SteelSeries Apex 5 vs Corsair K70 mk. 2 rapidfire

@221420 peki klavyeye o kadar para veriyoruz sonuçta, kullanım deneyimi nasıl? Ben çok aman aman bir kullanıcı değilim yani sadece hikaye oyunları ve online olarak PUBG oynuyorum, benim için tuşlar sıkıntı olur mu? Sinirimi klavyeden çıkaran bir insan değilim yani, klavyeyi aldıktan bir ay sonra “keşke o kadar parayı vermeseydim” der miyim? Yani fiyatını hak ediyor mu? Hak etmiyor ise temiz 2-3 ay kullanılmış K68 RGB alacağım da, cevaplayabilirsez sevinirim, iyi akşamlar😁

Fiyatını haketme olayı kişiden kişiye değişir. Geçen sene telefon alacakken ben telefona 1500-2000 tl veririm max dedim mesela, en önemli kriterim 5000 mah batarya olmasıydı. Ama 10k verip iphone 874 yada samsung galaxy 99 alanlar var. Bana kalsa haketmiyor 10k o telefonlar mesela. O açıdan para haketme kısmına cevap veremem maalesef.

İlk mekanik klavye olarak çoğu kişi için K68, K70, Strafe bunlar kötü seçim olmayabilir. Gaming klavye, Türkçe tuş dizilimi, RGB vs hepsi birarada istiyorsan özellikle.

O tuş çıkma ve kırılma olayını ben K70 Lux modeliyle yaşamadım. K68 ve Strafe hiç uzun süreli kullanmadım, sadece inceledim biraz. Strafe ile K70 modelleri dış kasanın üzerindeki aluminyum kaplama hariç aynı denebilir birebir. K68 biraz daha farklı ama su geçirmeme özelliğini izlediğim videolarda baya başarılı bulmuştum.

İkinci el olayına ise tanıdık dışında ben hayatta almam ikinci el ürün açıkçası.
 
Hocam şimdi ben K68 RGB ile K70 MK.2 RGB arasında kaldım, kullanacağım ilk mekanik klavye olacak, değiştirmeden uzun süre kullanmayı düşünüyorum hangisini almam daha mantıklı olur? Siz ikisini de kullanmış birisi olarak cevaplarsanız sevinirim.
 
K68 uzun süre kullanmadım sadece inceledim ve su geçirmeme özelliği ilgimi çektiği için bulabildiğim farklı videolarını izledim. K70 MK2 değil Lux modelini ise 5-6 ay kadar bir süre kullandım. Benim için tuş çıkma ve kırılma sorunu hiç olmamıştı.

Fiyat farkı ne kadar aradaki? 150 TL'den fazla ise bence değmeyebilir aradaki farka. K70MK2 ile alacağınız ekstra özellikler şunlar: aluminyum kasa, RGB logo, speed yada brown switch imkanı, ekstra farklı dokulu ve renkli moba ve fps tuşları. Bu saydıklarım K68 modelinde olmayan şeyler. K68 ile Red switch seçeneğiniz var, su geçirmeme özelliği var bir de.

Kendi kullanımımı da şöyle özetleyeyim RGB ve yazılım desteği çok birşey ifade etmiyor benim için. RGB aydınlatma zaten kullanmıyorum, iCUE ile gelen yazılım desteğinin sunduğu tuş ataması ve makro desteği gibi özelliklerin daha fazlası zaten yapılabiliyor ahk ile. O da işime yaramıyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı