar düşer, yalan yani) da göz önünde bulundurarak fiyatları dengede tutmak için biz her zaman dağıtımcılarla birlikte çalışırız."
 
Saçma bir cevap olmuş bence, daha önceden ucuzken neden TL'ye geçince 3 katına çıktığına dair bir açıklama yok. Topu ARAL'a atmışlar sadece. Biz kutulu oyundan bahsetmiyoruz ki, neden fiyat 3 katına çıktı diyoruz.
 
Ben araldan kaynaklandığına hiç şaşırmadım burası TR. Burada kim kime severse.... :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı