SteelSeries Apex 5 vs ASUS ROG STRIX flare

Sonsuzheycan

Decapat
Merhabalar, artık yeni klavye alma vaktim geldi ve tespitlerime göre ben bilek desteği olan, kaliteli mavi Switch ve kaliteli malzeme kullanan, yazma hissiyatı güzel ve zevkli, sesi tatlı, ve kullanırken çok rahat edebileceğim klavye arıyorum. Uzun araştırmalar sonunda aşağıda yazdığım 2 markayı buldum. ASUS ROG STRIX Flare klavyenin kullanımı konusunda baktığım yerler çok olumlu yorumlarda bulunmuş, sadece bir kişi bilek desteğinin yeterince rahat olmadığını söylemiş; aynı zamanda malzeme olarak plastik kullanılması hoşuma gitmedi. SteelSeries Apex 5 klavyeyi ise mağazada gezinirken %18 indirimli ve daha uygun fiyata buldum ama Switch'lerinin ömrü %60 daha az ve sağ üstte kullanılan OLED ekranı pek kullanacağımı zannetmiyorum ve sesi ASUS ROG STRIX Flare kadar hoşuma gitmedi (sesi daha şiddetli ve sert gibiydi). Maalesef 2 klavyeyi de deneme imkanım olmadığı için karar veremedim. Başlarda bahsettiğim özellikleri göz önünde bulundurarak hangi klavyeyi seçmem gerektiğine yardım eder misiniz? Uzun kullanımda 2 klavye içinde nasıl problemler oluşabilir? (Farklı önerileriniz varsa açığım ama kaliteden taviz vermeyelim. 500-1000TL arası.)

-SteelSeries Apex 5 RGB Blue Switch hibrid mekanik Türkçe klavye.
-ASUS ROG STRIX Flare Aura Sync RGB mekanik Gaming klavye Türkçe- Blue Switch.

teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apex 5 tamamen mekanik bir klavye değil. Flare ise tam mekanik. Bu fiyatlara çıkmışken yarı mekanik bir klavye almak pek de mantıklı olmaz. İkisi arasından Flare'ı öneririm. Alternatif olarak da bu ürünü önerebilirim:

Apex 5 tamamen mekanik bir klavye değil. Flare ise tam mekanik. Bu fiyatlara çıkmışken yarı mekanik bir klavye almak pek de mantıklı olmaz. İkisi arasından Flare'ı öneririm. Alternatif olarak da bu ürünü önerebilirim:
Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Haklısınız benimde gönlüm FLARE'dan yanaydı ama APEX 5 indirimli olunca sizlere sormak istedim. Hibrit bir mekanik klavyenin çalışma prensibi mekanik klavyeler ile aynı lakin mekanik klavyelerde kullanılan altın kaplama kullanılmadığı için tuş ömrünün kısa olduğunu okumuştum, APEX 5 de kullanılan membran devre aynı zamanda tuş basışının iletim hızını etkiliyormu bilmiyorum.

Hibrit bir mekanik klavyenin çalışma prensibi mekanik klavyeler ile aynı lakin mekanik klavyelerde kullanılan altın kaplama kullanılmadığı için tuş ömrünün kısa olduğunu okumuştum, APEX 5 de kullanılan membrane devre aynı zamanda tuş basışının iletim hızını etkiliyor mu bilmiyorum.
Bu konu hakkında bir bilgim yok fakat Apex 5', sunduğu özelliklere karşı fiyatı yüksek olduğu için önermemiştim. Membrane kısmı doğal olarak daha dayanıksızdır tabii.

Bu konu hakkında bir bilgim yok fakat Apex 5', sunduğu özelliklere karşı fiyatı yüksek olduğu için önermemiştim. Membrane kısmı doğal olarak daha dayanıksızdır tabii.
Yorumunuz için teşekkür ederim, bende öyle düşünüyordum. Alternatif olarak önerdiğiniz klavyede gerçekten güzel ama FLARE beni kalıp olarak daha cezbetti.

İki klavyeye de sahibim. Apex 5'in mekanik klavyeye göre tek farkı tuş basım ömrü. Hissiyat ve kullanımda mekanik ile arasında fark yaratmıyor.

Apex 5'in bilek desteği çok çok daha rahat Strix Flare'e göre. Strix Flare de tuşların altında beyaz bir tabaka var. Klavyeye bakıldığında tuş aralarındaki aydınlatma Apex 5'e göre çok daha göz doyurucu. Apex 5 ise tuşların alt kısmından dışarıya daha fazla ışık yayıyor.

Bu ikisi arasından benim oyum Apex 5'ten yana olurdu. Bilek destekleri arasında çok fark var çünkü. Oled ekran benim pek ilgimi çekmediği için değinmedim. Fakat Asus'ta çok çok başarılı bir klavye, ergonomik buluyorsanız eğer hiçbir konuda pişmanlık yaşatacağını sanmıyorum.

Ürünü aşağıdaki linkten almaya karar verdim ama klavyenin Türkçe olduğuna emin olamadım.

Vatan Bilgisayar, bulunduğum şehirdeki mağzada ürün olmadığı için ürünü başka bir mağzadan getirteceğini söyledi. Ürünle ilgili emin olmak için klavyenin Türkçe Q klavye olup olmadığını yani "Enter" tuşunun büyük olup olmadığını sordum. Resimlerde klavye İngilizce klavye ve ayrıca ürünün isminde "ASUS ROG STRIX Flare Aura Sync RGB Mekanik Gaming Klavye Türkçe- Mavi" yazıyor. Oradaki satıcıda emin olamadı ve ürünün elinde bulunduğu başka bir mağzayı aradı, oradaki satıcı; bu klavyede Enter ince uzun, dedi(kutunun içini açıp baktığını sanmıyorum, eğer Türkçe klavye ise "Enter"in büyük olması gerek) bende sipariş vermekten vazgeçtim. Sipariş edeceğim klavyenin Türkçe Q klavye olup olmadığını nasıl anlayabilirim veya %100 Türkçe karakterlere sahip ASUS ROG STRIX Flare alabileceğim bir link paylaşır mısınız?

Eğer Vatandan alacağım ASUS ROG STRIX Flare Türkçe karakterlere sahipse ordan almayı planlıyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ürünü aşağıdaki linkten almaya karar verdim ama klavyenin Türkçe olduğuna emin olamadım.

Vatan Bilgisayar, bulunduğum şehirdeki mağzada ürün olmadığı için ürünü başka bir mağzadan getirteceğini söyledi. Ürünle ilgili emin olmak için klavyenin Türkçe Q klavye olup olmadığını yani "Enter" tuşunun büyük olup olmadığını sordum. Resimlerde klavye İngilizce klavye ve ayrıca ürünün isminde "ASUS ROG STRIX Flare Aura Sync RGB Mekanik Gaming Klavye Türkçe- Mavi" yazıyor. Oradaki satıcıda emin olamadı ve ürünün elinde bulunduğu başka bir mağzayı aradı, oradaki satıcı; bu klavyede Enter ince uzun, dedi(kutunun içini açıp baktığını sanmıyorum, eğer Türkçe klavye ise "Enter"in büyük olması gerek) bende sipariş vermekten vazgeçtim. Sipariş edeceğim klavyenin Türkçe Q klavye olup olmadığını nasıl anlayabilirim veya %100 Türkçe karakterlere sahip ASUS ROG STRIX Flare alabileceğim bir link paylaşır mısınız?

Eğer Vatandan alacağım ASUS ROG STRIX Flare Türkçe karakterlere sahipse ordan almayı planlıyorum.

Teşekkürler.

Resimler temsili. Ben de gameekstradan red switch modelini almıştım. Büyük enter ve türkçe.

Apex 5 yarı mekanik bir klavye değildir sadece switch materyalleri membran klavyelerde bulunan materyallerden kullanılıp maliyeti düşürülmüştür. Apex 5 tam mekanik bir klavyedir. Sana önerdikleri asus gibi bir plastiğe 920 lira vermek yerine 800 lira civarına apex 5 almak çok daha mantıklıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı